Nirvan Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Moje nowe demko , gra strasznie podobna do "the weterans" ale ulepszona . Grę zrobiłem narazie w 4 dni ale mialem prawie gotowy silnik lecz i tak musiałem go mocno przerobić . Proszę o raporty bugów . W tym poziomie dałem utwór z zespolu Linkin Park i nie wiem czy wam pasuje bo do reszty misji mam muzykę . Nie wiem jeszcze czy zrobić takiego gościa którym będzie się sterowało tak jak w "the Weterans" czy lepiej jak tak zostanie ? Tę grę będę chciał przeznaczyć na konkurs na yoyo , myślę że się wyrobie . Dość sporo zmieściłem do tego pliku . download test2 : Autorzy : Grafika : Nirvana(czyli ja) i Dawid Darłak Programowanie : Nirvana(czyli ja) Muzyka : Ludzix download : https://gmclan.org/up2856_3_DS_TEST_3.html waga : 5,4 mb Screeny : http://www.sofsofdup.yoyo.pl/store//ds1.JPG http://www.sofsofdup.yoyo.pl/store//ds2.JPG http://www.sofsofdup.yoyo.pl/store//ds3.JPG http://www.sofsofdup.yoyo.pl/store//ds4.JPG W pełnej wersji będą 2 rasy i mam zamiar dorobić tryb deatch-match po za kampanią . To wersja testowa więc nie oceniajcie zbyt pochopnie :) ; GML Nowe { muzyka = sound_play(Ludzix); wrogowie = hard; sound_play(robanie_drewna); sound_play(robanie_zlota); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Schludna grafika, fajny pomysł lecz jeszcze dużo do dopracowania daje 4 gwiazdki :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Pobieram zaraz dam ocenę :) E1: No dam ci jakieś 3+ a ze nie da się 3+ dam ci 3 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belcik Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 ta muzyka tu przeszkadza,tragicznie pasuje do tego animacja ludzików fajny,podczas rąbania nie pokrywa się z dźwiekiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 szybko dostalem w pape 0_0 Jak dla mnie to szykuje sie bardzo interesujaca gra. Grafika i animacje na najwyzszym poziomie, gra trzyma klimat. Gameplay tez dobry, ludziki robia swoje, rozkazywanie wojakom nie jest trudne, widac walki, sa rozne typy domkow i jednostek. Szykuje sie dobra gra, a muze LP najlepiej wywalic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Wywal te emo wrzaski i daj jakąś normalną muzykę, która by pasowała. Najlepiej poproś kogoś, żeby Ci ją skomponował. Co do samej gry to cholernie zabugowana, a złoto w hudzie wygląda jak grzyby :u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belcik Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 spróbuje Ci zrobić muzyke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Dopiero samemu zauważyłem że nie da się zbudować strzelnicy , dałem teraz poprawioną wersję z inną muzyką choć nie wiem czy tez pasuje :/ https://gmclan.org/up2856_3_DS_TEST_3.html I pomyśleś że ten projekt wymyśliłem gdzieś w 30 minut Najprostsze projekty najlepsze xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 hmm ciekawy projekt :) pierwsze co rzuca się w oczy to nie grafika ani gameplay, tylko... - ...wzrost roślin w czasie rzeczywistym ;o :D A teraz po kolei: grafika: całkiem niezła, wszystko do siebie pasuje, dobre animacje, nie mam zastrzeżeń. muzyka: Pasuje do gry, ale kiczowate zapętlanie bardzo przeszkadza. A dźwięki? Nie są do końca zsynchronizowane z np. uderzaniem w drzewo przez robotnika, ale to w sumie szczegół, w wielu grach tak jest. Gameplay: Przydało by się jakoś przyśpieszyć grę, bo obecnie wydaje mi się ciut za wolna. i przycisk "menu" nie działa ;/ Ogólnie: Jak narazie całkiem nieźle, czekam na pełną wersję ;) 4/5 Grane i sprawdzane na tej nowszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Napisze w Edit ale , fajne się zapowiada ^^ :thumbsup: edit# Muzyka : Ogólna muzyka dobra , tez dobre dźwięki jak tnie drzewo i inne , ale wkurza to po jakimś czasie ( możesz wykorzystać dźwięk z Aliens Nations Ocena : 3/5 :thumbsup: Grafika : Grafika mi się podobała , ale byś mógł dopracować niektóre element :lol2: , no cóż z grafiki nie mam nic prawie :) . Ocena : 4/5 :thumbsup: Fabuła : Hmmm , powiem że mam nadzieje że będą misje itp itd bo jak tak to Ocena : 5/5 :thumbsup: Animacje : Animacje spoko loko , podoba mi się . :lol2: Ocena : 5/5 Ocen końcowa : 4/5 :thumbsup: Spoko gra jak zakończysz robienie jej zagram w nią z przyjemnością :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez_21 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Czytalem posty i ciesze sie ze tak dobrze skomentowano moją grafike. Modele nie sa dopracowanie bo mialem zrobic aby nie byly realistczny a wiec tak zrobilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Nie no super gra. Po screenach nie podobało mi się, ale jak zagrałem to było super. Rób dalej! Hmm jakiś bug miałem lub coś. Miałem pełno materiałów i nie moglem ludzikow robić :( AJJ ocena 5 oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Fajna gierka :D + dobra muzyka dobra grafika - po walce czasami wrog ma caly czas animacje ataku sredni game play ale ujdzie brzydko to wyglada jak postacie tak na siebie nachodza ale coz inaczej w platformowce nie zrobisz ;p standardowe paski zycia. lepiej zrob swoje + jakies ozdoby dookola nich oraz nazwy jednostek na nich. 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Nie no super gra. Po screenach nie podobało mi się, ale jak zagrałem to było super. Rób dalej! Hmm jakiś bug miałem lub coś. Miałem pełno materiałów i nie moglem ludzikow robić :( AJJ ocena 5 oczywiście A zrobiłeś domek ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez_21 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Tak wszystkie modele domow i przedmiotow sa moje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 hmmmmm............... a jak zagrałeś jeszcze raz to tez ci tak ?? bo może jednak to bóg albo nie miałeś kasy , albo maiłeś za mało domków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Fajna gierka 4/5,albo może 5/5. :D Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Nie wiem jak, Nie wiem czemu ale miałem -200 drewna :/ Czasami się ludziki zacinały :( Duuużo błędów. 1. Trudne 2. Trudne 3. Fajne 4/5 ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Jak jakiś z pracowników będzie stał w miejscu to tylko kliknij na niego to się odetnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Fabuła : Hmmm , powiem że mam nadzieje że będą misje itp itd bo jak tak to Ocena : 5/5 thumbsup.gif Wiesz w ogóle co to jest fabuła? http://pl.wikipedia.org/wiki/Fabu%C5%82a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Dobra dobra pomyliło mi się :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi