Woozie Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 witam o tóz zrobilem gre ale nie wiem jak sie ustawia klawisze dot ej gry zeby sie sterowało postaciom moze ktos mi pomoc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 wpisz coś takiego x-=3 bohater idzie w lewo z prędkością 3 y-=3 bohater idzie do góry z prędkością 3 y+=3 bohater idzie w dół z prędkością 3 x+=3 bohater idzie w prawo z prędkością 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 7 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 ale gdzie sie to wpisuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 7 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Chce wiedziec jak sie ustawia klawisze zeby moja postac chodziła do gury na duł w lewo w prawo aha i jak sie przeszkody daje!! aha prosze jescze mi powiedziec kurcze co sie robi w path bo nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 W objekcie dajesz Add Event/Keyboard i wbierasz jeden z przycisków. Np. w strzałce w góre dajesz: if place_free(x,y-4) y-=4 Aby dodać przeszkode wciśnij na takie niebieski kółko lub ALT+O, w obiekcie ustaw solid. Patch jest to ścieżka, jeżeli dasz ją w objekcie to objekt będzie chodził tą ścieżką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Na GM'clanie masz parę kursów dla początkujących tam chyba jest ruch itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 https://gmclan.org/index.php?plik=64 - konfiguracja sterowania https://gmclan.org/index.php?plik=57 - sposoby poruszania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 8 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 dobra panowie dalem Add i wybralem w klawiaturze y i dalem okej wchodze w gre naciskam y i nie da rady tam piszą takie pryciski jak" Left Right Up Down Ctrl Alt Shift Space Enter Keypad itp. to kture mam wybrac zeby moj ludek szedl do gury na duł w lewo i w prawo wybieram w,a,d,s i nic prosze o pomoc bardzo wtedy się odwdziecze ]Prosze jescze mi powiedziec wybieram plansze ale ja che tam zrobic labirynt i jak bo nie wiem] Tutaj zamieszam moją gre ale dalej nie wiem jak zrobic te klawisze naciskalem keyborad i co mam dalej wcisnąc gra jescze nie jest ukonczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 co do sterowania to dajesz add event wybierasz np. keyboard Z dajesz execute a piece of code i wpisujesz np. y-=3 wtedy przy wciśnięciu klawisza Z obiekt będzie szedł w góre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 8 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 dobra wybralem klawiature i co dalej tam naciskac a gdzie wpisuje to execute a piece of code i wpisujesz np. y-=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 8 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 POMOZCIE MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Września 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Stary zaraz dostaniesz bana na dostęp do strony. Marmot juz podawał: https://gmclan.org/index.php?plik=64 - konfiguracja sterowania https://gmclan.org/index.php?plik=57 - sposoby poruszania Execute piece of code masz w zakładce others, taka ikonka z karką papieru w linie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 8 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 ale gdzie jest ta zakładaka nie widze to sie nazywa Script Properties to w tym czy w innym nie widze Excetue Code gdzie to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Bierzesz sie za tworzenie gry, a najbardziej banalnych podstaw nieznasz ? Najpierw zapoznaj się z kursami, helpem, a potem twórz grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 ale gdzie jest ta zakładaka nie widze to sie nazywa Script Properties to w tym czy w innym nie widze Excetue Code gdzie to jest <{POST_SNAPBACK}> No chłpie , błyskotliwy to ty nie jestś zbytnio ale nie mi to jest oceniać lecz kangurkowi kao. Natomiast moim zadaniem, wręcz obowiązkiem jest udzielenie tobie pomocy. Tak więc prosze tak wygląda klocek pod tytrułem: Execute piece of code: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 step: if keyboard_check(ord('W')){y-=3} if keyboard_check(ord('S')){y+=3} if keyboard_check(ord('A')){x-=3} if keyboard_check(ord('D')){x+=3} I powinno byc good ja nie wiesz gdzie to masz wpisac to skorzystaj z 8% helpa ATG i powinnieneś sobie już poradzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Września 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 witam o tóz zrobilem gre ale nie wiem jak sie ustawia klawisze dot ej gry zeby sie sterowało postaciom moze ktos mi pomoc?? <{POST_SNAPBACK}> to jak nie umiesz zrobić sterowania to co to za gra - wyobrażasz sobie statycznego Quake (chociaż nie wiem czemu dałem tę grę na przykład, nie grałem w nią nigdy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 9 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 dobra juz jest spoko moj ludzik chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi