gorky Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Elo Zrobiłem teraz dodatek hoddoga i chcę zrobić że jeśli zbiorę wszystkie to żeby przeszedł do 2 zakończenia coś takiego np : Jest hero i hoddog jeśli zbiorę wszystkie z wszystkich plansz hoddogi to nie ma zakączenia tylko idę do jeszcze jednej planszy jakby bonus . :thumbsup: Z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyx Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 W Hero W STEP : GML if(instance_number(o_HotDog)== 0) { room_goto(r_Bonus) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Super ale ja jestem dzieckiem specjalnej troski i nie weme np tak mam wpisać ? if(instance_number(hoddog)== 3) { room_goto(plansz bonus ) } to 3 ile muszę zabrać żeby iść do innej planszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 wszystkie. nie prościej GML if (!instance_exists(hotdog)) room_goto(room_bonus); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 https://gmclan.org/index.php?plik=141 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Nic nie idzie nazwa nazwa romu do którego ma przejść bonus ilość hoddogow żeby do niego przeszedł 2 if(instance_number(hoddog)== 2) { room_goto(bonus) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Robisz global.zmienną z hoddogiem, np: global.hoddog if hotdog=20{room_goto(bonus)} Przy łapaniu hotdoga dajesz global.hoddog+=1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi