gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam ! ^^ Jak zrobić że jest Bohater i plansza i żeby plansza się przesuwała jak Bohater chodzi . A jak zrobić żeby plansza miała taki wymiar np : standardowy , a żeby była dalej plansza ?? Proszę o pomoc :thumbsup: Z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam ! ^^ Jak zrobić że jest Bohater i plansza i żeby plansza się przesuwała jak Bohater chodzi . A jak zrobić żeby plansza miała taki wymiar np : standardowy , a żeby była dalej plansza ?? Proszę o pomoc :thumbsup: Z góry dzięki :thumbsup: FAQ: 10. Co zrobić, żeby ekran gry przesuwał się wraz z bohaterem? Otwieramy room i przechodzimy do zakładki 'Views'. Zaznaczamy 'Enable the use of Views' i 'Visible when room starts'. Następnie w ramce 'Object following' wybieramy obiekt, za którym ma podążać ekran. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Szukałeś ? Użyłeś opcji szukaj !? Sprawdziłeś w Przykładach !? Nie odpowiadaj... i tak wiem że nie >.> link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Taa ale nie dział ;/ Edit : dział ale to jak dotknę końca planszy dopiero idzie a ja chce żeby z 1 cm przed nim ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 To będzie ciężko, bo na każdym monitorze piksel ma inny rozmiar i 1cm zawsze jest inny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zwiększ hbor i vbor. To wszystko tzn tak: vbor=szerokość_ekranu/2; hbor=wysokosc_ekranu/2; Cya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ja nie mogę^^ w przykładach jest (Gnyska nawet bodajże) cztery rózne 'widoki'. ("przykład_views") http://www.gmclan.org/index.php?sciagnijplik=142 i ten 'z 1cm' też, choć również popieram Gnyska, że na każdym monitorze to bedzie inaczej wyglądało jak w cm, dlatego własnie tam masz w pixelach^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 vbor: 1500 i hbor: 1500 i wtedy będzie chodził po środku <_< ja tak zawsze robie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ajj sfinks damian21 (pomyliło mi się) nie potrzebnie takie duże robisz. Wystarczy tak jak mówiłem. Btw. 32x32 to zazwyczaj jest 1 cm kwadratowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Dzięki za pomoc już działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 to wszystko jasne^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ale jak dam po 1500 to mam 100% pewność że będzie chodził po środku ekranu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi