Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Przyjdzie czas. Ale w wakacje bym się nie spodziewał - pewnie dopiero, jak już Borek dokończy animacje i zajmiemy się NPC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 To jeśli macie mówicie o triberianie to małą rada: może pisać w innym topicu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfun Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 A ja znalazłem WIELKĄ NIEDOGODNOŚĆ!!! Otwieram se menedżera zadań (mam xp) Przed uruchomieniem AO Użycie pliku stor 510mb po uruchomieniu 1,2GB!!! :ranting2: Mam Pentium 4 512mg ram zróbcie coś żeby zmniejszyć te pliki stor! :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 A ja znalazłem WIELKĄ NIEDOGODNOŚĆ!!! Otwieram se menedżera zadań (mam xp) Przed uruchomieniem AO Użycie pliku stor 510mb po uruchomieniu 1,2GB!!! :ranting2: Mam Pentium 4 512mg ram zróbcie coś żeby zmniejszyć te pliki stor! :glare: Wow, ale jesteś szybki, dawno już była o tym mowa. Dzieje się tak z powodu konstrukcji gier stworzonych w gmie, wszystkie kody uruchamia główny program (runner), w "normalnych" grach nie ma runnera, jest od razu gra, więc ten runner zabiera dużo pamięci, aby te wszystkie kody przekształcać, a Almora to skomplikowany projekt więc runner się musi dużo męczyć dlatego zabiera dużo pamięci no. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 ...po drugie Almora ma skopany silnik wczytywania zasobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 ...po drugie Almora ma skopany silnik wczytywania zasobów.... który Borek postara się poprawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Almora została przepisana, także to już czas przeszły. Tylko, że jeszcze nie ma premiery nowej Almory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitero Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 hehe to ja już czekam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Almora została przepisana, także to już czas przeszły. Tylko, że jeszcze nie ma premiery nowej Almory. Serio? :lol: :o :lol: Ale fajowooo :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Grudnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ale i tak se poczekacie, bo to raczej nastąpi po premierze nowych aliensow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 No i spoko :) Borek ciągle powtarza, ze Aliensy to najważniejszy projekt... A co do przepisania Almory - ciesze się... Mam nadzieję, że jakieś serwki będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 A ja się nie cieszę, wolałbym, aby almora była zdecydowanie zmieniona ( Bardzie urozmaicona, bo trochę ta gra za szarawa jest :) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 i znowu sie potwierdza xD Almora nidgy nie umrze xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfun Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ech szkoda że almorka nie jest zrobiona w TGF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ech szkoda że almorka nie jest zrobiona w TGF Że co ? Już bym wolał wersję na Atari wydać. Co do samej Almory - to pewnie, że nie umrze, myślimy o napisaniu jej w czymś innym niż Game Maker i przy okazji o przesiadce do poważnego programowania, ale tak naprawdę na razie najważniejsi są Aliensi. Potem zobaczymy na co pozwoli nam czas i fundusze, bo przesiadka na C++ lub inny język to nie jest jeden dzień i trochę trzeba się tam pobawić i pouczyć, zanim będzie można zacząć na poważnie programować duży projekt. Dlatego - oficjalnie na razie są tylko Alensi, reszta leży w kartonie i czeka na swoją kolej :P Ja sam mam obecnie 3 gry w planach, ale póki co nie opuszczają mojego zeszytu z planami :P Nie chcę tworzyć byle badziewia, więc na jakiekolwiek produkcje musicie poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jest jakis oficjalny server almory? prosze o IP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Nie ma. Musisz postawić sobie samemu, lub znaleźć chętnego. Możliwe, że jeszcze kiedyś postawimy oficjalny serwer, ale to dopiero po premierze Aliensów, jak przeanalizujemy czy warto coś dalej z Almorą robić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Patrzcie bo blizzard też zaczynała trójka ludzi pod głupią nazwą xD. Blizzard nie zawsze nazywał się blizzard :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Po dłuższym zastanowieniu.... moge i postawić ten serwer tylko zrezygnuje z questow bo mam co innego do grania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 a to można IP? i dobry exp :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Po dłuższym zastanowieniu.... moge i postawić ten serwer tylko zrezygnuje z questow bo mam co innego do grania tak żeby stal jakieś min. 12 h ... w dzień najlepiej :D noooo.. hostnijcie jakiś serwer bo się napaliłem żeby zagrać... ja nie hostne bo: 1.Mam slabe lacze(bardzo) 2.nie mam zewnętrznego IP(mogę założyć na hamachi ale nikt nie będzie grac(będzie tak samo jak wtedy co OxGames hostowalo 1/2 wejścia na dzień)) 3.Sam grac nie będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Raczej dlugo on nie bedzie stac, bo strasznie kompa mi muli. Będę włączać jak będę grał. Gnysek, napraw status serwerow, ip chyba bedzie to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ahhh chyba bede musiał sprobowac smaku almory :) Jak bd mieł czas tez bd grał, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ja bym postawił bo teraz mam dobre warunki (nawet) ale jak stawiać to i grać, a to w moim przypadku nie możliwe więc... pupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ok, próbować pod alebra.no-ip.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Raczej dlugo on nie bedzie stac, bo strasznie kompa mi muli. Będę włączać jak będę grał. Gnysek, napraw status serwerow, ip chyba bedzie to samo Musisz pisać do Ranmusa, ja nie mam uprawnień do włączania oprogramowania na serwerze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Troche sie ten no-ip zmienil, albo to ta wersja polska. [usunieto] Wbijać POPROSTU POD alebra.no-ip.org zmieniłem host na oficjalna strone no-ip SERW - OFF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Siema.Postawie serveralmory za chwile.Wbijajcie na skovv.no-ip.pl jednak nie... nei umiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Ja dzis nie mam czasu ale jesli jutro bedzie nadal stał to sobie chcetnie pogram :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Siema.Postawie serveralmory za chwile.Wbijajcie na skovv.no-ip.pl jednak nie... nei umiem... K***a xD cytat miesiaca xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi