Borek Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 gnysek, napisałem Ci na GG, żebyś przesłał mi grafiki GUI do Almory :) Nie doszło? Pograłem dłużej na nowej konfiguracji w Aliens i naprawdę jest o wiele lepiej, także zostaje obrót myszką, a sterowanie klawsą :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 gnysek, napisałem Ci na GG, żebyś przesłał mi grafiki GUI do Almory :) Nie doszło? Pograłem dłużej na nowej konfiguracji w Aliens i naprawdę jest o wiele lepiej, także zostaje obrót myszką, a sterowanie klawsą :sp_ike: Trochę poza tematem; Borek, w razie jakichkolwiek testów jestem gotowy ;P masz moje gg, to jakbyś mógł to napisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Zróbmy ze wszystkich projektów przy jakie siedzi GS projekty zamknięte. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Nie na ja padlem. Po co sie trenowalo strzelalc skomplikowana drago aby teraz dawac na myche? Ale potestowac moge, jednak to wedlog mnie ze strzelales w strone strzalki bylo o wiele bardziej orginalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Najpierw będą zamknięte testy, bo jest kilka ważnych zmian i nie chcę mieszaniny, a dzień po tym będą otwarte. Spokojnie, będę powiadamiał testerów o nowej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 mi si eklawisze myliły i nieraz zamiast F naciskałem G lub V i nie strzelałem, a potem myślalem, że to gra nie działa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Jejku, tak samo zamiast wasd to ja naciskalem esdf w soldacie i myyslalem ze to z gra cos nie tak. Czlowiek popelnia bledy, z czasem da sie przyzwyczaic :). (Nie zauwazyles ze rzucales granaty Oo? Hehe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Nie miałem granatów własnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 To, gynsku, miałeś większą frajdę :D Ja tam trenowałem na starym Aliens: Attack on Colony i problemów nie było :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 qrcze ... ale wam fajnie... chętnie testną bym se z wami ta gierkę... Lookam codziennie tutaj i czy nie ma jakiegoś download :D:D Edit: Macie może jakaś prehistoryczna betę ??:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Chodzenie strzalkami mialo klimat, teraz to wole sobie pograc w CS2D. Gra stanie sie zbyt jednolita w stosunku do innych gier, chociaz moze uratuje to urozmaicony tryb rozgrywki. Miejmy nadzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 @OriPl, beta jest bardzi duzo, ale bez serva to sobie za nic nie pograsz :) Sciagnij AAOTC stara wersje, tzn ta z samym single. Chbya wiesz o co chodzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Jestem w trakcie kończenia nowej wersji Aliens i z ciekawości zmieniłem tryb obracania strzałkami na tryb obracania przy pomocy myszki. Gra zrobiła się bardziej grywalna, ale z drugiej strony chciałem zachować klimat starych Aliens ( obracanie strzałkami ). Co o tym myślicie, jak lepiej? bo ja chyba jednak pójdę w stronę grywalności czyli obracanie myszą... Więcej manewrów można wykonywać. obracanie myszą zdecydowanie na tak. Tzn nie gralem w nową wersje ale pykałem w stare alieny troche i zawsze twierdzilem ze celowanie na myszy zdecydowanie by tą gre polepszyła. A najwyżej daj w opcjach ze sobie można przełączać i jak ktoś jest hardcorowiec to bedzie grac na strzałkach ;D Edit. heh nie zauwazylem gnysek, napisałem Ci na GG, żebyś przesłał mi grafiki GUI do Almory :) Nie doszło? Pograłem dłużej na nowej konfiguracji w Aliens i naprawdę jest o wiele lepiej, także zostaje obrót myszką, a sterowanie klawsą :sp_ike: bardzo dobrze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Kto jak kto, ale ja mam zawsze pierdzielca na punkcie grywalności i nowy system (myszki) jest o wiele lepszy. Jeżeli jest to gra sieciowa, to musi być możliwość większej interakcji, teraz można łatwiej przsuwać się na boki, chować za skrzynkami i atakować więcej celów, a wcześniej wszystko się ograniczało do tego, iż kto pierwszy odda strzał w plecy rywalowi ten wygrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Ale pocieszę was - przez ostatni miesiąc z Borkiem nawet mi było się ciężko skontaktować. Skoro borek od dwóch dni regularnie odpisuje na forum - to znaczy, że zbliża się faktycznie wersja beta (albo chwilowo nie ma młynka w pracy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Jak dla mnie dobry news. Myszka będzie lepsza, ale będzie można LPMem/PPMem strzelać/rzucać granaty? PS. Prośba do niektórych osób: jak piszecie posty, to czytajcie je przed wysłaniem, bo potem wychodzą jakieś słowa z kosmosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Jak dla mnie dobry news. Myszka będzie lepsza, ale będzie można LPMem/PPMem strzelać/rzucać granaty? PS. Prośba do niektórych osób: jak piszecie posty, to czytajcie je przed wysłaniem, bo potem wychodzą jakieś słowa z kosmosu. Tak, lewym jest strzał, a prawym funkcja, np. rzut granatem. Natomiast rolką zmiana broni - wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 A co do rolki to jestem przeciw. Chyba ze zrobisz cos w stylu can_change, bo tak to nierealnie wyglada nagla zmiana broni, wczersniej bylo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Ale panowie, przecie pad to dobra sprawa :D Przecież na padzie mamy 2 gałki do wykorzystania. Jedną byśmy chodzili na boki, a drugą rozglądali się. Ja bym bardzo chętnie pograł sobie w grę tego typu, na padzie :) Gier z myszką jest pełno! A na klawiaturze, to trzeba mieć skilla :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Gier z klawiaturą i padami też jest pełno. Uważam, że AAoC powinno mieć sterowanie tylko głosem ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 @Up: Tia.. "Idź dwa metry w prawo" - postać w grze odpowiada - "Moje czy twoje?" Mam pytanie co do gameplay'a (chyba tak się odmienia): będzie skakanie, strafe jumpy, rocket jumpy (XD) itp.? Czyli czy będzie oś Z? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Nad strafe jumpem się zastanawiałem, ale należy pamiętać, że Aliens to nie Unreal Tournament, ani też Quake z rocket jumpem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Tylko obawiam się, że z takiego Aliena, wyjdzie taki beu net 2008. Ma w pizdu bajerów, adrenalina, lina , bonusy i inne, lecz prawie nikt w to nie gra. Jest wiele gier top down, sterowane myszką. Po prostu to się nudzi. Nie wolicie jednak zostać przy klawiaturze/padzie? Jasna sprawa , że każda gra ma inny cel oraz klimat, lecz to zawsze będzie typowa gra top down sterowana myszką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Spokojnie, uwierz mi, że to nie będzie zwykła strzelaninka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Ja się nie wypowiadam, bo to Borek pracuje nad Aliensami :P Ja chciałem sterowanie padem i tyle, ale uważam, że myszka + klawiatura jest lepsza niż sama klawiatura, co zabija mojego pada przy okazji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 @Kamilek: CS2D jest do niczego. Obczaj BEU07. @topic: Dajcie do wyboru w opcjach sterowanie i juz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Solmis, to nie takie proste, co innego reconfig klawiszy, co innego zabranie myszki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Taaa i wtedy lepsi gracze wyzywaliby tych, którzy używają myszki, bo "oni są pro i grają tylko na klawie". Btw. grając padem nie można by chatować :P A i wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, choć prawdopodobnie nierealny. Borek, dałbyś radę zrobić obsługę mikrofonu, jak np. w Counter-Strike? (wciskasz przycisk i nawijasz przez mikrofon, co słyszą twoi koledzy z teamu) :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Borek i tak zrobi po swojemu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 @Nobody: odpalasz sobie TeamSpeak w tle i problem z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi