Nikas Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A więc zrobimy sobie quiz Każdy zadaje pytanie z dziedziny gier,a osoba niżej na nie odpowada. Zaczynamy! Jaka gra zapoczątkowała strzalaninki typu FPS (first person shooter) czyli z oczu gracza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Wolfenstein 3D. Zalew chłamu na jaką platformę spowodował "zniszczenie" (nie wiem, jak to wyrazić) rynku gier wideo w 1983? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Commodore 64 i Atari W jakim filmie można obejrzeć ekran startowy Gears of War :D? [wymiękacie :D?] [zgadza się, chodziło o Live Free or Die Hard, którego to filmu tytuł przetłumaczono na... Szklana Pułapka 4.0 :)] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Live Free or Die Hard? O filmach Na jakiej konsole pykał główny bohater filmu "Debiutant roku"? Inny aktor powiedział, "że to ogłupia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Lollus: wut? ;/ To temat o grach a nie filmach, i nie ma to znaczenia, czy bohater filmu grał w gry czy nie <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 @up W jakim filmie można obejrzeć ekran startowy Gears of War ? wut wut to helikopter robi <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Kurde czemu mi spectrum podchodzi? czy to to? Jaka gra zaszokowala swoja roznica pomiedzy wersja pc a ps2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Czy jesteś prawdziwym graczem?Tak, jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Prawdziwy grasz jest oddany swojej GRZE (tzn. nie musi od razu uwielbiać wszystkich gier), i w tą grę gra. Nie musi się doszukiwać ukrytych znaczeń, eastereggów czy wszystko wiedzieć, wystarczy że w miarę dobrze gra i z zaangażowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 @up: Dla prawdziwego gracza nie liczy się grafika ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 @up: Dla prawdziwego gracza nie liczy się grafika ^^ Tak jak dla mnie Postal 2 Share The Pain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ja jestem prawdziwym graczem, liczy się dla mnie grywalność, nie grafika. Na tym forum liczba prawdziwych graczy wynosi 0.01% gdyż oceniacie gry po grafie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Na tym forum liczba prawdziwych graczy wynosi 0.01% gdyż oceniacie gry po grafie Kill them all! Nie znoszę takich. Mam tyle gier z wybajerowaną grafiką, gdzie każde źdźbło trawy składa się z miliarda polygonów, a żadna nie wciąga mnie tak jak np. Disciples II, Gothic I i II, Black & White, Quake I, II i III... Można przekształcić ten temat w Zgaduj-zgadulę, np. "Jak ma na imię główny bohater gry <tu_nazwa_gry>?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Nie lepiej po prostu pogadać o grach? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 @UP: dobry pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ja także jestem za :D Rozmowy o ulubionej grze, pierwszej grze, o grafice w grach, było by miło ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 No to niech ktoś zacznie konwersację ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Dobra. Dlaczego nie lubicie Gothica? XD Nie widzę w nim niczego, za co można go skrytykować. Nie jest za skomplikowany (tzn. system walki i rozdawania punktów nauki jest prosty), można ukończyć grę jedną z trzech stron, grafika nie jest ani słaba, ani wypasiona... Może ja czegoś nie widzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ja nie lubię cRPG, więc tak padło, że Gothica też nie lubię. Jeżeli chodzi o gry RPG, to tylko jRPG oraz sesje RPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Gothic gothic... Pierwszym cRPG-em w którego grałem było Fable (genialna gra, imo krótka :( ) i postanowiłem sprawdzić gothica. Po 20 minutach grania wyłączyłem go, wogóle mi się nie podobało, ale ciężko mi napisać czemu, ot tak poprostu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Wolf 3D <3 you got to loff it <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Z FPS'ów lubię te najbardziej hardkorowe pozycje typu Doom, Quake, Hexen 2, Painkiller... Nie ma to jak bezmyślne rozwalenie stada dryblasów shotgunem. A Wolfenstein nigdy mi nie podchodził - może przez brak strafe? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HitTive Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Miałem szczęście zagrać w Gothica III, ale nie przypadł mi do gustu. Lepiej było z Two Worlds, ale nazbierało mi się questów i nie miałem ochoty już ich wykonywać. No a Fable to jednak mi najbardziej przypadło do gustu. Nie ma setek broni, nie musisz spędzać godzin na bieganiu po mapie, wszystko było proste. A z FPS to oczywiście nasz Painkiller w którego gram do dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Sacred najlepszym RPG swiata!!!, Alien vs Predator najlepszym FPS swiata!!!, ja to jestem oddanym graczem, w innej grze jak widze taka grafe to mi sie zygac chce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Chyba jedyna gra która mnie tak naprawdę wciągnęła to Wolfenstein ET. No i grałem w nią najpierw pół roku, potem odstawka bo szkoła trzeba było trochę się uczyć, ale to wraca i znowu gram ;P. A to że ta gra a nie inna, bo : 1. Jest za darmo. 2. Dużo różnych serwerów. 3. Stosunkowo niskie wymagania. 4. No co by tu nie mówić brak lagów [ 4mb łącze]. 5. Kumpel do gry, bo samemu by się nie chciało, oraz ludzie z klanów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Alien vs Predator najlepszym FPS swiata!! W sumie AvP to bardziej FPP niż FPS ;d I może nie najlepszym, ale napewno bardzo dobrym :) w końcu czy jest coś przyjemniejszego, niż zeskoczyć obcym z sufitu na grupkę wrogów i paroma uderzeniami powyrywać im flaki? :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ja nie mam szans u współczesnych graczy z moimi produkcjami. Robię fajne rzeczy z marną grafą... Ja za grami z końcówką RPG nie przepadam. Ale gdyż ostatnio mam mocniejszego kompa, mogę grać w FPS z normalną liczbą FPSów. Polecicie jakiś? Jaka była wasza pierwsza gra na komputerze w którą zagraliście (w szkole, w pracy, w domu, u kumpla...)? Moją pierwszą grą w którą zagrałem była Dyna Blaster w szkole. Bardzo fajna rzecz rozwalać balony bombami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Polecicie jakiś? Taki prawdziwy FPS to Call of duty lub medal of honor. A z 'innych' FPS-ów to Deus Ex (połączenie z RPG, do tego przyjemna fabuła) ;) Jaka była wasza pierwsza gra na komputerze w którą zagraliście (w szkole, w pracy, w domu, u kumpla...)? Chodzi o gry tylko na PC? hmm to chyba Wolf 3D ale już za dobrze nie pamiętam :] Ale i tak nie zapomnę Contry z Pegasusa :D Mam nawet teraz na dysku, i od czasu do czasu włączę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Jaka była wasza pierwsza gra na komputerze w którą zagraliście (w szkole, w pracy, w domu, u kumpla...)? U Kuzyna pamietam , ze pierwszymi moimi grami bylo , GTA1 , Doom 1 oraz Heretic. To byly czasy .. Ktos tam wspominal o Sacred. Gierka nawet fajna jest z poczatku , ale mi osobiscie po kilku tygodniach sie znudzila. W sumie , ilez to mozna siedziec przy jednej grze . ;d AvP , bardzo dobra gra . Predatorem jest fajna zabawa , ale marinsem gra w nocy jest po prostu boska . Z starych gier fajny jest tez Turok 1. Nie ma to jak wykonywanie zadan , szansą ze w kazdej chwili moze zaatakowac Cie dinozaur. @Lollus , masz szanse . Jak narazie jest jeszcze bardzo duzo graczy , dla ktorych , klimat i grywalnosc sa najmocniejszymi stronami gry a nie grafika. Przykladem jestem ja ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ja za grami z końcówką RPG nie przepadam. Ale gdyż ostatnio mam mocniejszego kompa, mogę grać w FPS z normalną liczbą FPSów. Polecicie jakiś? Jaka była wasza pierwsza gra na komputerze w którą zagraliście (w szkole, w pracy, w domu, u kumpla...)? Moją pierwszą grą w którą zagrałem była Dyna Blaster w szkole. Bardzo fajna rzecz rozwalać balony bombami :P Polecam Painkillera (dobre, bo polskie. Za 20 zł w sklepie masz przyjemność gry wartej 10x tyle.), Prey (coś bardzo podobnego do Portala, nastawonego też na rozwiązywanie różnych dziwnych zagadek, no i ustrzeli się parę ufoków - zresztą to gra twórców Duke Nukema.), Call of Duty 4 (muszę tłumaczyć? :P). Hmmm... pierwsza gra. Nie pamiętam, to zbyt odległe czasy. (Nie licząc NES'a - oczywiście to było... mario.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi