Syliush Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Mam pytanie jak zrobić efekt miecza(nie wiem czy to się tak nazywa), że gdy się ayakuje to po swojej drodze zostawia jakby ślad. Nie wiem czy zrozumiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Da sie xD Kilka razy powielić ostrze i odpowiednio dać przezroczystość.Ale to mało wydajny sposób(chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 bodajze PsichiX robil taki przyklad ;) EDIT: To chyba to (niestety nie moge sprawdzic, gdyz nie mam tymczasowo gma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Tak tyle że do tego potrzebne są objekty a ja miecze itd rysuje przez draw więc nie wiem czy to się nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Może po prostu grafika smugi ? Tylko odpowiednio kanał alpha rysować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Uzjel nie śmiej się ale nie wiem co to Grafika smugi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 A wiesz, co to w ogóle jest smuga? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Nie <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Smuga to właśnie ten "Efekt miecza" czy "ślad" który zostawia :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 aaa ja myślałem że smuga to jakąś większą tajemnice skrywa niż po prostu smuga^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubatron15 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Kiedy ja chcę, by coś zostawiało ślad, to tworzę nowy sprite tego samego obiektu z animacją disappear (czyli znikania). Po tym tworzę obiekt z tymże nowym sprirtem i ustawiam, by kasował się, po wykonaniu animacji. Następnie robię, by obiekt (ten, który ma sie rozmyć) podczas ruchu co klatkę tworzył tego obiekta, co ma znikac po animacji. I oto mamy blur. :) Czasem efekty są fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Może efekt fajny ale mało wydajny. Zrobienie sprita to najwydajniejszy sposób i daje najwięcej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubatron15 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 ...trza tylko go porządnie narysować, a to niezawsze wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi