Harv Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Tak, nikt nie odda pracy, a ja zrobie piętnastosekundową gre o kwadratowym emo boyu i wygram. Hejw fan! Po jakiemu to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 1. To forum GameMakerClan. Ale strona jest nie tylko o GM. Przejrzyj dokładnie zawartość strony jak i forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Bez grzebania w kodzie większe możliwości ma RM, z grzebaniem - GM. Kropka. LOL xD... że co niby? Jeśli chodzi ci o kloce GM'a to na klocach można tyle samo co na kodzie, tylko mniej czytelne to jest, wiec GM zawsze wins. Strona jest o robieniu gier jeśli się nie mylę... środowisko/program nie ważny raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 1. To forum GameMakerClan.To jest GMclan. Rozwijać skrót GM można na wiele sposobów, np. Game Makers Clan. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Chyba zapomnieliśmy o konkursie, elo >.> Moje pytanie dalej aktualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 na czym ma polegać to "ręczne eksportowanie z biblioteki"? Przekopiowanie niektóych danych z rtp do katalogu gry. Inaczej gra wymaga pakietu RTP, co się wiąże z koniecznością dostarczania dość sporego dodatkowego instalatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Kiedyś próbowałem robić gry w rpg makerze. I powiem, że jest do... Może idzie tam zbudować grę szybko i z ,,jakimś" efektem, ale w gmie jak sie zna na grafice i umie się rozbudować silnik to da się stworzyć coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 A co to ma do tematu XD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Powiedział co wiedział, elo >.> . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zamknijcie ten temat, póki nie zacznie się kolejna wojna RM vs. GM =O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ja pierw zaczynałem z RM i robiłem w nim gry przez 2 lata ale próbowałem zrobić coś innego niż samo rpg i trafiłem na GM. No i teraz przez te 4 lata wciąż jestem nim zajarany a do RM nigdy już nie wróciłem, po prostu wole pisać niż klikać. A co do RM to widziałem w nim świetne rpegi. Jakoś mi się wydaje że wojna RM i GM są nie na miejscu bo te programy to całkiem co innego RM ma zakres rpg a GM wszystkich gatunków nawet nowych jakie jeszcze nie powstały ( w co wątpie, bo chyba już wszystko było ). GM jest uniwersalny dlatego nie może konkurować z programem o określonym przeznaczeniu. RM można porównywać np. z adventure makerem (rpg vs rpg) a GM z np. TGF (all gry vs all gry) a nie RM z GM @ topic ja nie wezme w nim udziału bo RM już dawno mi się znudził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi