Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ktoś wczoraj zarzucił coś o generatorze pasków postępu na SB :P Mówiłem że dzisiaj zrobie :P Niechętnie bo mam lenia ale zrobiłem :D http://www.progressbar.yoyo.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 spełnia swoje zadanie ale widziałem lepszy, gdzie nie trzeba z każdym procentem tworzyć wszystkiego od nowa. Zmienia się tylko jedną cyferkę w adresie do zdjęcia i włala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 spełnia swoje zadanie ale widziałem lepszy, gdzie nie trzeba z każdym procentem tworzyć wszystkiego od nowa. Zmienia się tylko jedną cyferkę w adresie do zdjęcia i włala Dynamiczne strony w tagu są niedozwolone Na naszym forum się nie da :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 A mi się podoba, nawet bardzo :P Można by go trochę rozbudować, ale i tak jest super. PS. Można by gdzieś z boku umieścić niewielką paletę kolorów - ułatwiłoby tworzenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ładnie wykonany, ale są lepsze. Ale bardzo fajnie, ze ktos w ogole to zrobił. Dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 A mi się podoba, nawet bardzo :P Można by go trochę rozbudować, ale i tak jest super. PS. Można by gdzieś z boku umieścić niewielką paletę kolorów - ułatwiłoby tworzenie :) Paleta, już robię :P No dobra :P dam link :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Albo link do jakiejś dobrej palety xD http://www.colorsontheweb.com/colorwizard.asp coś w tym stylu? E: heh zedytował posta ;F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Dodałem tego linka do palety :D Można by go trochę rozbudować, ale i tak jest super. Jak rozbudować? :P Dodałem dynamiczne generowanie: 1. Generujemy pasek 2. Kopiujemy adres z przeglądarki z GETami 3. Zamieniamy końcówkę :P http://www.progressbar.yoyo.pl/image.php?szer=150&wys=20&tlo=%233399ff&ramka=%23000000&pasek=%23330099&tekst=%23FFFFFF&postep=50 Na dowolny inny % :) No ale nasze forum dynamicznych obrazków nie zezwala używać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Jakbyś postarał się obejść ten problem, byłoby wspaniale. Bo teraz jest "tylko" dobrze ;). EDIT: przy okazji zablokowanie przycisku "Generuj" jest całkowicie niepotrzebne - ten 'bajer' tylko przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 A jak zrobić taki skrypt że w GET bierzesz to wszystko w obrazek? :) Proszę odp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 A jak zrobić taki skrypt że w GET bierzesz to wszystko w obrazek? :) Proszę odp :) Że jak? Dla formularza to <form action="image.php" method="GET"> A dla php odczytywanie z GET to: $_GET['nazwa'] jeśli masz www.lol.pl?idz=news to w php odczytujesz if ($_GET['idz']=="news") { //akcja }; O to kaman? Jakbyś postarał się obejść ten problem, byłoby wspaniale. Bo teraz jest "tylko" dobrze ;). EDIT: przy okazji zablokowanie przycisku "Generuj" jest całkowicie niepotrzebne - ten 'bajer' tylko przeszkadza. Obejść to? :P Ciekawe jak ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Nie wiem, może żeby efekt końcowy był taki: http://www.progressbar.yoyo.pl/150/20/3399ff/000000/330099/FFFFFF/50.png Coś w ten deseń ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Noo :P Ale ja na tyle nie znam PHP aby tak zakodować formularz a potem go odczytać :P A nie lepiej zapytać się czemu zablokowali dynamiczne obrazki? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 ja wiem jak zrobić skrypt php GET, chodzi mi jak zrobiłeś ten obrazek , że napis jest w skrypcie i on to generuje jako obrazek heh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Tutaj nie jest potrzebna znajomość PHP, tylko .htaccess ;p . Zresztą, co do dynamicznych obrazków - wszędzie generowane takowe mają rozszerzenie PNG, GIF lub JPG, nigdy PHP, bo większość for zabrania używania tego najzwyczajniej ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 ja wiem jak zrobić skrypt php GET, chodzi mi jak zrobiłeś ten obrazek , że napis jest w skrypcie i on to generuje jako obrazek heh :) Aaaa wiem header("Content-type: image/png"); //Umieszamy na saaaamej górze skryptu, w tedy rezultad zostanie przesłany jako obrazek O to chodzi? Jak nie to napisz na gg =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 http://www.kenny.potwor.vot.pl/procent/10/DPkSG_.png zobacz sobie to, ilość procent oznacza to '10' i aby zmienić postęp wystarczy zmienić to na np. 20 ;) Żadnych dynamicznych obrazków ani nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Nom widze o_O Ale nie mam pojęcia jak to zrobić, w php początkujący jestem dopiero :| BTW :P Tamten skrypt ma buga przy <4% :P EDIT: Popróbuje z $_SERVER['PATH_INFO'] :) EDIT2: Niewiem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 http://www.kenny.potwor.vot.pl/procent/10/DPkSG_.png zobacz sobie to, ilość procent oznacza to '10' i aby zmienić postęp wystarczy zmienić to na np. 20 ;) Żadnych dynamicznych obrazków ani nic. http://www.kenny.potwor.vot.pl/procent/1666669999/DPkSG_.png :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 http://www.kenny.potwor.vot.pl/procent/1666669999/DPkSG_.png :) To chyba dobrze, nieprawdaż? ot takie zabezpieczenie, w końcu jak postęp to postęp, od 1 do 100 % ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 a co to są te dynamiczne obrazki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 To są obrazki generowane na podstawie danych z http I jak wcześniej pisałem w edicie, nie potrafie zrobić dynamicznego bez getow :| Za mało znam php ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Jakim, chodzi Ci o rewrite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Końcowy obrazek nie może mieć rozszerzenia .php! Spróbuj np. $stary = getimagesize(ADRES STAREGO OBRAZU W PHP); $w = WYSOKOSC; $s = SZEROKOSC; $obraz = imagecreatetruecolor($w,$s); imagecopyresampled($obraz, imagecreatefromjpeg(NOWY ADRES), 0, 0, 0, 0, $w, $s, $stary[0],$stary[1]); imagejpeg($obraz,NOWY ADRES,JAKOSC); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Tak, chodzi mi o rewrite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Czekaj, sprawdze na localhoscie, w jaki plik to wrzucić? o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Czekaj, sprawdze na localhoscie, w jaki plik to wrzucić? o_O W ten co generuje obrazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Nie rozumiem, pomieszało mi się już wszystko :| Za slabo znam php :| Comeone na GG Luxor :P No tworzy obraz ale czarny ;/ Załapałem rewrite! Zaraz dam edita i dynamiczne obrazki =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zrobiłem wszystko ale niestety yoyo nie pozwala na plik htaccess :( Więc nic z tego nie będzie :( Sorka za dobuleposta, zapomniałem się. Na localhost działa mi http://www.progressbar.yoyo.pl/150/20/3399ff/000000/330099/FFFFFF/90/image.png Ale na yoyo już nie ;/ Zostaje stare generowanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Skopiowałeś na yoyo dobrze rewrite zmieniając przy tym tam opcjue? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi