TuxMan Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Siemka. Nie jestem na swoim kompie (mówi to tytuł tematu). Otóż ja chciałem uruchomić Linuxa z pendrive u mojego kolegi. Ustawiłem w BIOSie kolejność bootowania a tu... dupa! Zamiast Linuxa uruchamia się Winshit. A to Slax, a to DSL. G**no!!! Komputer mojego kolegi jest z 2004. roku Jak zrobić, żeby zmusić do uruchomienia z pendrive'a kolegi komputer. Próbowałem z Boot Menu, ale to też nie pomogło. Podkreślam, że pendrive jest bootowalny. Syslinuxem go jechałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Jakiego masz BIOSa? A w ogóle jest możliwość bootowania z klucza USB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Najprawdopodobniej jedyna czynność jaką należy wykonać to odpalić SETUP BIOSu (najczęściej przycisk DELETE przy odpalaniu się komputera na samym początku, kiedy podawane są dyski oraz taktowanie procesora) i ustawić w którymś miejscu tam Primary boot drive (czy coś w ten smak) na coś co ma w nazwie USB ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Lipca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Podsumowując: Linuks to syf. Aż dziw mnie bierze, że tuxman pisze winshit, a ma największe kłopoty z linuksem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Podsumowując: Linuks to syf. Aż dziw mnie bierze, że tuxman pisze winshit, a ma największe kłopoty z linuksem. :) Błeh, stare kompy to wróg Linuxa :/ A BIOS. Mówiłem. American Megatrends z 2004 roku!!! :twisted: @Marmot: Próbowałem. Dupa była :/. Bootował jak zwykle Win$hit :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Mogłeś poszukać, bo miałem ten sam problem i nawet temat założyłem. Musisz poszukać czegoś w stylu Hard Disk Boot Priority i przestawić pendrive'a na pierwsze miejsce na liście. Co to jest "Winshit"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Mogłeś poszukać, bo miałem ten sam problem i nawet temat założyłem. Musisz poszukać czegoś w stylu Hard Disc Boot Priority i przestawić pendrive'a na pierwsze miejsce na liście. O tym właśnie Marmot mu pisał ale widać tukman ni umi :P Co to jest "Winshit"? Pewnie jakaś kupiasta odmiana windowsa z której wcześniej korzystał tukman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Mogłeś poszukać, bo miałem ten sam problem i nawet temat założyłem. Musisz poszukać czegoś w stylu Hard Disk Boot Priority i przestawić pendrive'a na pierwsze miejsce na liście. Próbowałem tak. Dupa wyszła :/ Co to jest "Winshit"? Winshit = nazwa Windowsa używana (nazwa, nie system) przez jego antyfanów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Nie, nie próbowałeś. Jeślibyś próbował, to by działało. Krok 1, Krok 2. A tak z ciekawości: powiedz mi TuxManie, czemuż to jesteś "antyfanem Windowsa"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Co to jest "Winshit"? Win shit = wygraj gówno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Nie, nie próbowałeś. Jeślibyś próbował, to by działało. Krok 1, Krok 2. A tak z ciekawości: powiedz mi TuxManie, czemuż to jesteś "antyfanem Windowsa"? Aha. Spróbuję. Powiadomię was o tym, jak będę kiedyś u kolegi. A dlaczego jestem antyfanem Windowsa?? Bo jest go za dużo wszędzie! Niech żyje Linux!!! :lol2: @kryniak: Powaliło mnie to!!! :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 A dlaczego jestem antyfanem Windowsa?? Bo jest go za dużo wszędzie! Niech żyje Linux!!! Twoje argumentacje są zawsze najlepsze << Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Tiaaa zaczynają mnie ci pseudo-linuxiarze wkurzać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 A dlaczego jestem antyfanem Windowsa?? Bo jest go za dużo wszędzie! Niech żyje Linux!!! :lol2:Hell yeah! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Tiaaa zaczynają mnie ci pseudo-linuxiarze wkurzać... Nie jestem pseudo-linuxiarzem. Po prostu chcę mieć Linuxa, a odzwycaić się od Winshita ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Linuksowiec >] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Ale powiedz, co Cię takiego boli w Windowsie? Bo rozumiem, że chęć posiadania Linuksa nie jest sprowokowana jedynie idiotyczną modą panującą wśród 12-latków i silną potrzebą zademonstrowania swojej odmienności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Linuksowiec >] Taki właśnie jestem ;) (oprócz religii) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Lipca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 To smutne. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 To smutne. :( Że używam Linuxa?? A dla mnie jest smutne, że ty używasz Windowsa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 To żałosne... Ile jeszcze razy mam powtarzać słowo żal? żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, żal, ŻAAAAAAAAAAAL! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Lipca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Tuxman, w tym momencie przebijasz Grele, Bigsharki i inne takie razem wzięte. Powaga. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Nie! Nie przebił jeszcze Prze_As'a!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Że używam Linuxa?? A dla mnie jest smutne, że ty używasz Windowsa jaaa zaraz usuwam order z sygnatury bo aż wstyd coś takiego mieć....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 jaaa zaraz usuwam order z sygnatury bo aż wstyd coś takiego mieć....... O to mi chodziło :) Ale jak będę u kolegi, to przejdziemy do rozwiązania problemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 O to mi chodziło smile.gif Spokojnie, narazie myślę czym tu na Ciebie pojechać, i prawie cała sygna będzie dla Ciebie więc się tak nie ciesz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Skoro tak nieznosisz Windowsa, to wywal go z dysku i wgraj jakieś normalne distro desktopowe typu Ubuntu. Bo tak, póki masz Windowsa i gadasz o winshitach, to to trochę żałośnie brzmi ;p . Ale zrób tak jak mówię, przecierpisz z rok i wrócisz na Windowsa jak do jakiejś Ziemi Obiecanej (wiesz, Żydzi, niewola egipska itp. sprawy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 A dlaczego jestem antyfanem Windowsa?? Bo jest go za dużo wszędzie! Niech żyje Linux!!! Jestem anty ludzki bo jest ich duzo wszedzie ! Niech zyja zwierzeta ! A co do Windowsa , nie rozumiem. Odkad posiadam XP , a posiadam moze juz z 5 lat, to nigdy nie mialem zadnych z nim problemow . A tak z ciekawosci , jak Windows to Winshit , to Linux to LinSux czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 6 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Skoro tak nieznosisz Windowsa, to wywal go z dysku i wgraj jakieś normalne distro desktopowe typu Ubuntu. Bo tak, póki masz Windowsa i gadasz o winshitach, to to trochę żałośnie brzmi ;p . Ale zrób tak jak mówię, przecierpisz z rok i wrócisz na Windowsa jak do jakiejś Ziemi Obiecanej (wiesz, Żydzi, niewola egipska itp. sprawy) Mam Ubuntu, ale musze miec Win$hita, bo moj stary z niego korzysta i nie moge go odinstalowac (sorka za brak polskich znakow ale Puppy Linux z pendrive'a pisze polskie znaki zle :() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 sorka za brak polskich znakow ale Puppy Linux z pendrive'a pisze polskie znaki zle sad.gif) No widzisz jakie linuxy są fajne <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi