Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 27 Października 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 No teraz znacznie lepiej to wygląda. Ale nie byłbym sobą gdybym nie napisał co mi nie pasuje. :) - Health, Mana, Exp - te napisy przydałoby się rozjaśnić. - Na tle reszty grafiki strasznie kiepsko wygląda czcionka użyta w logu. Zbyt chropowata. - Powtórzę za Pieterem, przetestuj opcję Interpolate between pixels w ustawieniach gry. Nic więcej do dodania w sumie nie mam, bo ciągle wysoki poziom gry, więc nie ma sensu się powtarzać o oh'ach i ah'ach. Ciekawi niezmiernie jak ta muzyka będzie w grze dopasowana. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 - Health, Mana, Exp - te napisy przydałoby się rozjaśnić. Może faktycznie będzie lepej, chociaż to też zależy od jasności monitora ;) Mimo wszystko zmienie. - Na tle reszty grafiki strasznie kiepsko wygląda czcionka użyta w logu. Zbyt chropowata. Czcionka jest ładna, ale też mnie denrwuje ta chropowatość, nie ma na to rady raczej. W corelu jak wstawiłem czcionkę to program automatycznie ją wygładza i wygląda lepiej. Nie wiem co z tym fantem zrobić zmienić czcionkę na inną ? EDIT: Może zrobić wyświetlanie czcionki graficznej ? ale co z wydajnością ? - Powtórzę za Pieterem, przetestuj opcję Interpolate between pixels w ustawieniach gry. Dobra, jak będę w domu to zmienie i zobacze jak będzie wyglądać, ale czy nie będzie miało to mocnego wpływu na wydajność gry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 EDIT: Może zrobić wyświetlanie czcionki graficznej ? ale co z wydajnością ?Czcionka to też zbiór liter w BMP rysowanych w zależności od kodu danego znaku :P Poza tym, możesz stwożyć własnego fonta, skopiować go przy uruchamianu gry do katalogu font i używać w grze. Dobra, jak będę w domu to zmienie i zobacze jak będzie wyglądać, ale czy nie będzie miało to mocnego wpływu na wydajność gry ?Będzie miało ale wydaje mi się że w mniejszym stopniu niż wprowadzanie własnego skryptu blura etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Nowy wygląd o wiele bardziej podoba mi się, niż stary :) Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić to "poszarpane grafiki". Czekam na demo z muzyką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Mieliscie racje z tym Interpolate between pixels, wygląda o wiele lepiej, nawet czcionki już są dobrze :), z 317 FPS spadło do 305 niby aż tak dużej różnicy nie ma, jakby co to ućknę FPSy na czym innym ;) Dzięki :thumbsup: EDIT: Zmieniłem czcionki na o niebo lepsze :) Wykorzystuje w tej chwili 3 rodzaje, dla character info, dla logu i standardowe do informacji o przedmiocie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nasheer Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Hmmm...nowe demko zapowiedziałeś już baaaaaardzo dawno temu tymczasem w topicu cisza jak makiem zasiał... Jak sie miewa jeden z 3 projektów na GMC, którym kibicuję ? :D Azaliż dycha jeszcze ? Może jakaś lista nowości, zmian, screeny ? Cokolwiek co spowodowało by u nas ślinotok i przebieranie nóżkami z niecierpliwości ? :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Prace mają się dobrze, w sumie to już końcówka. Niestety nie sypiam po nocach a rano chodzę do pracy, szczerze mówiąc mam już dosyć. Moją następną grą jaką będę robił będzie napewno coś mniejszego :) Jeżeli chodzi o coś nowego ( do pokazania ), to mogę pokazać efekty aktualnej pracy nad przedmiotami. Miałem nawet tego nie pokazywać do momentu releasu pełnej wersji, no ale cóż, czego się nie robi dla GMCLAN'u ;) Link do obrazka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nasheer Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 No, no, no...niezły wysyp itemków :) Szkoda, że tylko 1 łuk na tyle 'melee weapons' :crying: Prace mają się dobrze, w sumie to już końcówka nie pokazywać do momentu releasu pełnej wersji Czyżby to miało oznaczać, że pełna wersja gry, a nie kolejne demo jest na ukończeniu ? :blink: Czy może miałeś na myśli pełną wersję kolejnego dema ? :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 No, no, no...niezły wysyp itemków Szkoda, że tylko 1 łuk na tyle 'melee weapons' Hola hola :) Nie będę pokazywał wszystkiego, takie itemy akurat miałem na ekranie :) Czyżby to miało oznaczać, że pełna wersja gry, a nie kolejne demo jest na ukończeniu ? Czy może miałeś na myśli pełną wersję kolejnego dema ? Mówimy o wersji ostatecznej, zresztą sami zobaczycie co będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Rewelacja! Ale gierka na moim Duronie (700Mhz) siada (prawie). Grałem w Hiddena gdzie indziej. Może Borek zrobisz kiedyś wersję ze zmniejszoną rozdziałką i głębią kolorystyczną? I jeszcze jedno-jak gracz jest na zewnątrz, chaty mogłyby mieć dachy. Przechodząc próg domu sklepienie by zanikało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Dzieki :) Z wymaganiami walka trwa non-stop :) co do dachów, zobacz na to zdjęcie: Zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Beautyfully! Dach naprawdę fajnie wygląda! Tak dalej... :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Prace mają się dobrze, w sumie to już końcówka. W końcu :lol: Ile czasu trwa mniej więcej przejście całej gry? to po pierwsze. A po drugie zdradziłbyś coś na temat tej tajemniczej sygnaturki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Mi się jakoś widzi, że ten dach wygląda jak podłoga :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Rzeczywiście, dach trochę dziwnie wygląda. Wydaje mi się, że to przez te grube ściany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ten cały element to jest dach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Propaganja napisal Ile czasu trwa mniej więcej przejście całej gry? to po pierwsze. A po drugie zdradziłbyś coś na temat tej tajemniczej sygnaturki smile2.gif Ja tez chce wiedziec ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ten cały element to jest dach No mi to na serio jak podłoga wygląda :P Ale zobaczymy jak się to w grze będzie prezentować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Bo tam te ściany nachodzą na dach a nie dach na ściany i prawie nie widać różnicy :) To by wymagało jeszcze dopracowania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ściany? Borek chyba mówił, że to całe to dach =p Chociaż faktycznie tego wina może być :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Też nie mogę się doczekać. :P Z tego, co pamiętam to nie było chyba menu zapisu gry, przynajmniej w tej wersji co ja mam ;>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaytek Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Nie śledziłem długo GMClanu, więc zapytam, a jak - gra wyjdzie, czy nie? A może już wyszła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Gra raczej nie wyjdzie, gdyż Borek przeobraził Hidden Swords w mmorpg o nazwie Almora :) Poszukaj tematu Almora-online i będziesz już wszystko wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi