Paqoo Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Mam pytanie. Dałoby się zrobić tak żeby przy łączeniu klient gry sprawdzał, czy jest nowa wersja i aktualizował ją, gdy tak jest? Testuje grę i byłoby łatwiej mi to robić. A zresztą taka funkcja to chyba podstawa w mmorpg. Ktoś poradzi/pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 A może lepiej zrobić przycisk sprawdź czy jest nowa wersja i gdy się kliknie to się uruchamia strona i na niej jest aktualizacja?? nie prościej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 A zresztą taka funkcja to chyba podstawa w mmorpg. Nie powiedziałbym. Hmmm, możesz sprawdzać wersję klienta i najwyżej otworzyć w przeglądarce stronę z adresem nowej wersji ;P A jak chcesz żeby samo ściągało to chyba jakiś DLL cuś. Chociaż jak dla mnie taki autoupdate to bezsens. Po co się takimi pierdołami bawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Mówisz, że lepiej dać na stronie. No dobra dzięki. Ktoś ma inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Najpierw łączysz się internetem z poziomu klienta, w celu sprawdzenia, czy jest nowa wersja. Jeśli jest, odpalasz specjalny program (wcześniej napisany, np. w c++), który pobiera odpowiednie pliki, zamykasz klienta, podmieniasz stare pliki na nowe i z powrotem odpalasz klienta. W gruncie rzeczy dość proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Wydaje się skomplikowane.. Chyba po prostu na razie dam możliwość kliknięcia na stronkę www xd Zrobie jakiś buttonik, bo nie dojdę po tym co napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Zaraz zrobię przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 eh, toć nawet 39dll ma możliwość pobierania plików... wrzuć na jakiś serwer i niech klient po prostu go ściągą i zastępuje... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Proponuję tak: Wrzucasz na serv www plik ini, który ma informacje jaka jest ost. wersja, klient pobiera ten plik przy uruchamianiu, sprawdza czy string z ini nie jest większy od str z jego wersją, jak tak to pobiera plik np. www.mojserwer.pl/klient.exe :) Pobieranie polecam robić dll'em np. Download Manager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 A ja zrobię niekonwencjonalnie, bo wget+silent_dos+crc32, bez potrzeby uzywania 39dll czy winsocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 To czekam na przykład. Na prawdę się przyda! Byłoby fajnie jakby sprawdzał, czy jest nowa wersja.. Oczywiście dam Cię do autorów XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 I po co zamknąłeś temat? Chciałem poinformować, że ten przykład będzie odłożony w czasie (ze względu na jego brak), może w następny weekend? Zobaczymy. Póki co musisz się zadowolić przykładem downloadera, którego wrzuciłem działu plików. Nie spodziewałem się po prostu, że tyle czasu zajmie mi implementacja HTTP 1.1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 o.O ja bym ściągnąć wget dla windy, i execute_shell, jeśli nie będzie co miał ściągać to szybko skończy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Hehe. Myślałem, że to co stworzyłeś starczy.. xD I dlatego zamknąłem. Przetestuje i wybadam.. I czekam na Twoje wielkie dzieło! Mam nadzieje, że downloader się przyda XD Piękna rzecz! Jakie paseczki. Jest to bardzo użyteczne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi