Marmot Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Wszedłem pod trójnoga, ten skoczył i się wbił w budynek i zginął ;p . Dziwne :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 PsichiX a masz gdzies dokumentacje do tego silnika? (opis kazdego skryptu) tak jak miales to w Xenon Core Engine Basic ?? Dokumentacja w drodze. A wraz z nia dodatki i zmiany w przykladzie, w tym pomysl marmota - rozwalajace sie budynki :D Ty to zamiast robić jakieś silniki to idź się poucz angielskiego Fakt - z angielskim mi idzie nie najlepiej, ale sie ucze ;) Wszedłem pod trójnoga, ten skoczył i się wbił w budynek i zginął ;p . Dziwne Pewnie jeszcze strzelales plazma? to wszystko jasne - kolizje z dwoch systemow (nowego i starego) nie ida z soba w parze idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Pewnie jeszcze strzelales plazma? to wszystko jasne - kolizje z dwoch systemow (nowego i starego) nie ida z soba w parze idealnie Dokładnie :D . Jednak co jak co, ale przydałoby się to naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 hehe dobre :P sie pobawiłem... Czy ktoś z was też jest taki h4x0r jak ja i wszedł na budynek? xD tylko szkoda ze na budynkach nie można strzelać skakać i chodzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Czy ktoś z was też jest taki h4x0r jak ja i wszedł na budynek? xD W Q3 trick ten nosi nazwę Plasma Climbing ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 ja słyszałem tylko o rocket jump :D Mi również się udało wbić na budynek, patrzyłem w kod - wysoka szkoła jazdy :P fajnie się grało ale dla mnie to zabawa tylko na 6 minut. Dam 5/5 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 W Q3 trick ten nosi nazwę Plasma Climbing smile2.gif Ta XD Głupie jest to że jak mnie odpycha jakiś wybuch np w bok, to jak idę w odwrotną stronę, to to jakoś nie realistycznie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Cholercia! Wszystkim sie udaje na wierzowiec wskoczyc, tylko nie mi :blink: Heh, serio nie przewidzialem ze to bedzie mozliwe :jezor: Ktos jeszcze wymyslil jakies sztuczki? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Wbiłem się na trójnoga XDD Plasma Climbing ROX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Witam ponownie! :D Ostatnio popelnilem blad bo zuploadowalem stara wersje pelna bugow. Dzis daje nowa, w ktorej teraz poprawilem trójnoga i nie tylko. Link w pierwszym poscie i tu: https://gmclan.org/up1105_4_XenoN_Core_0_7_...ooter_Game.html WSAD - Move Space - Jump Left Mouse Button - Shot (bullet) Right Mouse Button - Alternative shot (plasma) Middle Mouse Button / CTRL - zoom Shift - run W "Nature" nic sie raczej nie zmienilo, a "City" zostalo nalezycie poprawione :) Oceniajcie teraz ;D Wersja odbugowana jest fajna. Nawet fajna jest minigierka w City. Jak zwykle w 3D i porządne, odbugowane. PsichiX, kiedyś zrób jakąś grę z twoim silnikiem ;). Żałuję, że nie mogę wstawić 5 gwiazdek :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Natura:ROX Miasto:SUX :( ale to ufo wymiata! 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Skoro takie cudne da ktoś to w exe? Bo nie jestem teraz na swoim kompie. A chciałbym zobaczyć :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 5/5 oczywiście Według mnie mugłbyś z tego zrobic grę a nie przykład:D :D :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adnes666 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Fajne :) 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Skoro takie cudne da ktoś to w exe? Bo nie jestem teraz na swoim kompie. A chciałbym zobaczyć :twisted: Jak chcesz to masz :P https://gmclan.org/up2791_4_XenoN_Exec.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Tez juz wczesniej zrobilem execa na inne forum :D : https://gmclan.org/up1105_4_XenoN_Core_0_7_...er_Game_EX.html A teraz dodaje obiecana dokumentacje. Ocencie czy czytelna, jasno objasniona i przystepna dla oka. Link w pierwszym poscie i tu: https://gmclan.org/up1105_2_XenoN_Core_v0_7...__Dokument.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Ja sie nigdy 3d nie bawiłem ale dokumentacja wygląda na przejrzystą ( dla tych co się znają na 3d myślę, że zrozumienie nie powinno sprawiać większych problemów ). Po prostu spoko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Ta XD http://pl.youtube.com/watch?v=qq_5JjCBQY4&...feature=related Yhym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Mi się bardzo podoba, te roboty chyba ściągnołeś z filmu ;p Wojna Światów oglądał ktoś ? Tam są bardzo podobne roboty hehe xD Ja spokojnie rozwailłem ich, fajny jest odrzut, jak ciągle wale to one sobie lecą w powietrzu hehe xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 PsichiX w dokumentacji mógłbyś dostępne wartości dla funkcji wymieniać po myślniku bo po przecinku strasznie to nieczytelne ( szczególnie 2 ostatnie strony ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Oto kilka screenów z filmu Wojna Światów : Prawda że podobne? Obejrzyj sobie ten film, zrób grę w tym stylu to bd nawet spox, pograł bym sobie w coś takiego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 To jest prawie jak w Half-Life 2 Episode Two :P No i swoją drogą, to już było pisane o Wojnie Światów stronę temu ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 nie zauważyłem ;p propaganja nawet podobne jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Tak, wzorowalem sie na filmie Wojna Światów. @Propa: dobre porownanie, nie powiem xD Hehe, widze ze ten temat jak i The Towers wciaz zyja. Ciesze sie z tego i mam dobrą wiadomość - nowa wersja jest jeszcze bardziej efektowna i szybsza. Co powiecie by do nowej wersji zrobic przyklad gry typu Spider-man? (chodzi o dobra animacje szkieletowa i ukazanie realnosci fizyki na przykladzie liny) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @PsichiX: Dobre... Zrób tylko trochę więcej "mapy" i dodaj więcej przeciwników. Będzie można dłużej "potestować" i pograć... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 No taki spiderman w GM to by było coś hehe xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 : o Wszystko super jak dla mnie :D Żadnych bugów nie miałem. Trochę nie podoba mi się skakanie, jak gracz odbija się jak kulka ;p Dobry efekt zoom'a ;p Trochę też dziwny odrzut przy strzelaniu. No i to co wyżej wymienili jak np. ta trawa itp. Ale to taki szczegół ;p Chyba zbyt mocny odrzut przy plazmie ;p Ale ogólnie wszystko jest super ;p Oczywiście 5/5 No i na koniec mały hax ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Jest jeden bug jak się wejdzie na dach wieżowca to automatycznie kolizje są zepsute tzn nie można po dachu chodzić, a jak się strzela to pociski wybuchają w momencie tworzenia instancji pocisków no i przeciwnik do nas nie strzela. Jak uda mi się jeszcze raz wskoczyć na dach to zrobi e screena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi