Mucco Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Mam pytanie - jakie polecacie programy do tworzenia grafiki prócz Photoshopa i Gimpa (owe programki jush mam :P). Będę wdzięczny za każde info EDIT: Ejj co to za dziadostwo mi powiększyło "jush"? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 PhotoFiltre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Ok czekam na next propozycje... P.s.Co do pewnego programu - wielu z was pisze ze tworzy grafike we flashu,mozna pelna nazwe tegoz programu?Bo ja znajduje tylko programy do zapisu w *.swf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Macromedia Flash? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Macromedia Flash? Hmm a to płatne jest? :] EDIT: Dobra wiem(odnośnie tego 2 linijki wyżej^^),a którą wersję polecacie.Np.do grafiki podobnej jak tu https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...94&hl=flash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_z_Kosmosu Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Ja polecam Artweaver jak ma się tablet to ten program wymiata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 inkscape ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Hmm niestety żadna z tych 2 wyżej wymienionych propozycji mi nie odpowiada.Możecie podawać programy płatne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 W gimpie masz "stworz bezszwowy" ;) EDIT: Ja pierdziele :/ znowu czytaqlem 2 tematy naraz :/ ku**a no! :/ Mozna ten post usunac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Paint.net? Expression Design 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Paint.net :D btw ostatnio testuję TwistedBrush Pro Studio, choć to taka symulacja malowania prawdziwymi pędzlami, to i tak możliwości ma spore, a grafiki naprawdę nieźle czasem wychodzą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Hmm a który program konkretnie polecacie do malowania ludków,otoczenia,itp. w 2D (widoku z góry)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Inkscape, GIMP. A tak w ogóle to był już taki temat :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Na siłę to się nawet Paint nadaje, jeżeli umiesz rysować. Powiedz w jakim stylu chcesz grafikę robić, oraz czy chcesz robić rastrową czy wektorową. Jeżeli taka jak w Butcherze, to każdy program który ma pędzel, czyli GIMP, Photoshop, Paint Shop Pro, Photopaint, Artweaver, Pixia, Photofiltre itd. Ja osobiście do grafiki używam GIMP i Inkscape. GIMP do rastrowej i obróbki zdjęć, a Inkscape do wektorowej. Osobiście jednak wolę rastrową, więc też więcej w GIMP robię jak potrzebuję jakąś grafikę. Jak coś już rysuję wektorowo, to tylko kontury które potem w GIMP wypełniam, bo póki się tableta nie dorobiłem, to wolę robić kontury tak, że mogę każdy punkt przestawić wedle woli bez szkodzenia jakości obrazka ;p . A co do tego "jush", to Ci to wyróżniło na żółto, bo to pokemonowa pisownia, więc masz na żółto, wygląda teraz jak Pikachu :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedzi i szczególnie dziękuję Marmotowi za wyczerpującą odpowiedź... A co do tego "jush", to Ci to wyróżniło na żółto, bo to pokemonowa pisownia, więc masz na żółto, wygląda teraz jak Pikachu :) . Ahh,te moje jush :P Kiedyś na jednym forum zrobiłem taki błąd i później dowiedziałem się,że to slang...i tak już zostało :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi