sfinkss Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Nie żebym jakiegos virusa pisał, bo i tak nie umiem ;), ale chodzi o to ze zrobie jakiś tam exe, no i nagram na płyte, czy na pendrive'a i jak włoże tą płytę do kompa, to ten exe sam bez mojej wiedzy się uruchomi i tak zeby działał w tle? tj. nie wyświetlało się jego okno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 GML window_set_visible(false) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 no ale to jest tylko na ukrycie okna, nie? a jeszcze zeby się sam uruchamiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 A to już pewnie będzie zabawa w rejestrze :P (Tak mi się wydaje, choć mogę się mylić) Tutaj masz link do funkcji jakie obsługuje GM :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Tworzysz nowy dokument w notatniku, wpisujesz do niego: [autorun] open=nazwaprogramu.exe Zapisujesz jako "Autorun.inf" i kopiujesz ten plik na nośnik o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 to ten exe sam bez mojej wiedzy się uruchomi i tak zeby działał w tle Wirusa się w GM'ie robi? ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Wirusa się w GM'ie robi? Nie żebym jakiegos virusa pisał, bo i tak nie umiem On by wirusa robił? Już niedawno jeden był i to starczy:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Wirusa się w GM'ie robi? ^_^ Przeciez na samym początku podkreślił, że nie pisze wirusa :) Nie żebym jakiegos virusa pisał, bo i tak nie umiem smile2.gif UP. Szybszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Fakt, nie zauważyłem, ale mu nie wierzę. Chce uruchomić plik z płyty bez wiedzy użytkownika, więc już coś jest nie tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 No właśnie też prawda, tylko czemu mielibyśmy nie wierzyć urzytkownikowi GMClan? :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Fakt, nie zauważyłem, ale mu nie wierzę. Chce uruchomić plik z płyty bez wiedzy użytkownika, więc już coś jest nie tak Tak jak działa autorun na większości płytach z grami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 może po prostu robi instalkę albo jakieś menu do swojej gry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Jak instalka to po co ma być ukryta i działać w tle? Hm? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Snake podał sposób, który niestety działa tylko jeżeli mamy odpowiednią wartość w rejestrze. W XP Proffesional można zmienić autoodtwarzanie z poziomu "Zasad grupy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 to się maly offtop robi. nie, nic ni jest 'źle' , nic nie chce źle. ;) PS A można za pomocą kodu zrobić tak, zeby napęd się wysunął i wsunął? albo monitor włączył i wyłaczył? taki psikus^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 zeby napęd się wysunął i wsunął? wysuwanie: GML cd_open_door(); wsuwanie: GML cd_close_door(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 no tak, a jak mam dwa napędy i więcej? no i z tym monitorem;) no i jeszcze co do tego window_set_visible(false), jak to zrobię to funkcje programu również się wyłączają.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 no tak, a jak mam dwa napędy i więcej? no i z tym monitorem;) no i jeszcze co do tego window_set_visible(false), jak to zrobię to funkcje programu również się wyłączają.. Są różne dlle, wystarczy poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 zeby napęd się wysunął i wsunął? albo monitor włączył i wyłaczył? taki psikus^^ Też robiłem takie programiki w Delphi. Nie wiem po co to komu -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 no ale jak jest do napędu to i do monitora też, co? albo zeby się wylogował.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Nie ma takich funkcji w GM'ie. Szukaj sobie bibliotek lub przestań robić takie głupkowate programy w nim -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Nie kłam, że to nie wirus. To jest wirus. Tylko taki mniej groźny... Poszukaj sobie bibliotek Albo, naucz się pisać dll'e w C++ - a wyłączenie monitora znajdziesz chyba na każdej stronie dotyczącej C++ ;) GM służy, ja sama nazwa wskazuje do tworzenia gier. nie posiada zbyt wiele funkcja typowych dla programów. Wysuwanie CD jeszcze jako tao wią"01-05-2008"=>"Jeśli chcesz, możesz sam napisać poradę dnia i wysłać ją do mnie? :)", się z grami, dlatego też jest. Działanie w tle...? Ewentualnie :P Ale monitora na pewno do gier nie zaliczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 To ja może odświeżę i zapytam odnośnie kodu Marka.S Jeśli mamy już niewidzialne okno, to jak przywrócić widzialność (nie używając alarmów itp.) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 GML window_set_visible(true) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Tyle to wiem, ale jak okienko jest niewidzialne, to ani klawisze, ani myszka nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Klawisze jeszcze pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Przecież kod sie normalnie wykonuje... tylko zamiast keyboard_check() Używaj: keyboard_check_direct() Czy coś takiego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Dzięki. To keyboard_check_direct() działa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 albo zeby się wylogował.. to zrób tak żeby się klawisze windowsa(start) l i w nacisly pokolei to sie wyloguje. nie wiem jak to sie robi ale wiem ze mozna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 @UP: Też mi sposób... wystarczy execute_program( 'shutdown', '/F', 0 ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi