Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Listopada 2005 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Cesarz Ranmus IV akurat teraz z wspolwlascicielem serwera wojuja z jednym skryptem, bo jedna z witryn ma tak wysoka odwiedzalnosc, ze mysql muli caly czas jak cholera, co zapewne zauwazyliscie od jakiegos czasu... Wrzuce moze jeszcze dzisiaj caly pakiet gier konkursowych, a jesli nie, to prosze aby to zrobil Woock czy Rydzyk, np. do uploadera i wtedy przesune. Co do gier, to napisze teraz jak leci z tego co pamietam i to dosc krotko (tak wiec prosze nie plakac, ze nie ma pelnych recenzji). 1 Miejsce: Gra Anacondy. Nic nadzwyczajnego, ale najbardziej trafiła w mój gust oldshoolowej platformówki. :) Dynamika!!! Powinien być guzik do przyspieszania gry. 2 Miejsce: Ciezko powiedziec, upchnalbym tutaj gry Radsuna (oklepany schemat, ale calkiem niezle wykonanie), fino25 (nie przypadl mi klimat, ale trampolinki robia swoje :D ) oraz krychu90 (tutaj mam mieszane uczucia ze wzgledu na tematyke, bo pasuje, ale gra lepiej jakby wystartowala w drugim konkursie :]. Gra mi przypomniala "Attack of The Killer Tomatoes" ). Ciezko mi teraz napisac, ktora z tych gier jest lepsza, bo aktualnie siedze nad tym serwerem. :( 3 Miejsce: Z tym nie mialem problemu. Hanjuso, twoj dresman dal plame. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Wzorowałem się na Crashu bo miałem wszystkie części na PSX, a muzyczka losuje się na początku poziomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fino25 Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Yeeee! 2 miejsce, super :P Hehehehehe :P W następnym konkursie się bardziej postaram i spróbuję się dowiedzieć wcześniej o konkursie, a nie w połowie jego trwania :) Tak czy siak, konkurs mi się bardzo podobał, w następnym wezmę na 100% udział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 jagby kto chcial zagrac w mojego wspanialego dresmana to jest na uploaderze <download> a haslo to: kapcie P.S. wiedzialem ze zajme ostatnie miejsce bo sie zbytnio nie staralem przy tej gierce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 W mojej grze tez jest muzyka, wystarczy wejsc w menu->dzwiek to wtedy muzyka jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 czyli konkurs stoi na marnym poziomie ;p trzeba by wreszcie zorganizowac cos na wieksza skale, zeby gry byly naprawde warte uwagi, a te co dzis wygraly zeby byly tymi najgorszymi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fino25 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Biorąc pod uwagę fakt, że tutaj ludzie w GM siedzą kilka lat, to powinni, tak jak mówisz Quetzacotl robić gry na wysokim poziomie. Ja za GM wziełem się niedawno (wcześniej mnie ciągnęło, ale zostawałem dalej przy TGF/MMF) i moja gra jest poprostu kiepska. Ale za jakiś czas stworzę coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Wypraszam sobie :P Moja gra chyba nie jest taka zła by była ostatnia w innym konkursie xD Chociaż domyślam się że wygrałem tylko dzięki klimatowi :) To przepraszam, co dostanę w nagrodę? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Gratulacje dla Anacondy ;) Się nareszcie doczekałeś :D EDIT Pochwalę się tym co szykowałem na konkurs. Download Mało rozbudowane ale jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fino25 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Ee, Anaconda, może byś dał linka do swojej gry? Bo ja nie wiem skad to ściągnąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 O przepraszam. Oto link do mojej gry: :P Labyrinth of diamonds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Tomatoes War haslo: ble Moja druga gra(pierwsza "yo") Gra zrobiona w GM 5.3A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fino25 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Anaconda - Gra przypomina stare czasy commodore64 :P I dlatego wygrała napewno. Ale jest strasznie monotonna :P Tzn, wszystko takie woooolne, mógłbyś dać prędkość wszystkiego x5 i byłoby good. Tak, czy siak - gratuluję pierwszego miejsca :P Krychu - Fajna gierka, ale to nie o to chodziło, tak mi się zdaje. Twoja praca dobra byłaby na konkurs na grę Deathmatch lub Survival :P Podoba mi się proste, ale ciekawe AI wroga :P Gra Hanjuso także miałaby szansę na lepsze miejsce, ale autor miał chyba lenia :P Albo nie miał czasu, tak jak ja. Kiedy kolejny konkurs? :P Edited: Poprawilem maly błąd poscie:P Moderatorzy nie zauwazyli :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Krychu90: Fajna gierka tylko trudna. Według mnie zbyt dużo wrogów. W menu jak włączysz ten 2 przycisk w opcjach to wychodzi. Ale poza tym :thumbsup: Tymon: 666 postów :twisted: :D fino25: 7x :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Tia, wolne. Ale tylko przez kilka plansz, potem już by było za trudno gdybym przyspieszył :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Mnie się najbardziej spodobała gra RadSuna :D RadSun@ 666 post?! Ye! :rockon: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2QL4SQL Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Heh... Gra Anacondy przypadła mi do gustu, totalna szkoła z epoki. Dziwi mnie często, że prostota może bardziej bawić niż super turbo - burbo gra. Ta gra ma to coś ;) Szczególnie spodobał mi się edytor plansz, od razu (nie wiem czemu) skojarzyło mi się to z Lode Runnerem z NES`a (Pegazłoma) ;) Ta gra swoją prostotą zachwyca... Bezkonkurencyjnie 1 miejsce. Gra Fina25 także fajna, podoba mi się w niej element zręcznościówki. Przeszedłem całą za 5 razem, więc trochę trudna jest. Muzyka może się komuś nie spodobać, niewielu ATG (amatorskich twórców gier) lub muzykę elektroniczną, ale ja lubię i mi się podoba :P Ogólnie gra ciekawa, grafika wystarczająca (ale mogło być lepiej ;) ). Przyjemnie się gra. RadSun, Twoja gra była dość sympatyczna i dobrze wykonana, jednak monotonna. Po co zbierać te skrzynki po ekstra życie, skoro wróg jest tylko jeden w ostatniej planszy? Nie przyciągneła mnie na długo, przeszedłem plansze bez rozwalania skrzynek i tyle. Plusem jest za to urozmaicenie gry - wiele typów skrzynek itp. Tutaj gra wypadła bardzo dobrze. Gra Krycha90 nie jest zbyt old style`owa, jednak można zagrać. Minusem jest tu to, że amunicja pojawiła mi się tylko raz, potem skończyła się, czekałem i nic. Wielki plus za sztuczną inteligencje (AI) wroga. Bardzo przyjemna, mógłbyś zrobić z tego grę TDM, z botami lub z kolegą :D Ogólnie fajnie się gra. Ale, jest zbyt dynamiczna na grę w starym stylu. Hanjuso, nie mogę znaleźć nigdzie w tym temacie linka do Twojej gry. A chciałbym zagrać, ot tak, dla zabawy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 RadSun, Twoja gra była dość sympatyczna i dobrze wykonana, jednak monotonna. Po co zbierać te skrzynki po ekstra życie, skoro wróg jest tylko jeden w ostatniej planszy? Przecież chyba nie myślisz że gra będzie do końca taka łatwa. W niektórych planszach zebeanie wszystkich to "cud"(przynajmniej za pierwszym razem). :D Tymon: To zielone w twojej grze to ork? Troche mało rozbudowane ale przecież ostrzegałeś xD Bigshark: A ty się nie pochwalisz co zrobiłeś? :blink: Anaconda: Widać że wzorowałeś się na czymś starym (mb Dangerous Dave?). Zastrzeżenia mam tylko do edytora. Po włączeniu START można dalej stawiać elementy. Możesz stawiać elementy poza planszą i można ustawiać na raz kilka rzeczy (np diament+klucz+drabina) :( .Przydały by się jeszcze kratki. Hansujo: Spoko gierka. Chwile można pograć. Pałka jest lepsza od pistoletu :blink: Doszedłem tylko do 2 planszy, jest jakiś inny wróg albo inna broń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 jest palka pistol i uzi, nie ma innych przeciwnikow, pistol jest tylko do urozmaicenia i zabijania na odleglosc bo IA przeciwnikow jest marne mozna se stanonc na innej platformie i strzelac ile sie chce a palka jagby slaba byla to za duzo hp by sie tracilo na kazdym ludziku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 fino25: Gra jest całkie niezła. Utrudnienia z wyskoczniami przypominają troch Jumpera. Rekord 47. :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fino25 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 radSun: Heh, cieszę się, że się podoba :). Miło się rywalizowało, oby w kolejnej Batalii wzięło udział tyle samo albo więcej osób :P Takie konkursy motywują mnie do tworzenia czegokolwiek. A pomysł z wyskoczniami i kolcami tak sobie wymyśliłem :P Miały być jeszcze windy, drabiny oraz teleporty, ale jak pisałem - czasu nie było. 2QL4SQL: Dzięki, także się cieszę, że się podoba. Co do muzyki, to także lubię TeCHnO, a gra jest dostępna w 2 wersjach: z muzyką (5MB) oraz bez (2MB). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Co do muzyji to mogłem dać havy rock :D ale to chyba nie pasuje do klimatu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2QL4SQL Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 W następnym konkursie to i ja może wezmę udział. Ot, tak, dla zabawy :D A kiedy, około świąt Bożego Narodzenia będzie? Może uda mi się do tego czasu podszkolić w zakresie gm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fino25 Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Ja się właśnie na takich konkursach podszkalam - aby umieć GM trzeba tworzyć gry i rozwiązywać problemy samemu najlepiej. Gdy czytasz help'a na "czysto", czyli bez trenowania tego w GM, albo jak korzystasz z przykładów, to wiedz, że długo nie będziesz umiał GM'a. Po dłuższej przerwie zapomniesz wszystko... Dlatego, dzięki częstszym konkursom - scena GM miałaby wyższy poziom, ponieważ wychodziłoby więcej gier i każdy starałby się coś wykombinować :) Mogą być np. konkursy (bez nagród) co miesiąc :P I czas na ukończenie projektu - tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 czyli bez trenowania tego w GM, albo jak korzystasz z przykładów, to wiedz, że długo nie będziesz umiał GM'a. Po dłuższej przerwie zapomniesz wszystko... To coś prawie jak ja, bo jeszcze w wakacje, to dobrze znałem GML, a teraz każdej komendy muszę w HELPie szukać :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Rad@ Nie, to nie ork :] Pokaże ci rysunki z projektu postaci to zobaczysz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Nie bede sie wypowiadal na temat tych gier pod wzgledem chwalenia lub krytykowania moim zdaniem gra ma sie podobac osobie ktora ja zrobila.Osoby w nia grajace moga miec to szczescie ze maja taki sam gust jak tworca i tym samym gra im sie spodoba ;) 1.Anaconda - Gratuluje najlepsza gra tego konkursu 2.(Drugi miejsce jest cieszkie do okreslenia bo tu akurat byla rowna walka)RadSun-Gratuluje drugiego miejsca 3.Fino25 - bez komentarza O dresiku juz nie wspomne to wola o pomste do nieba :/ To jest tylo moja klasyfikacja ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi