fervi (Skovv) Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Tytuł: PowerDos Gatunek: System Operacyjny Opis: Prosty System Operacyjny oparty na FreeDosie, ma własne GUI, które w niektórych względach jest lepsze od Windowsowego! (Jak ustawisz, coś w stylu szczegóły, to masz we wszystkich folderach, a nie w 1 ;p) Download: http://www.gmclan.org/up2444_3_PowerDos.html Rozmiar pliku: 12MB (Po rozpakowaniu 20) Autorzy: Programowanie: Ludzie ... no i Fervi ;p Fabuła: Na pomysł wpadł Fervi Grafika: Ludzie Muzyka: Ludzie (tzn. Dźwięk pipczenia xD) Screeny: http://img129.imageshack.us/img129/3826/powerdoscf4.png http://img399.imageshack.us/img399/6458/powerdos2pc5.png Do przetestowania potrzebujecie QEMU! Możecie go pobrać stąd: http://fabrice.bellard.free.fr/qemu/download.html Życzę Miłego testowania ;] Fervi Chciałbym, abyście wszyscy przetestowali, oczywiście to nie jest możliwe, bo Harv nigdy nie testuje ... Ale was proszę przynajmniej, abyście Testa dali ;] Wiem, że oceny będą słabe, ale może kogoś zainteresuje ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Dobra. mi pingwina brak, ale powiem ze po screenach widac ze cienko z tym. Mam pytanie: Fervi, od kiedy masz Linuxa? Prosze o odpowiedz. No i kolejny raz to pytanie: NCPTK?? (wybacz, ale to konieczne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Od kilku lat (używam) Ale do tego Linuxa nie potrzeba ;p Kiedyś był temat, że ktoś programuje w jakimś dziwacznym języku dla Dosa (Clipper chyba) To teraz może brać i robić xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Sporo waży... ocenę dam w edicie... Żartuje :P Zawsze powtarzałem, że warny powinny za to lecieć :P Ale do rzeczy. Cóż, system operacyjny to to do końca nie jest. I znów nie mogę ocenić.... napisz coś dla Windowsa :P Ale po screenach niezbyt przekonuje..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 omg oprawa graficzna rządzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 @Dawidds Tam masz 20MB wirtualny dysk dla QEMU Dla Linuxa? Zainstaluj Qemu ;] Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Powiedz czym to się różni od FreeDOS, to może sprawdzę. Bo na screenshotach widzę tradycyjny ekran startowy z FreeDOS, oraz OpenGEMa bez zmian. btw, Fervi: potworny styl w KDE masz ;p . A i jeszcze jedno, bo nie rozumiem skąd eksperci z powyższych postów twierdzą, że to tylko dla Linuksa. Przecież Fervi dał wirtualny dysk dla QEMU, którego można równie dobrze na Windowsie, czy na Mac OS X zainstalować, a to co dał Fervi, to po prostu system operacyjny, a nie żaden kolejny "bajer" pod Linuksa. Co prawda, nie dał obrazu płyty/dyskietki/pendrive, który można by potem nagrać na odpowiednim nośniku i zainstalować tradycyjnie, ale sądzę, że DOSa wystarczy wirtualizować, bo to super prędkości nie wymaga, a i tak nikt by DOSa nie instalował w obecnych czasach tak, jak się Windows instaluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Kilka zmian ;p w nazwie xD Nie interesi mnie co się zmieniło, tylko chce to dać do PowerXware, albo zrobić coś ala Dosbox ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Podobne do WorkBench na Amigę :P Nie wiem po co to komu, widać nudzi Ci się przed komputerem ;P Ocenić nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 To jest zemsta za nieodpowiedzenie w tym temacie ;p https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...mp;#entry162227 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 moze Fervi sie nie nudzi, lecz uczy :jezor: a podczas nauki wychodza dziwne rzeczy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 @UP Odkryłem nowość, zrobię kalkulator, lecz zamiast liczb, będą cyfry ;p Czy nudzi mi się ... Chciałbym skończyć PowerXware następną wersję, jednak nie mogę ... Mam z nim problem (Xdialog) i musi czekać w kolejce ;p Zresztą chciałbym jakoś zrobić system Lib-ów do TSL ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Fervi wpadł w manię robienia rzeczy, które zostały zrobione 20 lat temu z lepszym skutkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 a jak to odpalić? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Jak masz QEMU, to rozpakowujesz te dwa pliki co są w zipie i odpalasz to przez QEMU, wrzucając ten więcej zajmujący jako dysk wirtualny ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Nie wiem po co to robisz, i tak nikt nie będzie z tego korzystał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 10 lat temu korzystali z freedosa i byli zadowoleni Może uda mi się skompilować Kernel Cloop, co by pozwoliło na zrobienie własnego knoppixa ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Zaznaczę że.. 10 lat temu było 10 lat temu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Nie twój system,nie twoja nakładka. Żal.ru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Nie ma co,na siłę jakieś oprogramowania i inne badziewia robisz xf Nie ocenie bo nie mam Q coś tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 @Nikas: Nikt Ci nie zabrania ściągnąć QEMU. @fervi: 10 lat temu nie było Freedosa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 @Fervi: Co do screena,to jak nie bede miał komputera ATX tylko laptopa,to co? Nie wyłączy się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Nie twój system,nie twoja nakładka. Żal.ru Popieram. Jako że to jest czysty FreeDOS + OpenGEM to wstawię autorowi 3/5 za umiejętność zrobienia dystrybucji DOS-a :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Przecież OpenGEM jest rozprowadzany oryginalnie wraz z FreeDOSem... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Przecież OpenGEM jest rozprowadzany oryginalnie wraz z FreeDOSem... :/ I właśnie na tym powinniśmy zakończyć ten bezsensowny temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 @Tuxman Mi się wydaje, że ty Tuxman masz dystrybucje Windowsa -.- żal.ru, nie ma dystrybucji Dosa, zresztą FreeDos to nie M$-Dos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 FreeDos to nie M$-Dos I co z tego? Ktoś się o to pytał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speaktrap Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Hej... to jest zwyczajny FreeDOS z GEMem. Powiedz mi, jaka jest różnica, a dam ci banana w nagrodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Napisał tutaj: https://forum.gmclan.org/index.php?s=&s...st&p=162320 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speaktrap Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Zamiast banana - 1/5. I tylko niech ktoś po przeczytaniu tematu spyta dlaczego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi