Nikas Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Tytuł: Lollu Adventure Gatunek: platformówka Opis:Otóż pewnego dnia lollek umówił się ze swoją dziewczyną bożeną na randkę.Nie była ona zbyt udana..więc dziewczynie się znudziło i postanowiła pójść do domu.Po drodze napadł ją doktor zua kolepka i ją porwał.Lollek postanawia odnaleźć swoją panienę,przychodząc do domu spotyka ducha swojego dziadka który jakimś cudem wie kto porwał bożenę i mówi mu wszystko o całej sytuacji.Jest to narazie demo z 3 planszami(długimi nawet).Dałem je tu ponieważ chce abyście powiedzieli mi jakie można dodać jeszcze moby,co poprawić itp. Download: http://www.gmclan.org/up1486_4_lollu_adventure.html rozmiar: 1.09mb Autorzy: Programowanie:ja Grafika:ja Muzyka: http://themushroomkingdom.net/ Fabuła:ja Screeny: http://www.gmclan.org/uploader/1486/lollu.png SPACJĄ PRZYŚPIESZAMY TEKSTY! EDT: -błąd pUźniej poprawiony -przejście za obraz,szafkę,łóżko poprawione -błąd czKEaj poprawiony -mask gracza dodany -blokowanie się czołgów w 2 planszy -jedną szczelinę na początku 2 planszy -zamiast dziadku pisze dzadku do poprawy: -nie pojawiające się bloki creetki będą na końcu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jest parę błędów. "lolek"nie!czkeaj..." No i to "puźniej" o którym wspomniałeś. Popraw wyświetlanie ramki ponieważ kiedy tekst się kończy ramka dalej zostaje. W domku bohatera popraw depth bo się za obrazek znika :P Dodaj również maskę graczowi Kiedy nie skoczy się na "ukryty schodek: on się po prostu nie pojawia :P Ogólnie gra mi się podoba. Grafika, muzyka i dźwięki. Dodaj coś oryginalnego :P Jak na razie dalej ją testuje ale stawiam 4/5 bo to demo :P Czekam na pełną wersje. EDIT: A mógłbyś zrobić animacje wybuchu trochę bardziej w stylu gry? :P Jakoś tak mi nie pasuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 http://www.victorygames.eu/Robot-Robus Podobieństwo przypadkowe? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 no a jak inaczej :P przecież to on robił grafiki :] to tamci od niego zwalili. Gierka może być teraz dałbym 3+/4-. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 http://www.victorygames.eu/Robot-Robus Podobieństwo przypadkowe? ;] Nie. Bo Robot Robuś jest krzywy i zły ;/ Topic: Aa i chciałbym się zapytać w jakich przeciwników można strzelać ? Próbowałem w czołgi ale nic im nie zrobiłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ja rozmawiałem z Maćkiem Lamberskim i jedyne na czego wzór wziąłem to gracza bo jest taki sam prawie jak w jego grze hyper japko ekstrim.Grafikę robie na takiej samej zasadzie co on.Jeśli chcecie mi za to obniżać ocenkę to w większości gier powinno tak być bo np dużo gier ma pixelartową grafę.Codziennie rozmawiam z Maćkiem,on też testuje grę i mu się podoba. EDIT:prądzik nie będzie do wrogów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 ścina mi to,jak komp odpocznie to pogram jeszcze,ide torturować nikasa na gg :twisted: ałaa boli :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ooo. Hacki xD(znalazłem kodzik na następną plansze ^^). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 to tylko teraz,bo nie chce mi się ciągle plansz przechodzić by je testować xf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Przyjemna gierka, fajna fabuła. 5/5 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Gra z deka słaba... 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 dla mnie główny atut tej gry to po prostu że jest "sympatyczna" :D ale i tak w tej kategorii nikt Jakluba nie pobije xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CReeT Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ooo Nowa gra naszego teamu. . . xD Mnie się podoba i twierdzę że to najbardziej udana produkcja Nikasa :D. Może ja niedługo też coś wydam ;). Pozdrawiam Wszystkich. PS. Ja Ci dam CReeTki..;p Aha i pamiętajcie MMF2 i tak jest najlepszy ! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 kurde fajne zwłaszcza imię bohatera jak by było Lolik to był by chyba w tym jakiś podtekst :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoho Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 1/5 jak dla mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Fajna gierka tylko mógłbyś zrobić jakieś checkpointy ;). czekam na pełną wersję :] 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Grat, 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 heh spoko moją skalą 3,5/5, na po0czątku to okno z dziadkiem jest wyżej niż bohater xD, a na drugim poziomie tam gdzie na początku się podskakuje można skrócić trasę olewając ostatnią platformę. Ja też znalazłem kod, był straszliwie ukryty xDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 4/5, bez dwóch zdań - coraz lepiej Ci idzie z tworzeniem gier, Nikas ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Grafika:ja Jasne. Zanim zaczniesz tak oszukiwać, to przyznaj się: styl "pożyczyłeś" sobie z kalafior.tk (czy jakoś tak). Nawet menu jest łudząco podobno. Dowód Tak jak Jakim pisał. Mógłbyś przynajmniej coś o tym wspomnieć. EDIT: Niektóre grafiki są zbyt podobne, byś je robił na podobieństwo, po prostu je ripnąłeś. Ale jednak za grę należy się 4/5, na dobry start. Bo jednak się należy. PS. Wirusów nie znaleziono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Aha i pamiętajcie MMF2 i tak jest najlepszy ! xD Game Maker jest lepszy. A gra, hmmm no, taka se, dużo niedopracowań i jakoś mnie nie wciągnęła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Dzięki za komenty i poszukiwanie bugów :) tak,to prawda inspiruje się grafikom z kalafior.tk ale też staram się ją zmieniać(ale jej nie kopiuje!!sam rysuje od zera),bo nie jestem jakimś mega hyper zaawansowanym grafikiem,a taka grafa jest przyjemna dla oka. Pozdro i biorę się za kolejny lvl ;) Jak napisałem wcześniej: to chyba nic złego??a jak ktoś inny się wzoruje na pixelarcie to też mu trzeba obniżać ocenę bo jest inna gra z takim stylem? jednak bardziej się liczą dla mnie komentarze niż głupie gwiazdki xf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 tak,to prawda inspiruje się grafikom z kalafior.tk ale też staram się ją zmieniać(ale jej nie kopiuje!!sam rysuje od zera), Dobra, ale niektóre grafiki sprawiają wrażenie ripniętych (te, które mają kreskę podwójnej długości). a jak ktoś inny się wzoruje na pixelarcie to też mu trzeba obniżać ocenę bo jest inna gra z takim stylem? LOL. Na pixelarcie nie można się wzorować, można rysować stylem pixelartowym. Pozdro i biorę się za kolejny lvl No to się bierz. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Game Maker jest lepszy. A ja myślałem, że MMF2, to skrót od "Mega Man Factory: 2" czy jakoś tak... ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Fajna gra :D . Lubię platformówki :thumbsup: 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Jasne. Zanim zaczniesz tak oszukiwać, to przyznaj się: styl "pożyczyłeś" sobie z kalafior.tk (czy jakoś tak). Nawet menu jest łudząco podobno. Dowód Tak jak Jakim pisał. Mógłbyś przynajmniej coś o tym wspomnieć. EDIT: Niektóre grafiki są zbyt podobne, byś je robił na podobieństwo, po prostu je ripnąłeś. Ale jednak za grę należy się 4/5, na dobry start. Bo jednak się należy. PS. Wirusów nie znaleziono. Co Ty od niego chcesz, przecież napisał, że rozmawia codziennie z autorem gry, jeżeli ten nie wykazuje sprzeciwu, żeby używać jego menu(czy tam też grafik) to w czym problem?? Może to fangame? :P Gierka fajna, tylko, że przez ten krzyżyk nie moge przejść tam :P. Grafika: 5/5 Muza: 4/5 Gryw: 5/5 Ogólnie: 4.5/5 Oby pełna wersja była lepsza :thumbsup: P.s. Ojć, dawno mnie nie było, że nawet nie zauważyłem, że o tygodnia nikt tu nie pisał, ale przecież wniosłem coś do tematu czyż nie ;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Ingen: Nie chciało ci się do gotowych zajrzeć: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=11677 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi