g-Enjoy Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Nie mogę utworzyć tematu w dziale "Gear-Studio" więc piszę tu :P Serwer dla Almory, od tak sobie. ial.no-ip.org Włączony 24/7 Exp. multipler: x 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Serwer dla Almory, od tak sobie. Od tak sobie? czyli pewnie będzie działał do jutra a później ch.. Exp. multipler: x... nie powiem, o! x100? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Nie, będzie stał cały czas ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Huh, a wiesz, że dekompilacja lub modyfikacja Almory to przestępstwo? Nie wiem czy jesteś tego świadom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Huh, a wiesz, że dekompilacja lub modyfikacja Almory to przestępstwo? Nie wiem czy jesteś tego świadom :) Nie publikujemy nic, tylko testujemy ;) Edukacja. Dzisiaj ial to serwer testowy, jutro będzie stał na czystym, oryginalnym serwerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Ta, jasne Upewnij się, że Twoje oprogramowanie zostało pobrane z oficjalnej strony Gear-Studio. Nie ponosimy odpowiedzialności za straty spowodowane nieoficjalnym oprogramowaniem. Zanim rozpoczniesz grę, musisz zaakceptować poniższą licencję. Almora Online 0.7.4 - Licencja: 1. To oprogramowanie jest darmowe, nie może być sprzedawane, wypożyczane i dystrybuowane bez wyraźniej zgody Gear-Studio i jest przeznaczone wyłącznie do niekomercyjnego, domowego użytku. 2. Modyfikacja, adaptacja, łączenie, tłumaczenie, dekompilacja, podział na części lub programowanie zwrotne tego oprogramowania jest surowo zabronione. Używanie zmodyfikowanego oprogramowania, nawet jeżeli bezwiedne, jest nielegalne. 3. Gear-Studio nie ponosi odpowiedzialności za straty spowodowane przez używanie tego oprogramowania zwłaszcza podczas gry sieciowej. 4. Oszukiwanie, modyfikowanie bazy danych, wykorzystywanie luk i zmiana sposobu w jaki oprogramowanie działa jest surowo zabroniona. 5. Akceptujesz i potwierdzasz, że wszelkie prawa, nazwy, projekt graficzny oraz własność intelektualna, zawarta lub związana z tym oprogramowaniem jest własnością Gear-Studio. Wszelkie podobne prawa należące do Gear-Studio są zastrzeżone. 6. Poprzez naciśnięcie Accept (Akceptuję), zgadzasz się z tą licencją i warunkami w niej zawartymi, obowiązującymi nawet po deinstalacji oprogramowania. Š 2007, 2008 Gear-Studio, Polska. Wszelkie prawa zastrzeżone. http://gear-studio.com/ Ostrzegam tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Nie publikujemy ŻADNEJ modyfikacji :) Powtórzyć? Serwer właśnie został przeniesiony na oryginalny serwer Gear-Studio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 E, czytaj raz jeszcze. Modyfikowanie - nie ważne czy publikowane czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Tak naprawdę zakaz modyfikowanie ogólno dostępnego serwera jest debilne, jeśli ogólnie nie ma on dużo funkcji do zmiany ustawień i innych duperel, więc umrzyjcie wy z GearStudio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Tak naprawdę zakaz modyfikowanie ogólno dostępnego serwera jest debilne, jeśli ogólnie nie ma on dużo funkcji do zmiany ustawień i innych duperel, więc umrzyjcie wy z GearStudio Ha, Kofel kocham Cię xD Zabranianie dostępu do kodu źródłowego, czy dekompilacji w ramach edukacyjnych, by dowiedzieć się jak dany program/gra działa jest również debilne, zabieracie nam podstawowe prawo człowieka, prawo do informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 #up Ale ja mam chłopaka x[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A ja dziewczynę :( Ja za cholerę w licencji takich głupot bym nie wypisał :| LITTLE BLOG 2.0 COPYRIGHT (C) 2008 BY PHILIP PATRICK BUTKIEWICZ. MOŻESZ MODYFIKOWAĆ KOD TEGO SKRYPTU. ROZPOWSZECHNIAĆ I UŻYWAĆ. JEŻELI NIE ZYSKUJESZ Z TEGO PIENIĘDZY I NIE NAZYWASZ TEGO SWOJĄ PRACĄ. >:[ 2. Modyfikacja, adaptacja, łączenie, tłumaczenie, dekompilacja, podział na części lub programowanie zwrotne tego oprogramowania jest surowo zabronione. Używanie zmodyfikowanego oprogramowania, nawet jeżeli bezwiedne, jest nielegalne. 3. Gear-Studio nie ponosi odpowiedzialności za straty spowodowane przez używanie tego oprogramowania zwłaszcza podczas gry sieciowej. 4. Oszukiwanie, modyfikowanie bazy danych, wykorzystywanie luk i zmiana sposobu w jaki oprogramowanie działa jest surowo zabroniona. PRL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ja wiem dlaczego to widnieje w licencji, bo w teamie są tam administratorzy GMClanu, logiczne. #up To nie lepiej wydawać ten kod na GPL? Będziesz miał to samo i jakaś normalna licencja będzie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Dlatego wiedzą, że się boimy coś złamać, bo mogą dać warna/bana ;) @up: To tylko nagłówek pliku README :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 To pewnie dlatego ta licencja, aby nikt się nie dowiedział, że Borek robił gry na klockach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Chociaż taki Snake jakby przy szalał z crackowaniem to uuu. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Poza tym, wymyślili z tym packerem, też mi zabezpieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 zabieracie nam podstawowe prawo człowieka, prawo do informacji.Które stoi niżej, niż prawo do własności intelektualnej. Ha, prawnicy. :3 PRL?Wut? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Które stoi niżej, niż prawo do własności intelektualnej. Ha, prawnicy. :3 Bić prawników! :) Może będą w Deep Forest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Dark Maximal, ale to stoi wbrew logice, jestem administratorem serwera, chce żeby stał się on lepszy, ale ni kiego nie mam jak ulepszyć bo autor jakieś głupoty wymyślił, że nie można modyfikować, wut? Czy muszę pisać otwarty serwer od nowa? o losiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 @2up:A może u dziadka Stacha w Czarnobylu? Właściwie, to tak jak powiedział Kofel: serwery będą takie same :sleep1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Dark Maximal, ale to stoi wbrew logice, jestem administratorem serwera, chce żeby stał się on lepszy, ale ni kiego nie mam jak ulepszyć bo autor jakieś głupoty wymyślił, że nie można modyfikować, wut? Czy muszę pisać otwarty serwer od nowa? o losiu. Już nad tym cholera rozważaliśmy. Nie rozumiem, skoro autor przestał ulepszać almorę, czemu nie mają robić tego ludzie nie wkręceni w Gear-Studio? @up: Jeden tu koło mnie stał, zbiłem go jakimś spellem ;o Gdyby nie ta licencja, moglibyśmy wam te itemki przywrócić, a tak to kupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Kofel, ale autor ma do tego prawo. Co z tego, że to jest wbrew logice. On może Ci nawet zabronić srać, jeśli serwer jest włączony w promieniu 3 metrów. =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 To ja wydam zEdit na licencji nie sraj w promieniu 30 metrów, o! Będzie cool i trendy ;) Ah, ta dzisiejsza mania komercyjności i nie zezwalania patrzenia w kod... Kiedyś to nawet producenci drukarek udostępniali kod softu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 On może Ci nawet zabronić srać, jeśli serwer jest włączony w promieniu 3 metrów. =p Może jeszcze mi powiesz, ze zabroni ci jeść, jeśli ściągniesz almorę? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 On może Ci nawet zabronić srać, jeśli serwer jest włączony w promieniu 3 metrów. =p To ja się mu nie dam i zadzwonie po miejscowych dresów. Zobaczymy czy zmieni zdanie =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 To ja się mu nie dam i zadzwonie po miejscowych dresów. Zobaczymy czy zmieni zdanie =) A ja wyjdę na dwór i zaproszę gromadkę cyganów, bardzo złych ;) Wtedy zmieni zdanie. Zaraz, a czy Almora to serwer ;o Pora włączyć serwerek (awaria prądu wczoraj była). Teraz wam powiem co zrobiliśmy: - Nowe UI - Wprowadzasz liczbę exp. multipler w procentach (1-100%) - Rzucanie złotem - Rzucanie itemami po wpisaniu ID. Czy to złe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Gnysek pewnie jako rzecznik prasowy i prawnik Gear Studio poda Cię do sądu, więc czego masz sie bać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Czy muszę pisać otwarty serwer od nowa?Tak. Ale nie napiszesz boś leń. Na gotowe, to każdy by chciał. :) eraz wam powiem co zrobiliśmy: - Nowe UI - Wprowadzasz liczbę exp. multipler w procentach (1-100%) - Rzucanie złotem - Rzucanie itemami po wpisaniu ID. Tak. Jeszcze jakieś pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie ;) Serwer stoi cały czas na oryginalnym ;p Chyba jednak napiszemy serwer od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi