Slax Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Tytuł: Destruction (Robocza) Gatunek: Strzelanka Opis: Znajdujemy się w laboratorium, w którym doszło do wypadku. Naukowcy zmutowali się w małe stworki. Ty zostałeś tam wysłany by znaleźć antidotum i pokonać zarazę. Kompletna fabuła w pełnej wersji :P Download: http://www.gmclan.org/up3781_3_LD_demko.html Rozmiar pliku: 4357KB Autorzy: Programowanie: Slax Fabuła: Slax Grafika: Internet... Muzyka: Internet Screeny: http://www.gmclan.org/up3781_7_2.html http://www.gmclan.org/up3781_7_1.html To jest moja pierwsza gra i proszę o napisanie czy kontynuować ją, czy też odrzucić i proszę jeżeli znaleźliście buga to go napisać. Wiem już że jeszcze ''mutanty'' są bugnięte. Głównie strzelanie oparte jest na przykładzie łusek i chodzenia, a autor przykładu jest w credits... I zapomniałem dopisać że grę zapisujemy "z" a przeładowywujemy "r" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Jakie krótkie!! Grafika dobra ale nie Twoja... Błędy i to co przeszkadza: -postać za wolno się porusza -idąc w jeden z boków (a lub d, już nie pamiętam) postać porusza się szybciej niż idąc w drugi bok -potworki wariują na ścianach, przez co zabicie ich nie jest problemem, bo nawet nie atakują gracza -jakimś cudem udało mi się zabić dwa potworki jednym strzałem :D W sumie źle nie jest, ale jak na demko to bardzo mało tego (2 plansze z czego tylko na jednej są potworki :mellow: I najpierw weź się porządnie za te AI wrogów bo jest tragicznie :P A dam 2\5 głównie za te błędy co wymieniłem, ale jak się postarasz to będzie wyższa ocena ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Tak wiem że potworki są do dupy, a dałem tą grę bo chciałem dowiedzieć się czy się opłaca ją robić... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Tak wiem że potworki są do dupy, a dałem tą grę bo chciałem dowiedzieć się czy się opłaca ją robić... Robić (dla treningu) powinieneś, ale nie wstawiać ich tutaj. Już nie będę powtarzał znanej w całej społeczności GMCLAN'owej regułki "po co wstawiacie pierwsze giery....." ale wypadałoby się do niej zastosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Dlaczego pistolet wychodzi bohaterowi z głowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 nawet niezłe ale... minusy: -gracz chodzi za wolno -pistolet w głowie? :| -głupie ai wrogów -stworki wariują gdy dotkną bloków -nagłe wtrącenie do gry,nie wiadomo co się dzieje -menu plusy: -fajne efekt strzału -grafika 3/5 bo to twoja pierwsza gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 31 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Niektóre efekty fajne, np. ładne drzewa, ale już np. w pień da się wejść. Podobnie sprawa ma się ze skrzynkami. AI kuleje, potworki wariują na ściankach, ale ogólnie grać się da. No i demo dosyć krótkie. 3/5 (jeśli pierwsza gra). Można w tej grze jakoś biegać? Bo chodzi się niemiłosiernie wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Faktycznie krótkie, potworki naprawdę szaleją, ale ta możliwość przeładowania, strzelania i te łuski rodem z przykładu, najlepsze jest to, że jak daję exit to mi z powrotem do początku gry wraca... Dam 2/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 2/5 Strzelanie jest z przykładu (tak mi się wydaje) Znalazłem jeszcze buga (inni o nim nie pisali): Jak stoisz twarzą do ściany w bardzo bliskiej odległości i strzelisz - pocisk leci w przeciwną stronę - odbija się od niej... specjalnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Fajna, ale niestety trochę marna gra :( Zalety [+] Autor się postarał Wady [-] Potworki świrują, gdt dotkną ściany [-] Pistolet z głowy? WTF? Ocena: 4/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Naprawdę nie jest źle :) Plusy: - strzelanie - zmiana terenu - i kilka innych, raczej drobnych Minusy: - potwory - wariują przy ścianie 3.5/5 ~> 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 [+] Autor się postarałOMG :boxed: Gra na 2. Po prostu, ja uważam że się nie postarałeś. -------- I przestańcie w końcu powtarzać!!! Kiedy tylko Nobody napisał o pistolecie z głowy to od razu większość o tym wspomina! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Powiedz mi jedno Slax. Co to jest to niebieskie coś co wylatuje z bohatera po naciśnięciu prawego klawisza myszki? Lata po całym ekranie :P Dam 2/5 bo jednak gra jest trochę słaba no i bugi które wymienili inni wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 @Luksor: to sie nazywa "domino behawioryzmu spolecznego" - czyli jedna (zazwyczaj lubiana/powazana/czy tez inna tego typu 'dominujaca') osoba robi cos, a za nia reszta 'podporzadkowanych' (w pewien sposob) osob robi to samo - zauwazylem to dawno temu (zwlaszcza u mlodych osob) i powiem ze mozna to sukcesywnie wykorzystac na korzysc wlasna ;P (ach jak ja lubie kontrolowac inych :D ;p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Dzięki za oceny, jutro zorbie upade i może będzie lepiej... Marrac to miała być flara, bo w pełnej wersji w laboratorium nie będzie prądu i będzie ciemno... A flara oświetli teren, ale to dopiero kiedy indziej. A co do pistoletu z głowy to postaram się załatwić nową grafikę dla hero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Dzięki za oceny, jutro zorbie upade i może będzie lepiej... Marrac to miała być flara, bo w pełnej wersji w laboratorium nie będzie prądu i będzie ciemno... A flara oświetli teren, ale to dopiero kiedy indziej. A co do pistoletu z głowy to postaram się załatwić nową grafikę dla hero. Flara która lata tak po całym roomie? :mellow: Zrób lepiej, żeby hero rzucał ją przed siebie albo z nią chodził :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Tak flara będzie rzucana na jakąś odległość ale nie potrafię tego zrobić. Zaraz napiszę temat o tym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabus Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Do minusów wymienionych dodałbym: - Brak muzyki w tle - Klikam na Exit (albo gdziekolwiek) a i tak rozpoczyna się gra :P 2/5 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Grabus menu i muzykę już dodałem, lecz nie opublikowałem nowej wersji :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jakbyscie nie zauważyli to bron nie wyskakuje mu z glowy tylko z rak ktore ma przed sobą spojrzcie 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi