Thobby Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Chciałbym się dowiedzieć jak można by zrobić program działający całkowicie w tle? chodzi o to, żeby nie był widoczny na pasku zadań i był aktywny cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 bez dlla sie nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 5 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 no dobra, w takim razie chciałbym wiedzieć jakiego, skąd go wziąść i najlepiej jak używać bo nigdy z dlli nie korzystałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Da się bez dll'a ale będzie widoczny w procesach. GML window_set_visible(visible) /*Sets whether the game window is visible. Clearly you normally want the window to remain visible during the whole game. The program will not receive keyboard events when the window is invisible.*/ EDIT: Klikajcie, klikajcie albowiem zostaniecie zbawieni od waszych GMClanowych grzechów. Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 The program will not receive keyboard events when the window is invisible. ;/ no właśnie... jednak chyba skorzystam z dll'a. Mógłby mi ktoś powiedzieć chociaż skąd go sciagnac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 @UP: A niby jak chciałbyś obsługiwać grę/program kiedy program działa w tle i jest niewidoczny? ;o Co najwyżej, możesz sobie zminimalizować do traya za pomocą tego dll-a: http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtop...273&hl=tray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Czy ty rozumiesz o czym ja mówie? Ma być niewidoczny na pasku zadań. A tam jest, tylko oprócz tego widać go w trayu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Może używaj alarmów? Nie wiem co innego można zrobić. Najwyżej puszczasz grę, chowasz okno kodem powyżej, robisz gm'em screen pulpitu ustawiasz alarm ustawiasz Background'a na wcześniej zrobionego screena i dajesz visible okna z powrotem, da to efekt zacięcia się kompa i przez ten czas możesz sobie używać klawiatury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 keyboard_check_direct + window_set_visible = zbawienie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 fajnie, w create obiektu który jest w roomie dałem window_set_visible(false) i okno dalej jest widoczne. co robić?? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 to musi być cały czas uaktualniane. daj to w step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Sprawdziłem, to trochę fikuśne to znaczy jak włączysz gre, nie można tego znaleść ( przynajmniej ja nie znalazłem) i nie da się tego wyłączyć. No może dopiero przez Procesy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 to przecież możesz sobie zrobić wyłączenie manuale.. GML if ( keyboard_check_direct( vk_alt ) and keyboard_check_direct( vk_f4 )) game_end() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 a właśnie, jak zdefiniować litery w kodzie? tzn jak jest vk_left vk_alt i te inne to jak np. zrobić literke a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 ord( 'A' ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 zamiast np. "vk_left" daj "ord('A')" litera zawsze musi być duża. ;p Edit: Tymokio był pierwszy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Czyżby keylogger w GM'ie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 dokładnie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Napisałbyś od razu, to by ci nie pomagali :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 haha. no właśnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 http://hurkel.gmclan.org/tymon/data/gamema...with_numkey.gm6 ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi