Pablo787 Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 chciałbym sie zapytać jak zrobić zeby obce statki latały w jedną i druga strone wiadomo jak próbuje ale mi niewychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 GML speed=predkosc direction=kierunek wyrażony w stopniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 a możesz jaśniej opisać swój problem? Bo nie łapę o co biega... Edit: Wyprzedził mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 chodzi mi oto żeby statki obcych latały <-> w te 2 strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 GML //create: direction=0 speed=5 alarm[0]=200 //alarm 0: direction-=180 alarm[0]=200 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 hmm... to też nie to może dam screena jak już to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Zrob to na path'ach ja kiedys tak w swojej grze zrobilem ze przeszkoda poruszala sie po pathie w jedna i druga strone , jak juz robisz patha to dajesz, zeby byl powtarzany od tej strony, w ktorej skonczyl i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 e bo ja topiero co zaczołem jest to gdzieś jak to zrobić? bo ja obecnie jeszcze nieumiem komend topiero sie ucze robie to menu poprostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgluszak Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 W create dajesz move fixed (takie strzałki czerwone w zakładce move) i zaznaczesz strzałkę w lewo i wpisujesz prędkość, a jak masz obiekt ściana to dajesz temu statkowi w kolizji z obiekt sciana bounce (zakładka move) i gotowe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Łap mega rozbudowany przykład... http://www.gmclan.org/up3106_12_arkanoid.html <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 o dziaki napewno sie przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Dobry przykład ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Dobry przykład To jest pokazanie użycia jednej tylko funkcji... co w tym wielkiego? ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 o sry! ale plik mi niedziała : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 bo to przykład na gm7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 No bo nowi sie troche z tego nauczą co nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 super a sa sie jakoś to na 6.1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 jakieś na 6.1?? chodzi ci oto czy sa jakies przykłady na wersje 6.1 Game makera?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 TUTAJ jest do pobrania konwerter. Myślę, że powinno działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 ale tam nic niema o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 w przykładach na gmc też jest taki przykłąd ale dla gm6 https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=135 czemu Ty nie sprawdziłeś? :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 GML if x - 16 < 0 or x - 16 > room_width - 32 { for(i=-room_width;i<room_width;i+=32) { with collision_line(x-i,y,x-i,y,ENEMY,0,true) { hspeed *= -1 } } hspeed *= -1 } (Zakładając że przeciwnik ma rozmiar 32x32, ma wyśrodkowany orgin i ma dolatywać do końca ekranu.) [kod z mojej gry] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 za te i trzeba coś wstawiać? mi nie jest potrzebny breakout tylko prawdziwy arkanoid a mógłbyś dać link z twoją grą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 mi nie jest potrzebny breakout tylko prawdziwy arkanoid do ciezkiej anieli... TO JEST PRAWDZIWY ARKANOID wszystkie breakouty i inne badziewie sa tylko jego klonami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 to jest breakout :P @edit sory to arkanoid xD hmm... to co ja robie w takim razie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 W stepie przeciwnika... Tytuł tematu sprzeczny z pytaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 chyba resztę po kolei z równowagi wyprowadzasz^^ (do Pabla; ) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 mi chodzi oto że ufo lata w 2 strony i strzelaja w mój statek a ja musze je wszystkie rozwalić słyszałem że to arkanoid a jezeli nie to sry. hmm... nadal tego nieodkryłem jeszcze :( niech ktoś da jakiś przykład do Shotera jak by co bo pomyliłem nazwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 https://gmclan.org/up4338_11_lol.html Klocek ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo787 Opublikowano 3 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 1 no ciekawe tylko ja chce zeby było pare statków i żeby tar razem chodziły a nie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi