gorky12 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Kończę swoją grę i mam funkcję treningu i chce jak nacisnę Esc weszło mi w menu a nie wyszło z gry wiem gdzie to jest tylko coś mi nie pykło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 if (keyboard_check(vk_escape)) { room_goto(menu) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 w global game seetings w zakłądce other odznacz "Let esc end game" :P GML if (keyboard_check_pressed(vk_escape)) room_goto(room_menu); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 if keyboard_check_pressed(vk_esc) { room_goto(tu daj nazwe rooma z menu) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 musisz ustawić w opcjach GMa żeby przy naciśnięciu ESC nie wychodziło z gry i w objekcie zrobić że jak się naciśnie ESC to wyskakuje menu :D koledzy wyżej lepiej wytłumaczyli xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Wyłącz w opcjach, że jak naciśniesz ESC, to wyłączy grę i wklep GML if (keyboard_check_pressed[lub direct](vk_escape)) then { room_goto(numerrooma) } %@% up W ciągu 2 minut 4 odpowiedzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky12 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 ale gdzie w kleic if keyboard_check_pressed(vk_esc) { room_goto(tu daj nazwe rooma z menu) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 po pierwsze vk_escape a nie esc wklej w Step Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky12 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 zrobić nowe obiectes ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Nie musisz zrob to np w twoim bohaterze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 wklej to byle do jakiego objektu ale który jest ciągle w roomie np bohater albo jakies inne :D albo stwórz sobie nowy objekt gdzie bedziesz właśnie trzybał takie rzeczy ja tak mam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky12 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 i nie idzie ja bym dał na stronę tylko ja nie wiem jak w downoland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Nie ma wyboru musi iść! A masz room menu czy cos takiego? wpisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Stwórz obiekt control i umieszczaj go na każdej mapce. Daj mu w stepie wyżej wymieniony kod i wuala. I coś jeszcze, w create daj mu: image_speed = 0; bo jak nie będzie miał sprite'a to (jak wykazał Tymon) image_index obiektu będzie się zwiększać aż do milionów, a przechowywanie tak dużych liczb trochę obciąża system... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 w global game seetings w zakłądce other odznacz "Let esc end game" :P GML if (keyboard_check_pressed(vk_escape)) room_goto(room_menu); to ja gorky12 bo tamto konto mi się zablokowało a jesli chodzi o ten kod to mi wyskakuje to ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object hero: Error in code at line 17: if (keyboard_check_pressed(vk_escape)) room_goto(room_menu); at position 51: Unknown variable room_menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Nie masz takiego roomu room_menu, damn. Damn, damn, damn, damn! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 W to miejsce "room_menu" musisz wpisać nazwę rooma!!! omg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 a teraz to mi wyskakuje ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object hero: Error in code at line 17: if (keyboard_check_pressed(vk_escape)) room_goto(menu); at position 51: Unknown variable menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 A masz taki room? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 em, to żart? nie potrafisz przepisać nazwy roomu? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 gdzie błąd jest np : lvl 1 nazwa romu i 2 manu i co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 if (keyboard_check_pressed(vk_escape)) room_goto( NAZWA ISTNIEJĄCEGO ROOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Stwórz najpierw kolejny room, nazwij go jak tylko masz ochotę a później ciachaj ten kodzik z nazwą tego rooma @down Dokładnie. podobnie ma się sprawa z nazwami spritów, obiektów itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 gdzie błąd jest np : lvl 1 nazwa romu i 2 manu i co ? w nazwie nie może być spacji, zamiast tego mozesz wstawić "podłogę" czyly "_" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 czuje sie głupi głupi bo nie dzila :( :( :( :( :( :( :( :( :( może ktoś mi to napisać kod : if (keyboard_check_pressed(vk_escape)) room_goto(wasza nazwa); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Ty bijesz wszystkie rekordy, już Ci z 20 osób TEN SAM kod podawało. GML if (keyboard_check_pressed(vk_escape)) room_goto(room0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Co Ci mamy napisać ?!? Zamiast "wasza nazwa" wpisujesz nazwę ISTNIEJĄCEGO rooma np. if (keyboard_check_pressed(vk_escape)) room_goto(room1); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 tak ale nie dziła , czyli rom1 tu jest menu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 WTF? Musi działać :/ if (keyboard_check_pressed(vk_escape)) room_goto(room1); W room1 wpisujesz nazwę rooma który TY stworzyłeś. Moderatorom radzę zamknąć temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 room_gote może to to nie mam takiego roma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi