Webzir Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Otóż złapałem się za nowy projekt pod nazwą "Grody". Ma to być kolejna wersja gry "DotGame", która w niedalekiej przeszłości przez przypadek mi się wykasowała (przypadek=awaria windows). Jak na razie potrzebuję kilka ikonek i kilka budynków. Ikonki, te które mam, lecz niezbyt się nadają. Najlepiej by było zrobić mi nowe =D (rozmiar 32x32) Lecąc od lewej: złoto, drewno, kamienie, jedzenie (tam jest ryba, trzy kawalki zboża i dwa kawałki mięsa jakby coś ;p) i populacja (ludzie). Co do budynków - najlepiej by były około 32x32, lecz nic nie stoi na przeszkodzie, by np. kapitol był większy od chat. To co w tej chwili mam również niezbyt zadowala (to miał być kapitol): Lista budynków, które jak na razie potrzebuję: -kapitol -studnia -farma -chatka (mniejsza chata) -chata -pole (pole uprawne, farma zwierzęca) -koszary (coś na wzór zamku) -katedra -Ratusz (mniejszy kapitol) -Spółdzielnia (mniejszy ratusz) -wieża obserwacyjna -wieża strażnicza -leśniczówka -tartak -kopalnia złota -kopalnia kamieni (może być jak kopalnia złota, tyle że przemalowana) -drzewo -kamień (surowy, nie na pasek) -złoto (jak wyżej) Będę wdzięczny za pomoc. Naturalnie dodam do autorów. Edit: zapomniał bym - grafiki mają być ze średniowiecza (w sensie, żeby nie dawać mi tu wieżowców z miejscami do lądowania ;p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Lubię te klimaty średniowiecza... :P Mogę coś wyskrobać, ale nie wiem.. czy w top-down czy izometria.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Jeśli będę miał czas, to może ci coś wyskrobię :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 @KubaGM: Dałem przykład, top down. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 tak mi sie akurat nudzilo - moze ci sie przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Proszę bardzo studnia dla Ciebie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Proszę. Dwa ostatnie sprity nie są moje (z neta) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Wielkie dzięki za ikonki. Teraz bym poprosił o budynki, gdyż mam tylko studnię. Edit: Bardzo bym prosił coś na wzór kalendarza, byle by pasowało do klimatu gry (średniowiecze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Namalowalem cos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Nie doczytałem do końca tematu, ale ta studnia może się komuś przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Nie doczytałem do końca tematu, ale ta studnia może się komuś przydać. Nie ten widok. Ale ładne :) Jakieś pole uprawne: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Edytowałem trochę grafikę M@ti002 (Nie obrazisz się?). Teraz nie wygląda tak "płasko". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zrobilem nawet farme :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 @PablooooooooooooooooooooooooooooooooooooooGM: Bez obrazy ale... co to tak naprawdę jest? bunkier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Masz... nie mogłem oglądać tych kamieni więc... wypixelowałem coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zrobię ci coś pod wieczór :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Oto chatka : oraz chata : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zrobię ci coś jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Oto chatka : oraz chata : Sory, ale nie ten rzut. Chodzi mi oto, żeby był sam dach. (total top-down) Naturalnie, jeżeli wszystkie grafiki były by takie (z tym rzutem) to by mogło zostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jak sam dach, to nie jest to top-down, tylko czysty widok z lotu ptaka (flying person perspective). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Dach chatki: Katedra (raczej kościół) : Teraz najlepsze - dach "katedry" :D : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jednak w tym rzucie będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 A moze lepiej izometria ? W strategiach czesto ladnie to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 A moze lepiej izometria ? W strategiach czesto ladnie to wyglada A wyobraz sobie teraz robienie kilkadziesiąt , a nawet kilka set klatek animacji postaci. Chyba , ze to bedzie gra bez ludzi tylko z samymi budynkami , to czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 @Driger: Wtedy się animację postaci robi w 3D. Ustawia się kamerę w rzucie izometrycznym, renderuje i się ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 przy takiej skali typowy ludzik to przeciez 6 na 10 pixeli.. takie animacje to se mozna robic. Ja mam w grze postacie 200x350 pixeli i ponad 300 klatek animacji, i jakos to idzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 @Driger: Wtedy się animację postaci robi w 3D. Ustawia się kamerę w rzucie izometrycznym, renderuje i się ma. No fakt. Ale Mi tez bardziej chodzilo o to czy udzwignie , az tyle klatek animacji GM. :P No ale jak Propa mowi , ze masz az tyle , to sie sprzeczac nie bede. ;p edit: Ah sory , toz to 32 x 32 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 @Pawlik: Mogę poprawić cienie w twoich budynkach... nie pasują mi troszkę... co? @Webzir: Porostu napisz że autorem budynków jest 'pawlik' ,a grafikę podrasowałem ja... Edit: Zaraz prześle katedrę... Edit2: Skończyłem :) O kurde... myślałem że robie edita ale napisałem nowego posta... przepraszam, to było nie chcący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Farma (zwierząt) : (wiem, nie za bardzo wyszło) KubaGM, wygląda raczej jakbyś zrobił od nowa na podstawie mojego, a nie, że poprawiłeś cienie. A tak w ogóle możesz poprawiać te budynki jak chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Te budynki miały chyba wyglądać na średniowieczne, a nie wyglądają. nie powinno być szyb, dachówek, tylu okien itp. Jeśli się nie myle autor wolał by chyba styl romański. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi