Harv Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 https://gmclan.org/up3751_4_wiatr.html -Wiatr ofc Jedynie pociski szwankują (za duży speed a za mały wiatr)... Pozdrawiam i btw, pełno komentarzy (do każdej komendy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 EE, gm7 :/ a nie mozna by tak dawac i gm7 i gm6 chociaz? Bo ja na przyklad zuzylem wszystkie 3 mozliwosci instalki online :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Mógłby ktoś, zamienić na gm6, ja już 2 razy klucz zużyłem, ale niedługo znów format i nie odzyskam niestety klucza :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Prosz, https://gmclan.org/up1775_11_wiatr.html A przykład trochę mało efektowny. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Niezbyt... do tego szwankuje czasami (direction 135, a ja jestem posuwany w kierunku 180). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Wiatr boczny, nie mogłem inaczej tego wykombinować, bo źle wychodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Cienkie, nawet bardzo. Poza tym nie zauważyłem aby te pociski zwiewało. 2/5 na zachętę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 pociski zwiewa wystarczy strzelić i nie przesuwać celownika to pocisk w centrum celownika nie trafi a przy sile 2.3 już na większą odległość w ogóle nie trafia. EDIT: Przydało by się uwzględnić gęstość wiatru oraz powierzchnię na którą on napiera. Jak się nie mylę to wzór z fizyki leciał mniej więcej tak: Opór wiatru= współczynnik * ((gęstość wiatru*speed wiatru^2)/2)* powierzchnia powierzchnią mógł by być po prostu height spritu.(zarówno gracza jak i pocisków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 direction 135, a ja jestem posuwany w kierunku 180). LOL! Prosze Cie Matt - mniej takich tekstow bo nie wyrobie xD A przyklad slaby, duzo kodu ale i tak dziwnie to wyglada :/ tak jakby niepotrzebnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 @Luksor: Jedynie pociski szwankują (za duży speed a za mały wiatr)... @PsychiX: tak dla realizmu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 LOL! Prosze Cie Matt - mniej takich tekstow bo nie wyrobie xD Oso chozi? Opór wiatru= współczynnik * ((gęstość wiatru*speed wiatru^2)/2)* powierzchnia powierzchnią mógł by być po prostu height spritu.(zarówno gracza jak i pocisków) W Clever to pokazywali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 W Clever to pokazywali smile.gif No widzicie, Matthew co tydzień w niedzielę o 16:00 grzecznie ogląda Clever - widzisz i wiesz! z rodzicami i teraz może pochwalić się swoją wiedzą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 kupa z makiem,z pasterniakiem! 2/5 za chęci w ogóle nie wiem gdzie jest ten niby-wiatr myślałem że będzie lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Przykład mi się nie podoba. Czym ja jestem, balonem, żeby mnie tak wiatr zwiewał? Pociski też coś za wolno lecą. Ogólnie kupa. Nie oceniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 1/5 Troche duzo bugów i mało przydatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 eeeee.... mysle ze jak na Ciebie to strasznie slabo :/ 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 No widzicie, Matthew co tydzień w niedzielę o 16:00 grzecznie ogląda Clever - widzisz i wiesz! z rodzicami i teraz może pochwalić się swoją wiedzą Czy twoja wypowiedź miała na celu mnie urazić? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 ja tam tv nawet nie oglądam znam ten wzór z lekcji pneumatyki, bo mam profil Mechatronika, więc pneumatyka też jest obowiązkowa. A co to w ogóle ten Clever? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 w niedzielę o 16:00Yoda skąd wiesz, o której to godzinie ;> ? A przykład do kitu rzecz jasna. Po co robić przykład czegoś takiego...? Jakby każdy robił przykład takiego mini-zagadnienia.... Że o fizyce nie wspomnę... 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 zy twoja wypowiedź miała na celu mnie urazić? sad.gif No co ty ;p żartowałem ;) Yoda skąd wiesz, o której to godzinie ;> ? też czasem oglądam => Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Oso chozi? No wiesz, słowo "posuwa" jest różnie interpretowane... ... w kierunku 180 stopni. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Nawet fajne :) Zalety: [+] Porządnie napisane [+] Nie jest zbudowany ani z jednego klocka Wady [-] Nieco przerobiony przykład Ocena: 4/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 [-] Nieco przerobiony przykład WTF? Robiłem sam, od podstaw, więc sie nie czepiaj, lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 [+] Nie jest zbudowany ani z jednego klocka A co to do jasnej cholery ma do rzeczy? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 przykład śę i tyle :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi