Jaklub Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Tytuł: Time Slip Z Gatunek: Współpraca/Platformówka Opis: Time Slip Z to gra oparta na pomyśle Davida Johnstona i Mike'a Goatly'ego (twórców oryginalnego Time Slip) - zasuwasz ślimaczkiem po planszach, a co jakiś czas pojawiają się duchy ślimaczka (zwane "earlier yourself" w oryginale, a w mojej grze - "clone"). Duchy ślimaczka wykonują dokładnie to samo, co ty robiłeś wcześniej. W grze są 4 poziomy, 1 boss. Przed bossem zdobywa się umiejętność strzelania (nie jest dostępna od początku). Gra jest robiona na Yoyo competition 3. Powiedzcie, co mam robić, dodać, poprawić i czy jest zgodna z regulaminem konkursu (muzyka się nie liczy - patrz Autorzy). Save wyleci z gry i będą passwordy (wiecie - instant play). Download: hir! Rozmiar pliku: 2478Kb (jakieś 2mb) Autorzy: Programowanie: Jaklub Fabuła: David Johnston i Mike Goatly/Jaklub Grafika: Jaklub Muzyka: na 99,5% będzie zmieniona Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 mmm... zapowiada się nieźle :) Ale nie wiem jak przejść ten poziom z beczkami :P 4.4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 No no winszuje pomysłu i samej konstrukcji zapowiada się coś ciekawego i nowatorskiego przynajmniej ja się jeszcze z czymś podobnym nie spotkałem XP Edit : widzę że w opisie gry jest ze ta gra jest na czymś tam oparta xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Dobra gra! Grafika 5/5 Dźwięki 3/5 nie podoba mi się ta muzyka :P Ogólnie podoba mi się 5/5 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 5/5 czemu? Fakt faktem pomysł nie Twój, ale wykonanie bardzo dobre, miło się gra ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Natknąłem się na następujący zgrzyt: Nastąpiło to, gdy przechodziłem (próbowałem przejść?) przez nowo otwarte przejście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ciekawy pomysł z tymi klonami, całkiem przyjemna grafika (tylko dla mnie trochę za jasna), dźwięki troszkę nie pasują, ale całe wykonanie dobre. Dam: 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Bardzo fajny pomysł, przydałoby się zrobić animację "ruchu" ślimaka. BTW. Co to za utwór w 1. poziomie? Znam go z gry na NES, umiem cały zanucić ale zapomniałem tytułu gry :P Fajna ta muza z Sonica i ten kawałek ze Smash Bros. A skoro pytasz, to jakoś niezbyt fajnie wygląda to Jaklub 2008 na dole menu. Zmień czcionkę albo coś. Zmień też grafikę zegara bo w dzisiejszyj grach głównie patrzy się na grafike. Może limit klonów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Przyjazna gra, ta cyfra F na klocku mogłaby być ładniejsza ;p. Ruchome platformy trochę za szybko się ruszają. 5/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Przyjazna gra, ta cyfra F na klocku mogłaby być ładniejsza ;p. Albo zrób może jaklub taką chorągiewkę jak w wyścigach na finishu :P BTW da ktoś linka skąd mogę pobrać zwycięskie gry z poprzednich edycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Co to za utwór w 1. poziomie? Znam go z gry na NES, umiem cały zanucić ale zapomniałem tytułu gry Dr. Mario. Bardzo fajny pomysł, przydałoby się zrobić animację "ruchu" ślimaka. Była taka w oryginale, może się zrobi. Albo zrób może jaklub taką chorągiewkę jak w wyścigach na finishu Mogę zrobić taki portal jak w oryginale. Natknąłem się na następujący zgrzyt: Domyślałem się, że z tymi drzwiami będzie coś nie tak, najwyraźniej skrypt na rozwalanie ślimaka nawalił. Poprawię to. Powiedziałby ktoś, czy muszę zmieniać muzykę, czy zostawić takie midy. Byłbym wdzięczny, bo tylko pod koniec lipca i w sierpniu będę mógł robić tę grę, a nie chcę, by ta muzyka stanęła mi ością w gardle przy uploadowaniu jej na yoyo. Dzięki za oceny. ^^ Btw. Ktoś przeszedł demo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Powiedziałby ktoś, czy muszę zmieniać muzykę, czy zostawić takie midy. Byłbym wdzięczny, bo tylko pod koniec lipca i w sierpniu będę mógł robić tę grę, a nie chcę, by ta muzyka stanęła mi ością w gardle przy uploadowaniu jej na yoyo. Zostaw muzyczkę z Sonica! :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zostaw muzyczkę z Sonica! Też bym chciał zostawić, ale nie wiem, czy to zgodne z regulaminem konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Fajna gra, ale ma niestety jeden bug. Gdy czasami klon otwiera drzwi, to bohater jest... pod ziemią!!! Zalety [+] Fajna fabuła Wady [-] Nintendowska muzyka! [-] Bug, który pokazałem Ocena: 4/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Czy to kontynuacja Time slipa 1 z yaroze psx? zaraz ściągam. EDIT: hmm jakoś dziwnie to ci wyszło, z loadem miałem data error a nic w ini nie zmianiałem. Oraz kiedy się skoczy i strzela to ślimak strzela w prawo a nie zgodnie z kierunkiem a i boss cholernie trudny czy strzały duchów tracą coś temu bossowi? w orginale traciły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 TuxMan jak zwykle lipa bo jaklub opisał ten błąd nad tobą :| a co do gry,bardzo fajna! masz szansę na czołówkę! gierka dobrze odtworzona,nie ma co mówić solidna 5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 zapomniałem o ocenie daję 3 bo na razie widzę że orginał jest lepszy chociaż skakanie po duchach jest dobry (tego nie było w orginale.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 hmm jakoś dziwnie to ci wyszło, z loadem miałem data error a nic w ini nie zmianiałem. Będą passwordy, bo nie wiem, czy ten ich instant play umożliwia save'owanie. [-] Nintendowska muzyka! To idź i pograj na tym swoim ukochanym Sensation/Playstation 3. Fajna gra, ale ma niestety jeden bug. Gdy czasami klon otwiera drzwi, to bohater jest... pod ziemią!!! ARGHH Oraz kiedy się skoczy i strzela to ślimak strzela w prawo a nie zgodnie z kierunkiem Ślimak nie zmienia kierunku w czasie lotu. a i boss cholernie trudny czy strzały duchów tracą coś temu bossowi? w orginale traciły. Dla mnie boss jest cholernie łatwy, a klony miały tylko przeszkadzać. Klony w TSZ (czyli tej grze) nie reagują na strzały, a strzał w plery od klona nie będzie się kończył śmiercią, tylko dalekim odbiciem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 To idź i pograj na tym swoim ukochanym Sensation/Playstation 3. Eh, mam peceta od tego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi