Matthew Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Gdy gram w niektóre gry (Baldur's Gate, Quake III...) to po jakimś czasie wyłącza mi się komp, ale to nie jest zwykłe "wyłączenie". Nie da się zresetować ani wyłączyć/włączyć kompa powerem. Muszę na jakiś czas wyłączyć gniazdko (5 sekund) i znowu włączyć i potem wszystko jest ok. Czy wiecie co jest przyczyną lub jak sprawdzić co może być przyczyną tego niezwykłego wyłączania kompa. Jeśli wiecie to prosiłbym też o rozwiązanie problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 przegrzewa się ? |myślę że tak O_O| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 przegrzewa się ? |myślę że tak O_O| Przy Baldur's Gate? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Jak chłodzenie jest uszkodzone, to i przy pasjansie może ci się komputer przegrzać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Jak chłodzenie jest uszkodzone, to i przy pasjansie może ci się komputer przegrzać... Może, ale przy WarcrafcieIII, GothicuIII, Oblivionie - nie wyłącza się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Vista? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 XPek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 XPek biggrin.gif No to nie wiem ;/ Mi tam BG śmiga na XPku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Heh... coraz gorzej... nawet podczas instalacji BG2 komp się wyłącza. Co może być przyczyną? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 @UP Zakurzone wiatraki w kompie :) Wyczyść je :) Bo jak nie, to procesor ci się spali :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Przeskanuj antywirem może masz jakiegoś robala. Czy wyłącza się tylko przy BG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Skanowałem już i miałem tylko dwóch reklamowców (adware). To raczej wina zasilacza... czytałem na innych forach i pisali, że w 99% to właśnie jego wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Mój też się wyłączał, zmieniłem zasilacz i działa ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Czy wyłącza się tylko przy BG? Gdy gram w niektóre gry (Baldur's Gate, Quake III...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 To raczej wina zasilacza... czytałem na innych forach i pisali, że w 99% to właśnie jego wina. NIE kupuj zasilaczy takich firm: Akyga, Aspire, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Fever, Impet, i-box, Linkword, L&C = Logic, LOGISYS, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Platin Power, Powercomp, Procomp, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, SilenX, Tracer, Tronje, Xilence, XION. Jak posiadasz jeden z tych to już wiadomo czego wina :D . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 W kolejności (najbardziej prawdopodobne do najmniej prawdopodobne) 1. Zasilacz ("znana" firma) 2. Chłodzenie 3. Płyta (ee głupi pomysł :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Marca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Ja mam pytanie do autora czy wie jaka jest róznica między "wyłączeniem" a "wyłączaniem" ? Btw. u mnie np. przy błędach odczytu płyt CD/DVD komp się sam resetuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Problem rozwiązany! Owszem, było to po części wina zasilacza, ale tylko dlatego, że musiał zasilać dwa dyski twarde. Odłączyłem 40-sto gigowy dysk i prędkość działania kompa zwiększyła się dwukrotnie (system błyskawicznie się włączył). I wreszcie zainstalowałem BG2! Ja mam pytanie do autora czy wie jaka jest róznica między "wyłączeniem" a "wyłączaniem" ? Tak mi się napisało... :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 No to wgrywaj BG1 i gramy przez neta >D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi