lukasspore Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Tytuł:Ping - Pong Classic Gatunek: Multiplayer Opis: Moja pierwsza gra w Visual Basic'u. Jest ona banalnie prosta - gramy w ping-ponga. Sterownie: Gracz 1 [A] Gracz 2 [<] [>] Download: ---> Rozmiar pliku: 662 KB (RAR) Autorzy: Programowanie:lukasspore i QwePoi (część kodu z poradnika) Fabuła: brak Grafika: lukasspore Muzyka: brak Screeny: START GRAMY ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Byłem pierwszy :lol2: :lol2: :jezor: :D ;) Jeżeli to twoja pierwsza gra w VB to git Fajny klasyczny ping pong 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasspore Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Część kodu źródłowego została pobrana z książki "Programowanie Gier" - P.Pięciak. Ciekawostka - Tak wyglądała by gra gdybym całość kodu przepisał z książki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Yupii I'm number 2 Daje 4/5 Gra mi sie bardzo podoba, zapewne dlatego, bo lubie ping ponga :), ale twoja wersja jest moim zdaniem lepsza od tej ksiażkowej. Czekam na kolejna wersje, i oby tak dalej :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 niewiem czym sie tu tak zachwycac, pong jak pong. przy czym rdzen gry prawdopodobnie pochodzi z poradnika o ktorym wspomina autor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 copoconaco weż okaz więcej entuzjazmu :D Mamy piekny poczatek weekendu, a na dodatek (nie wiem jak wy) mam wolne do czwartku z powodu rekolekcji :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 weź walnij gierke na uploaderze gm clanu a nie na rapidszerze, bo nie chce mi sie czekać 97 min :unsure: a jestem ciekaw gierki ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Zrobienie gry w VB nie usprawiedliwia tego, że gra jest smętna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Nic specjalnego 2.5/5 Kto nie może ściągnąć gry z rapida tutaj podaje linka na speedyshare :D : http://www.speedyshare.com/735473818.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Ze tak powiem: WTF? 2/5... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Proste i dlatego fajne. -4/5 :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Sztuką nie jest napisać ponga na podstawie poradnika i zmienić kolorki oraz napisy. Sztuką jest napisać ponga samemu znając obsługę grafiki i klawiszy. Poleci 2/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Raczej nie dużo czasu by to zajęło. Kilka zmiennych, timerów, jakaś formatka, troche grafiki, obsługa klawiszy noi operacje na left i top. Ja, chociaż niewiele pamiętam już z VB(uczyłem się go mając 9-10 lat), to po zerknięciu do jakiejś dokumentacji też bym to zrobił. Dam te 2/5, niech masz. (oo coś dzisiaj łagodnie oceniam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 @Jaklub Popieram cię. Autorowi tematu na zachętę 2/5 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasspore Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Powiedziałem część kodu (a dokładnie biblioteka zmiany rozdzielczośći ekranu), reszte napisałem sam z QwePoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Tu słowo "sam" jest dwuznaczne: 1. Sam - sam wystukałem to co było w podręczniku i sam zmieniłem kilka rzeczy. 2. Sam - sam wpadłem na każdy algorytm, sam go wymyśliłem i napisałem, nie brałem niczego z książki. Do twojej gry skłaniam się z sam numer 1 :) dostajesz 2/5 za umiejętność przepisania kodu z poradnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi