Luksor Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Dark Times: Albinium Wars Zacząłem niedawno tworzyć grę Dark Times: Albiunium Wars. Jest to gra gdzie będziemy siekać masę potworków z miotacza ognia. :) Po drodze zbieramy płynną substancję zwaną Albinium. I substancję zamkniętą w kostce - Delinium. Te substancje można wymieniać na kasę w specjalnych punktach wymiany, aby później można było kupić paliwo do miotacza, które dostępne jest również w wyznaczonym miejscu. Bez paliwa miotacz nie będzie działał! Skorzystałem z dwóch przykładów znalezionych na Gmclanie - "FPP Engine" i "Miotacz ognia". Wiele osób pomagało mi w tworzeniu grafiki i różnych skryptów, zostaną oni dodani do credits. Zapewne jeszcze coś wymyślę, więc będzie jeszcze więcej możliwości! :P Oto screeny jak obecnie wygląda gra: https://gmclan.org/up2178_6_darkscreen1.html https://gmclan.org/up2178_6_darkscreen2.html https://gmclan.org/up2178_6_darkscreen3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davka Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Nawet niezly pomysl. Czekam na demki lub od razu pelna. Zycze ci powodzenia i mam nadzieje ze gra bedzie 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Grafika do siebie w ogóle nie pasuje. Dziwne przejścia trawa-kamień (?) Nikt nie zabrania ci korzystania z przykładów, ale lepiej zrobić wszystko samemu. Rób rób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Grafika wygląda kijowo. Ogólnie... hmmm niby pomysł jakiś oryginalny, ale rozgrywka i tak będzie sprowadzać się do ciągłego nawalania we wrogów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 To chyba będzie coś typu Alien Shooter, ale i tak AS jest o wiele lepszy od tej gry. Może najpierw zajmij się jakimś łatwym projektem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 A może jest ktoś chętny na grafika? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Ja umiem robić pojazdy, teren i wodę. Napisze na gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Ja też mogę zrobić ale ile płacisz? =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Już Albionium brzmi lepiej, bo ma jakiś sens :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Fajna grafa, zapowiada się na 4-5 gwiazdek :thumbsup: Oby tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Grafika do siebie nie pasuje, ale jak ją poprawisz to może być nawet fajna gierka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Może ktoś jest jeszcze chętny na grafika?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Może ktoś jest jeszcze chętny na grafika?? Jeśli będę miał wolny czas, to mogę. :P Zresztą część grafik na screenach jest mojego autorstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ja się zgłaszam :) na grafika :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Kto chciałby być grafikiem niech pisze na moje gg 3083747 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 To jak się ta gra w końcu nazywa? Albiunium, Albinum czy Albinium Wars? W pierwszym poście i sygnaturce masz trzy inne nazwy >.< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Albinium Wars Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Temat sie nazywa [...]Abiunium Wars O_o Zmień nazwe, chyba sie da. Jakieś nowści? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Temat sie nazywa [...]Abiunium Wars O_o Zmień nazwe, chyba sie da. Jakieś nowści? Nazwy nie da się zmienić. A nowości: Crackkk-GM jest grafikiem w mojej grze. (już nie xD) Dodałem wieżyczki, które strzelają w gracza, będzie więcej potworków :) Na razie tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 troche mi przypomina pokemony :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Gra zapowiada sie na 3 ;) Calkiem ladnie Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 OMG, za mój komentarz gość nachodzi mnie na GG. Nie ładnie. Lepiej dawajcie mu same piątki, bo gość też was najdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Grafika do siebie w ogóle nie pasuje. Poprawiłbym też te białe napisy po lewej stronie. Niech mają jakiś ład. Możesz dodać jakiś panel, na którym będą wyświetlane. No nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ej to "Dark Times: Albinium Wars" to jest jakis dodatek , path czy cos do Game Makera ? >DZIAL< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Grafika do siebie w ogóle nie pasuje. Poprawiłbym też te białe napisy po lewej stronie. Niech mają jakiś ład. Możesz dodać jakiś panel, na którym będą wyświetlane. No nie wiem. Już dodałem panel <screen> ;) Ej to "Dark Times: Albinium Wars" to jest jakis dodatek , path czy cos do Game Makera ? >DZIAL< Każdy tu daje zapowiedzi gier xD, zróbcie jakiś stosowny dział :) EDIT: Zrobiłem też możliwość wyłączenia panelu jak by przeszkadzał :) EDIT2: Acha i robię możliwość ustawiania bomb :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Każdy tu daje zapowiedzi gier xD, zróbcie jakiś stosowny dział :) wlasnie .. ale od czego jest valhalla ? Czy nie wydaje sie wam ze jest to bardziej pasujacy dzial ? . Ze tez nikt nie interesuje sie tym dzialem .. Po prostu robi sie z tego valhalla v2 Co do zapowiedzi , nie bede zbyt oryginalny mowiac , ze kolory nie pasuja do siebie , ale jednak musze to napisac . Kolory nie pasuja do siebie , ogolnie grafika nie pasuje , jakby z kilku innych gier byla pozbierana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 ogolnie grafika nie pasuje , jakby z kilku innych gier byla pozbierana. zamierzam zrobić jednakowe grafiki, a te wykasować <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Zapowiada się niezła zabawa i długie godziny przy kompie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Nowe screenshoty! Porównajcie sobie z tymi pierwszymi. :) https://gmclan.org/uploader/2178/fotka1.png https://gmclan.org/uploader/2178/fotka2.png https://gmclan.org/uploader/2178/fotka3.png Jak widać prace postępują. :D Oto lista co dodałem (nie ma tutaj wszystkiego) : -dodałem panel na dane który można ukryć :) -dodałem zaokrąglanie życia do pełnej liczby -dodałem nowe obiekty -dodałem kompas -pasek życia bohatera -pasek życia potworom -więcej potworów -gracz może podkładać bomby -dodałem dezaktywację niepotrzebnych obiektów, dzięki temu gra działa szybciej -udało mi się zmniejszyć rozmiar gry o jakieś 1,5MB :] -intro -menu -zapis i odczyt gry -zmieniłem kolor krwi potworów na zielony -dodałem wieżyczki, które strzelają w gracza -i wiele innych rzeczy Demo już niedługo, pozdrawiam! :bye1: :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 OMG, IMO gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi