Adnes666 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Chcem zrobic chodzenie samym skryptem bez ustawiania niczego w object. Chodzi o to ze nie wiem jak zrobic zeby po sprawdzeniu czy przycisk jest wcsniety to object zmienia swoja pozycje. Tyle co wiem to tylko ze musze zrobic if keyboard_check(vk_up) then :P dalej juz sie gubie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 zagladnij do przykladu 'chodzenie ala tibia' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Chcem zrobic chodzenie samym skryptem bez ustawiania niczego w object. Chodzi o to ze nie wiem jak zrobic zeby po sprawdzeniu czy przycisk jest wcsniety to object zmienia swoja pozycje. Tyle co wiem to tylko ze musze zrobic if keyboard_check(vk_up) then :P dalej juz sie gubie :) https://gmclan.org/index.php?czytajart=7 14 i 16 pkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adnes666 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 W tych punktach jest opisane to ze w object step a ja chcem bez object. Sam skryp odnoszacy sie do np. object1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 to zrób osobny skrypt a w step w tym obiekcie odwołaj się do tego skryptu... albo ze skryptu zrób obiekt i przypisz mu kod w konkretnym evencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 w jakims obiekcie: GML with (object1) { if keyboard_check_pressed(vk_left)x-=24 if keyboard_check_pressed(vk_right) x+=24 if keyboard_check_pressed(vk_up)y-=24 if keyboard_check_pressed(vk_down) y+=24 } O! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adnes666 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Ok thx. Zamykam temat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi