Markuz Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam, czy za pomocą 39Dll można stworzyć grę MMORPG, która polega na przesyłaniu i zapisywaniu danych na serverze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 No pewnie. Skoro można przesłać dane - można je zapisać. GM ma przecież opcję zapisywania plików (ini, i innych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Aha, a jakiś taki mały przykład kodu? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 tak samo jak normalnie GML ini_open('dupa.ini'); ini_write_string('klucz','sekcja',mojazmienna); ini_close(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 https://forum.gmclan.org/index.php?s=&s...st&p=162167 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Wielkie thx :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Snake może zrobiłbyś przykład taki jak zrobiłeś tyle że dodał byś gracza, i jakąś zmienną level, exp. Taki mini MMORPG, to bu służyło wielu "programistą" mi także :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Taki mini MMORPG, to bu służyło wielu "programistą" mi także Napisanie takiego mini MMORPG zajmuje jakieś 2-3 dni roboty. Oczywiście mam na myśli taki który "Zawiera" wszystkie wazne elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 ja juz to zrobilem - tyle ze tam jest w przykladzie gra 3d a nie wiem czy bedziesz umial przerobic na 2d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Aha, a link do gry (przykładu) można prosić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Oto on: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=10097 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zapisywanie do pliku w grze MMO jest takie samo jak w Single Player. fileopen lub ini_open - zalezy jak chcemy zpisywać :) Dodatkowo 39dll ma jeszczę opcję zakodowania do pliku, ale nazwy funkcji chyba same za siebie tam mówią co jest czym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Johny, Na tacy może podać z zastawą? W dziale przykłady na stronie głównej jest przykład Tymona, bodajże w 2d. Nie wiem gdzie swoje PsichiX wrzucił, bo ta baba nigdy nie fatyguje się żeby ktoś wrzucił mu na stronie. Edit: A, już podał. Nie zmienia to faktu że powinien starać się o wsadzenie na stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Jest coś takiego jak Multiplayer, ale on nie chodzi bo go wypróbowywałem kilka razy z różnymi gościami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 A spróbuj na localhoście (127.0.0.1) sam ze sobą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Sam ze sobą pójdzie, ale z innymi już nie :P Bawię się teraz żeby przerobić 3D na 2D ale jest jakiś 1% że mi to się uda heh, xenon jest zrbiony pod gry 3D chyba, np. terrarin w draw ma xenon_draw_terrain_simple_layer(16,6,0.5,texture_ter_lay) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Może nie masz zwenętrznego IP ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 sprawdzałem na twojeip.wp.pl , i np. jak są przykłady innych multiplayerów to spokojnie idzie :) EDIT: Nie dam rady go przerobić :(:(:( <(x_x)> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Wiesz co, jak ja byłem za trzema ruterami to na ip.wp.pl też mi pokazywało IP, a zewnętrznego nie miałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Możliwe że tak i u mnie było :) A może znajdzie się chętny który przerobi ten przykład z 3D na 2D heh:) W GM-ie trudno zrobić dobrą grę 3D , wszystko trzeba kodować heh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 W GM-ie trudno zrobić dobrą grę 3D , wszystko trzeba kodować heh A jak robisz 2D to nie kodujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Chodzi mi o obiekty 3D, jest dość dużo kodu aby stworzyć jakiś ładny obiekt, i w ogóle poruszanie postacią budynki itp. a w grze 2D wystarczy zwykły sprite :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ja też bardzo proszę o przerobienie tego przykładu z 3D na 2D, przyda się to wielu "programistą" :) W zamian za zrobienie przykładu mogę umieścić reklamę na mojej stronce :) Lub też mogę zrobić coś takiego że: - Każdy użytkownik rejestrujący się na mojej stronie uczy się robienia gier, na mojej stronie jest zestaw chyba 8 lekcji GM-a , w ostatniej lekcji mógłbym zrobić coś takiego, jeśli dalej chcesz się uczyć Robienia gier wejdź na gmclan , tam znajdziesz mnóstwo przykładów itp. heh:) Bardzo mi zależy na przerobieniu tego przykładu.... Moja stronka została założona 14 Marca, a mamy 716 użytkowników, więc dziennie dochodzi kilku heh:) Co wy na to? :) Mogę zrobić też kilka przykładów prostszych takich które ja umiem a przydatnych dla początkujących :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 robie nowy system multi do Soullanda i na pewno dam okrojona wersje na GMClan (przyklad 2d + podstawy EnvSys) ale trzeba bedzie poczekac ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 No to fajnie :) A kto jest prawnym właścicielem Gm-clanu tak w ogóle? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ty. W najbliższym czasie na gmclan zawita przykład mmorpg mojego autorstwa. Troszka cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 To też spoko :) Ty czyli kto? :) I to będzie przykład MMORPG typu Almora czy inny? :) Muszę wymyślać fabułe, questy, robić grafikę , NPC itd. heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ty czyli kto? :)Cholera, od pół minuty zastanawiam się, czy tu jest jakiś haczyk, czy po prostu głupota w czystej postaci? =o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Cholera, od pół minuty zastanawiam się, czy tu jest jakiś haczyk, czy po prostu głupota w czystej postaci? =o :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Muszę wymyślać fabułe, questy Zabiłeś mnie tym. Niestety musisz ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi