CuB3 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Witam Państwa! :bye1: Dzisiaj mam do zaoferowania... (upss... to nie Allegro :P ) Zrobiłem przykład łusek... strzlania... i innych rzeczy... Jest to odpowiedź na przykład LolikZabijaka... Przykład zastosowania sprite_set_alpha_from... i inne przydatne rzeczy dla początkujących ;) Przykład opiera się na grach TDS lecz przyda się każdemu początkującemu ;) Życzę udanego uczenia się ;) LINK: https://gmclan.org/up2955_11_luski_i_strzal_i_moj_szal.html BTW... Przykład nie wymaga creditsów ani innych pier***dół... EDIT: Ten sam przykład lecz z chodzeniem "do myszki" https://gmclan.org/up2955_11_luski_i_strzal...zal_chodze.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Z ostatnio pojawiających się przykładów strzelania i łusek, ten jest naprawdę dobry :) Podoba mi się. Można by dodać alarmy i image_alpha -= 0.1 żeby te łuski znikały. Ale mi się naprawdę podoba :D 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 ode mnie 1 (czyli 5/5 ^^) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Mi się podoba! 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Niezły przykład! 2*2.5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Ładne to nawet. 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 No, zasłużyło na 4/5... :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Fajne, tylko chodzenie popraw, bo jak sie chodzi i patrzy w dół to postać idzie w górę... srób to na speed :P 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 @UP: Te chodzenie to jest dobre ;p Topic: Dobry przykład, tylko jak patrzę na kod to trochę ciężko się połapać za pierwszym razem ;p 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Mówisz... Masz... Dodałem ten sam przykład lecz z chodzeniem "do myszki" ;) Podobno jest to lepsze sterowanie czego osobiscie nie sądzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi