adam014 Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Tytuł: Odświeżacz Gatunek: program użytkowy Opis: Mały program,stworzony po to aby się nie męczyć.Np. otwierasz GMClan,patrzysz na Nowości z forum i nic nowego. Z nudów siedzisz i klikasz w przycisk Odśwież.I po co? Do tego jest mój program,włączasz ustawiasz Timer,minimalizujesz,rozsiadasz się wygodnie i czekasz. Program wysyła sygnał do przeglądarki,która odświeża stronę co jakiś czas(podany w programie).Odświeżać można listy plików w exploratorze,oraz Pulpit.Program minimalizuje sie i działa w tle. Download: https://gmclan.org/up682_4_odsw_03_beta.html Rozmiar pliku: 948KB [pisany w GM] Autorzy: Programowanie: adam014 / autor dll'a SST Fabuła: - Grafika: adam014 Muzyka: - Screeny: Oczywiście piszcie co dodać i poprawić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Przydałoby się poprawić nazwę programu. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 ODŚWIEŻ, nie odświerz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Daj jeszcze możliwość ustawienia sekund bo same minuty są do pupy ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Najlepsze jest po kliknięciu w menu przy tray-u na "odswierzacz" => wiadomość "Yoy selected the first item" :D <rotfl> ogólnie interface mi się nie podoba :( i chyba nawet u mnie nie działa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Fuck,zawsze mi odśwież się myli :( Dobra,sekundy będą w beta 2. @Marek: Włącz program ,kliknij w pole minut(na 5) wpisz 1 kliknij OK,zminimalizuj,włącz gmclan i poczekaj 1 minute :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 wiem jak się obsługuje, ale mówię, że po tej minucie nic nie zauważyłem. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Przecież takie coś jest wbudowane w Operę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 ale ff i ie nie ma. mimo wszystko program nie ładzia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Ten program to nic innego jak coś co za Nas "wciska" f5... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Marek.S: Włącz na FF 2 karty,przejdź na którąś i poczekaj,w tytule karty powinno być wczytywanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 o rotfl. w operze - ppm > reload every/odswiezaj co... rozumiem , że firefox jest na tyle tępy , że takiej funkcji nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Firefox nie jest tępy, wystarczy uzbroić go w odpowiednie wtyczki i przerasta o połowę Operę ^^ ... A programik... Słaby :confused: ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Jasne, że jest "odświeżaj co". A do programu WTF? Słabo :( Ale dodaj sekundy... I automatyczne wyłączanie, przechodzenie w stan wstrzymania itp. :) Będzie dobre! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Bezużyteczne. Do Firefoxa mam rozszerzenie, w Operze to jest wbudowane. Mocne 2/5... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Jutro dam nową wersję z sekundnikiem i paroma innymi rzeczami,bo muszę Windowsa najpierw skonfigurować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Pomysłowe, ale mało funkcjonalne :P Powiększyłbyś to, dodał jakiś notatnik do zapisywania ważnych haseł, czy coś (wczytywanie z ini?) i coś tam jeszcze... Nie głupie 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Może i pomysłowe, ale interfejs mi się nie podoba i nie ma ustawiania sekund. Przydało by się też odliczanie ile do następnego odświeżenia. Dźwięk przy odświeżaniu by się też przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Pomysłowe, ale mało funkcjonalne :P Powiększyłbyś to, dodał jakiś notatnik do zapisywania ważnych haseł, czy coś (wczytywanie z ini?) i coś tam jeszcze... Nie głupie 3/5 Po co do takiego programu notatnik? Do haseł?! :blink: Jeszcze do tego w ini... A program bezużyteczny... w dodatku tak mało funkcji (jedna) i nie za ładna grafika + ort. 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 przydatne :) hmm nie wiem cow iecej napisac... ale zeby warna nie dostac napisze... 4/5... i... dodaj zeby sprawdzalo czy wogole cos sie zmienilo na stronce :), anie nie ze sie rozsiadasz patrzysz, strona sie wczytuje... i nic :) (chodzi mi o jakis dymek czy cos) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Dobra,dzisiaj może się zbiorę i zmienie interfejs,dodam sygnał dźwiękowy odświeżania i sekundnik. EDIT: Postaram się dodać dymek,ale nie wiem czy ta funkcja jest wbudowana w engine do traya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Nie no, w sumie zdecydowanie łatwiej było by napisać wtyczki do każdej przeglądarki z osobna. No, ale. Pomysł może nie rewelacyjnie jednak dość ciekawy. Pisałeś z użyciem alarmów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 @Tymon Tak,z alarmami :) @Topic: Mam problem,dodałem sekundy,zmieniłem interfejs i mi wyskakuje Unexpected error occured when running the game EDIT: Wyświetla sie wtedy,gdy dam obiekt obsługujący dlla,bez niego się uruchamia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Zrezygnuj z alarmów bo i jak kiedyś tak zrobiłem. Pojawiała się duża rozbieżność po kilku godzinach. =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 No to jesteś jakimś mistrzem :P Żeby interfejs powodował GM'owy błąd... :P Ja tylko raz ten błąd widziałem, przy zabawie z particlami. Podaj kod bardziej "skomplikowanych" rzeczy, jakie tam masz. A jeśli nie masz tam nic skomplikowanego to kopiuj kod z jednego projektu do drugiego. I tak co dodany event sprawdzaj, czy gra działa (odpala się). Aż w końcu dojdziesz, w czym problem :D Tymon: Że jak rozbieżność czasu :P ? Jeśli gra cały czas będzie miała te 30FPS to, teorytycznie, alarm powinien się wykonywać co sekundę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Za późno dałem edita.Błąd jest gdy obiekt do dlla jest w roomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 No właśnie, teoretycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 No to chwała YYG :D Nie wiem dokładnie, o co chodzi, ale wcześniej jakoś działało. A zmiana interfejsu chyba nie ma nic do DLL'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 To chyba przez engine do dlla. Przepisze jeszcze raz i może bedzie działać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Dobra jedziemy. Mam dla was nową wersje Odświeżacza. Oto co zmieniłem: -interfejs -dodałem sekundnik -dodałem licznik -zmieniłem engine do traya,pod DLL Xceptiona znacznie wygodniej mi się pisze -przycisk STOP -zmiana wyglądu pop-upów. Chciałem zrobić jeszcze dźwięk,ale ponieważ nie odtwarza się,gdy aplikacja jest w trayu,nie wstawiałem go.Brak dymków powodowany jest ograniczeniem dlla,a nie "że mi się nie chciało :P" Download:https://gmclan.org/up682_4_odsw_03_beta.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi