Snake Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Tytuł: Game Protector Wersja: 0.5 Gatunek: Program Opis: Zabezpiecza gry stworzone w Game Makerze 6 i 7 przed dekompilatorem. Wczytać plik można Drag&Dropem i przyciśnięciem przycisku "Otwórz". Jestem pewny że program ma jakieś nie dopracowania z działaniem na grach z GM7 (nie przyglądałem się strukturze), więc wszelkie problemy (jeśli będą) z programem bądź zabezpieczoną grą zgłaszajcie. Nie długo wersja zabezpieczająca również gry z GM6/GM6 Vista converted. Szukajcie bugów, zabezpieczajcie gry, peace. Wersja 0.5: - Poprawka: Ikona gry po zabezpieczeniu pozostaje bez zmian. Wersja 0.4: - Usunięto większość bugów - Zmieniony interface Wersja 0.3: - Dodano możliwość zabezpieczania gier GM6 - Kilka małych poprawek Wersja 0.2: - Poprawiono identyfikacje gier z GM7 - Poprawiono zabezpieczenie - Teraz każda gra GM7 powinna być dobrze zabezpieczona BTW: Nie oceniajcie tego programu. Download: http://gamebaseteam.eu/projekty/game-protector Rozmiar pliku: 1.2 MB Autorzy: Programowanie: Snake Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Wiesz, że jesli ktos teraz rozkompiluje twój program to dowie się w jaki sposób je zabezpieczasz? :/ To jest najgorsze. Ale respect za stworzenie czegoś co nie rozpier*ala pracy innych a wręcz odwrotnie. Wulgaryzmy. gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Chyba wytrzyma do czasu aż zrobią GM7.1 (Sandy mówił że GM7.1 będzie gdzieś w połowie maja) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Niezłe... W czym zrobiłeś?? W Delphi, w C++? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Nie przetestuję bo dekompiler mi nie działa. Szkoda, że nie można zabezpieczać gier z GM6. A co do dekompilacji tegoż programu to sądzę, że ktoś by musiał się nieźle namęczyć żeby to zdekompilować. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Szkoda, że nie można zabezpieczać gier z GM6. Pracuję teraz nad zabezpieczaniem gier tworzonych w GM6, więc dziś pewnie uda mi się opublikować nowszą wersję. A jak nie dzisiaj, to jutro będzie. A co do dekompilacji tegoż programu to sądzę, że ktoś by musiał się nieźle namęczyć żeby to zdekompilować. Yup... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Chyba wytrzyma do czasu aż zrobią GM7.1 (Sandy mówił że GM7.1 będzie gdzieś w połowie maja) :P Na koniec marca mówił 6-8 tygodni, zatem koniec maja początek czerwca :) Co do dekompilacji tego programu - to chyba znam łatwiejszy sposób, ale nic nie powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 spokojnie spokojnie, wójo propaganja zna sie na psuciu ;) EDIT. dobra nie mam zamiaru niczego psuć, dobra opcja z tym progsem, mam gdzies takie cos tylko pod gm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 No to o ile procent wzrasta bezpieczeństwo mojego kodu jeśli użyję twojego programu :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 @Pablo: Trudno powiedzieć, ale hmm... na moje oko to gdzieś 98% osób nie będzie mogło Twojej gry zdekompilować :P @gnysek: Wiem o co chodzi :) @propaganja: Jak chcesz to próbuj "popsuć" ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 No to fajnie, ale jest jeden wał ... Snake zawsze będzie mógł to zdekompilować xD, wywalczył se kod do każdej gry na wyłączność ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 No niestety. Ale nie bójcie się - nie będę przerabiał żadnych gier, czy tam kradł wam zasobów gry. I tak już nie tworzę w GM :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 @pablo, ale jak dojdziesz jak to zrobił, to zmodyfikujesz jego pomysł i będzie nie do zdekompilowania także przez niego. A bynajmniej nie bez długiej i żmudnej pracy szukajac co zostało zmienione :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 zmienilbym nazwe programu ;) jakkolwiek byle nie protektor bo mam zle skojarzenia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Yeah, kojarzy się z pewną dyskoteką... ale co tam, program ma tylko zabezpieczać gry - równie dobrze mógłby się nazywać "untitled1" czy "bez tytułu" :P @gnysek: Do takiej zmiany trzeba naprawdę wiedzieć co się robi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 "pewna dyskoteka" to zdecydowanie mało powiedziane ;) ale juz nie robie offtopu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Nowa wersja z poprawkami, patrz: pierwszy post :) https://gmclan.org/up541_4_GameProtector02.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 5/5 bezpieczniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 jeśli by tym programem zaszyfrować ten program to już zwykłym de kompilatorem się go nie rozszyfruje ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Ciekawy programos. Tylko, że większość gier nie ma po co zabezpieczać( te 1 gwiazdkowe). Daj to też na yoyogames, na pewno przyjmą to ciepło. I znów tajemnica Almory(czyli jej kod) będzie niedostępna dla zwykłych śmiertelników :) Dałbym 5 gwiazdek. Pozdro, Makary155 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Ciekawy programos. Tylko, że większość gier nie ma po co zabezpieczać( te 1 gwiazdkowe). Daj to też na yoyogames, na pewno przyjmą to ciepło. I znów tajemnica Almory(czyli jej kod) będzie niedostępna dla zwykłych śmiertelników :) Dałbym 5 gwiazdek. Pozdro, Makary155 Na YoYoGames siedzi kilka crackerów (ten co napisał dekompilator też tam jest), więc raczej to nie jest dobry pomysł bo szybko byśmy się pożegnali z moim zabezpieczeniem :D Poza tym nie wiem co Mark Overmars na to - pewnie nie spodobałoby mu się to, że jakiś program modyfikuje jego aplikacje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Mam nadzieje że przymkniecie oko na tego doubleposta :P Nowa wersja obsługująca gry stworzone w GM6 jest już dostępna. Download i info w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 A z kąd pobrać dekomplikaor GM bo ja chce ocenić i sprawdzić jak działa itp. Bo coś widze że jest przydatny i fajny, ale jak ja mam sprawdzić czy jest bezpieczny jak nie mam czegoś co to sprawdzi. Jak ktoś ma linka to podaj cię mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Ha ha ha :D . Dobre :D . A program genialny, 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 A z kąd pobrać dekomplikaor GM Polecam tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 A skąd pobrać dekomplikaor GM bo ja chce ocenić i sprawdzić jak działa itp. Bo coś widze że jest przydatny i fajny, ale jak ja mam sprawdzić czy jest bezpieczny jak nie mam czegoś co to sprawdzi. Jak ktoś ma linka to podajcie mi. Nie robcie z siebie juz takich nieporadnych albo nie udawajcie , ze nie wiecie gdzie jest dekompilator =/ . Niecale 5 min roboty , wystarczy tylko wpisac w google =/ Jak nie znajdziesz to pech , ale zapewniam Ci , ze jest dobry ten protektor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Kurcze nie moge znaleźć tego programu. Dajcie dobrego linka. Ale program to w tej chwili oceniam 1/5. Bo nie moge go testować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Kurcze nie moge znaleźć tego programu. Dajcie dobrego linka. Ale program to w tej chwili oceniam 1/5. Bo nie moge go testować. OMG . Gratuluje inteligencji i podejscia do sprawy. To tak jakby Ci ktos powiedzial , ze jestes "glupi" chociaz Cie nie zna. I nikt Ci nie znajdzie za Ciebie dekompilatora , to tak jakby ktos dla Ciebie cos ukradl ( powiedzmy , chociaz to pewnie za mocne slowo :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Warcraft, nie radzę ci już gier wypuszczać. Każda zostanie oceniana zerem, nie bój się ;) . Czy ty jesteś taką ofermą i ciamajdą, czy małym głupim brzdącem, co sobie myśli, że znalazła się okazja na dostanie linka do dekompilatora? Na niego zasługuje ten, co potrafi go znaleźć. Czy Snake ma dostać złą ocenę za twój idiotyzm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Czy ty jesteś taką ofermą i ciamajdą, czy małym głupim brzdącem, co sobie myśli, że znalazła się okazja na dostanie linka do dekompilatora? Na niego zasługuje ten, co potrafi go znaleźć. Albo wogole potrafi pisac . No powiedz sam , czy az tak trudno jest wpisac w google ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi