Paqoo Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Mam coś takiego: // Wyślij pozycje do innych graczy mplay_message_send( 0, 3, toByte( my_object.x, 4 ) + toByte( my_object.y, 4 ) + toByte( my_object.direction, 2 ) + toByte( my_object.flags, 1 ) ); mplay_message_send_guaranteed( 0, 5, toByte( my_object.flags, 2 ) ); alarm[0] = 5; I pytanie: Co to jest te 0, 3,? I jak mam to wykorzystać? Bo chcę wysyłać inne dane do graczy, ale nie potrafię. Wydaje mi się, że tutaj mamy toByte( my_object.y, 4 ), czyli wysłanie danych do obiektu. Mam rację? Zamieszczę więcej pytań. Kto pomoże z tym? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 co ma mplay do 39dll? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 i gdzie te pytanie o 39dll ? hm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 No chyba podobnie działa NIE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 NIE? oczywiście, że nie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Oczywiście, że 39dll to co innego... <_< A co do pytania: 1. Wejdź w Game Makera. 2. Wciśnij F1. 3. Znajdź to czego potrzebujesz. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Dobra już wszystko ogarnąłem Mplay to prostsza wersja, w 39dll można więcej kombinować Będę robił w 39dll bo jest lepszy Już mam materiały =) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi