Thobby Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Witam. Mam takie oto pytanie: czy da się w game makerze z pliku np. plik.exe otworzyć znadujący się w tym samym folderze plik np. plik2.exe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Dokumentacja >.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 ?? Mógłbyś to dokładniej wyjaśnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 execute_shell(prog,arg) / execute_program(prog,arg,wait) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 GML execute_shell(prog,arg) GML -> Files, registry [...] :) DOKUMENTACJA! Help -> Contents Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 execute_shell("nazwa pliku",0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 arg?? tzn. wiem ze chodzi o arguments czy jakos tak ale nie wiem o co w tym biega :P edit:dobra juz nic, temat do zamknięcia No tak... za szybko zamknąłem temat i musialem go otworzyć :P. Jak próbuje otworzyć plik BC3.exe, wyskakuje mi coś takiego: Unknown variable BC3. o co temu GM'owi chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 GML execute_shell("BC3.exe",0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 dzięki, nie dałem "cudzysłowiu" xD no to teraz juz zamykamy na dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Tak jak myslalem, znowu trzeba bylo otworzyc ten temat :P. Chcialem spytac czy jak mam execute_shell(prog,arg) to czy w prog można wpisać dokładną ścieżke do pliku np. C:\jakisplik.exe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 jeśli masz 100% pewności, że ktoś inny ten program też ma na dysku - owszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 no o to mi chodzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 A czemu nie sprawdziłeś przed zadaniem pytania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi