Tymon Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Tytuł: FileGuardGatunek: Program?Opis: Program monitorujący wersję wybranych plików bądź typów plików i wykonujący kopie zapasowe do wybranego katalogu. Więcej informacji w samym programie. Sugestie mile widziane.Download: https://gmclan.org/up152_3_fileguard.htmlRozmiar pliku: 2313KBZnane błędy: - szuka stacji dyskietek i wywala błąd w przypadku braku nośnika w stacji - nie zapisuje ustawień przed rozpoczęciem skanowaniaAutorzy: Ja, ikony z paczki mini G.A.N.T.Screen: https://gmclan.org/up152_6_fileguard_screen.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Znaczy, co to ma dokładnie robić? Już ściągam, zaraz się zobaczy. Graficznie przedstawia się ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Czyli że np: co 1min zapisuje kopie awaryjną wybranych plików do jakiegoś folderu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Whoah, świetny programik ;D Dobry pomysł, very user friendly, dobre wykonanie, grafika... daję 5 :D Być może sam skorzystam ;> GM + Delphi ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Snake, yep. Tylko DLLa pisałem w Delphim. wezyrnorbert, tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Świetny program, no i fajne ikony szkoda że nie twoje ale zasłużone 5 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 wezyrnorbert, nie jestem jeszcze tak chory umysłowo by dla programu pisanego jeden dzień wykonywać kilkanaście ikonek. W sumie to miała być aplikacja tylko dla mnie, ale że interfejs ładnie wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 jeszcze? to znaczy że co? zaczęło się? btw. programik niezły fajny interface,grafika 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Lol, program Tymcia przypomina mi interfejsem MksVir'a :D Przydatny, kiedy przyjdzie kolega i mi pokasuje jakieś projekty gier, to potem nie muszę wszystkiego robić od nowa ;) Tylko dodaj takie coś, żeby można było zminimalizować do tray'a ;) Ocena: 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Fajne, przydatne, schludne... :) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 TuxMan, uruchamiasz monitor i zamykasz konfigurator. I tyle. Działa w tle. Nie czytasz to co pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ooo, chętnie skorzystam, bo niezmiernie toto przydatne, thx. =) Tylko zauważyłem jedną rzecz: jeśli Monitor włączymy ręcznie, czyli poprzez odpalanie pliku FileGuardMonitor, wywali nam taki błąd. Jakby ktoś mógł to sprawdzić, bo nie wiem, czy to wina mojego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 A już wpisałem ten błąd na listę: - szuka stacji dyskietek i wywala błąd w przypadku braku nośnika w stacjiDodaj ręcznie wszystkie partycje, albo czekaj na aktualizację. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: Normalnie chyba BEST of GMC :) 555555/5 czyli 5/5 Musisz podać tą DLL'ke na gmclan xD mi nie wychodzi coś takiego... Robie Uchwyt... nie tworze okienka, a game maker błąd wywala... ahh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 DLL ma tylko funkcje sprawdzającą datę ostatniej modyfikacji pliku i zwykłe wykonanie wiersza poleceń. =P Cała reszta jest napisana w GMie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 @UP: Serio? To żeś się namęczył w GML :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 kiedy przyjdzie kolega i mi pokasuje jakieś projekty gier Fajnych masz kolegów. Normalnie chyba BEST of GMC smile.gif 555555/5 czyli 5/5 . Programik bardzo dobry. Co tu dużo mówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Cacy program :). A dałbyś radę zrobić, że tworzy kopię tylko jeśli jest włączony Game Maker, albo jeszcze lepiej - odpowiedni projekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zaczepiaszczy programik :D http://img47.imageshack.us/img47/332/xdul2.jpg :) :) :) Edit: Ale ten program chyba nie ma wirka, to mój antywirus szaleje... Chociaż kto wie... ^^) Edit 2: A-Squared Found Trojan.Win32.Filco.a AntiVir Found TR/Spy.Gen ArcaVir Found Trojan.Filco.A Avast Found nothing AVG Antivirus Found Generic9.BEHE BitDefender Found Trojan.PWS.Tibia.BE ClamAV Found Trojan.Tibia-24 CPsecure Found Troj.W32.Filco.a Dr.Web Found nothing F-Prot Antivirus Found nothing F-Secure Anti-Virus Found Trojan.Win32.Filco.a Fortinet Found nothing Ikarus Found Trojan-Spy.Win32.Delf.ma Kaspersky Anti-Virus Found Trojan.Win32.Filco.a NOD32 Found nothing Norman Virus Control Found nothing Panda Antivirus Found nothing Rising Antivirus Found nothing Sophos Antivirus Found Troj/Tibia-Gen VirusBuster Found nothing VBA32 Found Trojan.Win32.Filco.a ciemno-czerwone=xD Tibia? Hum... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 nie wiem, może zasada działania tego programu wzbudza podejrzenia w niektórych programach ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Albo Tymon hackuje konta w Tibii... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Tymon należy do sekretnej organizacji kradnącej konta graczom Tibii, i wyrzucającym przedmioty do wody w celu zniszczenia gospodarki w grze, a przez to jej zagładę. Zresztą, te "najdziwniejsze" antywirusy wykryły coś, więc przejmować się nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Sophos Antivirus Found Troj/Tibia-Gen Nie wiedziałem, że Tibia jest virem :o Co do dziadkakleofasa, fajny żart :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nie wiedziałem, że Tibia jest virem A dla ciebie Tibia i Tibia_Gen rozumiem to samo znaczy ? :huh: chodzi tu o wirus kradnący hasła z tibii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 To dla mnie wydaje się być trochę dziwne xP Wątpię żeby ten program miał cokolwiek z tibią związanego x_X pewnie skanowałeś coś innego. EDIT: jedyne co zyskałem po przeskanowaniu pliku to A-Squared Found nothing AntiVir Found nothing ArcaVir Found nothing Avast Found nothing AVG Antivirus Found nothing BitDefender Found nothing ClamAV Found nothing CPsecure Found Troj.Dropper.W32.Binder.aa Dr.Web Found nothing F-Prot Antivirus Found nothing F-Secure Anti-Virus Found nothing Fortinet Found nothing Ikarus Found Suspect code-parts (probable variant) Kaspersky Anti-Virus Found nothing NOD32 Found nothing Norman Virus Control Found nothing Panda Antivirus Found nothing Sophos Antivirus Found nothing VirusBuster Found nothing VBA32 Found nothing ale jest to spowodowane includowaniem plików do EXE (tak myślę). i jestem 100% pewny że nie ma tu żadnego złośliwego trojana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 EDIT: jedyne co zyskałem po przeskanowaniu pliku to ale jest to spowodowane includowaniem plików do EXE (tak myślę). i jestem 100% pewny że nie ma tu żadnego złośliwego trojana... W takim razie pan Ghost może się pożegnać z itemami z Tibii - tego wirusa pewnie złapał dawno temu i najpewniej zaraził mu program który ściągnął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 nie najpewniej tylko na pewno. Postanowiłem poszperać trochę w kodzie programu oczywiście nie by go wykorzystać tylko sprawdzić dokładnie czy nie ma tam jakiegoś złośliwego "ale", no i tego "ale" nie było. 100% czystości :P Wybacz Tymon, że nie zapytałem o pozwolenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 W takim razie pan Ghost może się pożegnać z itemami z Tibii - tego wirusa pewnie złapał dawno temu i najpewniej zaraził mu program który ściągnął. oj, oj... Nie gram w Tibię. A zabacz se: http://img209.imageshack.us/img209/540/lolyn8.jpg << jest w edytorze rejestru, a już dawno usunąłem ten program... Edit: btw. nie jestem pan Ghost... To ja... noobek z gmc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Sprawdziłem ten program i jest czysty... jak przeskanujecie "pustą" grę z gm6 to też w niektórych antywirusach wyskoczą alerty - przez ASProtecta. A Ty ghost nie dziw się, że jakieś badziewia Ci wypluwa jak masz jakiś syf na kompie. jest w edytorze rejestru, a już dawno usunąłem ten program... Co w tym dziwnego ? Jak usuwasz pliki to nie usuną się razem z nimi klucze w rejestrze, które zostały przez nie utworzone... no i w GM nie da się usuwać kluczy z rejestru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Bo ten program dodaje parę wartości do rejestru sam dla siebie... Co w tym dziwnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi