owyn Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Cześć ;) Otóż rozpocząłem naukę w C++, dlatego chciałbym wam przedstawić mój amatorski program o nazwie Liczydło 2008. Tytuł: Liczydło 2008, wersja 0.1 Freeware. Gatunek: Oprogramowanie komputerowe >> Matematyka Opis: Jest to amatorski program który potrafi dodawać, odejmować, mnożyć oraz dzielić. Posiada wyspecjalizowane funkcje które nie pozwalają użytkownikowi dzielić przez liczbę 0, zamiast wyniku za każdym razem pojawia się śmieszny tekścik który łatwo zapamiętać, dzięki temu nie popełnimy tego błędu drugi raz. Aplikacja posiada w pełni kolorowe menu. Również użyłem specjalnej biblioteki która pozwoliła mi zmienić pasek tytułowy konsoli. Poza tym użytkownik Windows, może w tej chwili poczuć się jak prawdziwy informatyk zasiadający za konsolą Linuksa, bowiem interfejs przypomina terminal. Chciałbym wam powiedzieć że powracam do starego nicka czyli Bruce ;) Download: https://gmclan.org/up2340_3_Liczydlo2008.html Rozmiar pliku: 128KB (w szczególnym wypadku 129KB). Autorzy: Programowanie: Owyn Fabuła: Owyn Grafika: --- Muzyka: --- Screeny: https://gmclan.org/up2340_5_h.html (na jednym obrazku są dwa screeny). Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Przydałby się powrót do początku programu po wykonaniu działania. Poza tym gdzie potęgi, pierwiastki, etc? :P Przy okazji znalazłem bug po wpisaniu stringa w pole na liczbę: ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Ty chwalisz sie takim czyms? Takie rzeczy pisze sie w kilka(nascie) minut <_< Chociaz fakt, niektorzy biora przyklad CTC, zmieniaja grafike, nazwe i sie ciesza, ze zrobili gre. Tacy sa jeszcze gorsi... EDIT: @down: Ban him plox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Na co taki śmieć na forum? Takie coś się pisze w 3 minuty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Posiada wyspecjalizowane funkcje które nie pozwalają użytkownikowi dzielić przez liczbę 0 Tia, if (b==0). Nie ma to jak wyspecjalizowana funkcja :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 kurcze szczeka opadla mi z wrazenia... ...kiedys dawno temu jak uczylem sie c++ to napisalem kalkulator w ktorym poprostu wpisywalo sie znaki dzialan i liczby szalone petle przeczesywaly wpis tam i zpowrotem wyszukujac nawiasy i wykonujac najpierw dzialania w nawiasach... ale to byl totalny crap, byl czarno bialy, nie wyswietlal tytulu ani autora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Coś mi się wydaję, że to jest z takiego kursu c++, jest on na płytach i pewien człowiek tłumaczy co nieco o c++ i w jednej z części jest dokładnie taki przykład, jak twoje wspaniałe liczydło... 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Do zrobienia takiego czegoś nie potrzeba kursu, wystarczy odrobina logiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owyn Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Napisałem to sam bez żadnego kursu, wykorzystując wiedzę o pascalu, gml oraz escript ;( Mam umysł 5 latka, jestem niepełnosprawny (zwłaszcza teraz, po sztuce stuffu ;[)..... Nie doceniacie mnie..... ;[ będę se ryczał. Aetyfg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mamy cię ocenić w ten sposób: "Ach, ten kalkulator jest wspaniały! Ty to masz łeb, brachu... Teraz mogę wywalić kalkulator systemowy i używać tego!"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 owyn, WTF? Myślisz, że ktoś teraz się nad tobą zlituję? "Nie doceniacie mnie" - a niby czemu ktoś ma cię doceniać, po tym co nam przedstawiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owyn Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Jaja sobie robie z was ;( Jeżeli nie ogarnąłeś to przeczytaj sobie jeszcze raz fabułę gry to może zrozumiesz ;) Pozdrawiam Ekipa Moderującą forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Jeżeli nie ogarnąłeś to przeczytaj sobie jeszcze raz fabułę gry to może zrozumiesz Pomyliłeś tematy, czy swoje liczydło nazwałeś grą? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Nie obraź się, ale takie coś robiłem, gdy miałem 9 lat (z małą pomocą nauczyciela) :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Cześć ;) Otóż rozpocząłem naukę w C++, dlatego chciałbym wam przedstawić mój amatorski program o nazwie Liczydło 2008. Tytuł: Liczydło 2008, wersja 0.1 Freeware. Gatunek: Oprogramowanie komputerowe >> Matematyka Opis: Jest to amatorski program który potrafi dodawać, odejmować, mnożyć oraz dzielić. Posiada wyspecjalizowane funkcje które nie pozwalają użytkownikowi dzielić przez liczbę 0, zamiast wyniku za każdym razem pojawia się śmieszny tekścik który łatwo zapamiętać, dzięki temu nie popełnimy tego błędu drugi raz. Aplikacja posiada w pełni kolorowe menu. Również użyłem specjalnej biblioteki która pozwoliła mi zmienić pasek tytułowy konsoli. Poza tym użytkownik Windows, może w tej chwili poczuć się jak prawdziwy informatyk zasiadający za konsolą Linuksa, bowiem interfejs przypomina terminal. Chciałbym wam powiedzieć że powracam do starego nicka czyli Bruce ;) Download: https://gmclan.org/up2340_3_Liczydlo2008.html Rozmiar pliku: 128KB (w szczególnym wypadku 129KB). Autorzy: Programowanie: Owyn Fabuła: Owyn Grafika: --- Muzyka: --- Screeny: https://gmclan.org/up2340_5_h.html (na jednym obrazku są dwa screeny). Pozdrawiam serdecznie. Napisałem to sam bez żadnego kursu, wykorzystując wiedzę o pascalu, gml oraz escript ;( Mam umysł 5 latka, jestem niepełnosprawny (zwłaszcza teraz, po sztuce stuffu ;[)..... Nie doceniacie mnie..... ;[ będę se ryczał. Aetyfg. Jaja sobie robie z was ;( Jeżeli nie ogarnąłeś to przeczytaj sobie jeszcze raz fabułę gry to może zrozumiesz ;) Pozdrawiam Ekipa Moderującą forum ;) Tylko jedno, a w zasadzie kilka: www.żal.pl (Żal.pl - wejdź i wyżal się, nie żałuj sobie) www.mlodziezowof.fora.pl (Jeśli się tu wyżalisz możesz być pierwszy xD) www.diety.com.pl/najwieksza przykrosc (nom tu to cię będą wspierać...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Słabe, musisz nad tym popracować <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ERO Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Program nie najgorszy ma dużo błędów... np. jak robie żeby dodawał to on chce odejmować XD a jak spróbowałem drugi raz to mi się wyłączył :huh: Moja ocenka to 6/10 jak poprawisz bugi to podwyższę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owyn Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Indrycho: masz najmniej na forum po powiedzenia ;( Up: Dzięki ^^ ale projekt wstrzymałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 owyn, Za kogo ty się człowieku uważasz? Indrycho: masz najmniej na forum po powiedzenia ;( - sam ledwie co zacząłeś i wyrwałeś skądś byle co, takie coś można stworzyć po 5 minutowej nauce C++, stworzyłeś ten temat, żeby nabić posty, czy jak?? Zajmij się czymś poważniejszym i nie twórz marnych parodii... Up: Dzięki ^^ ale projekt wstrzymałem smile2.gif - "projekt" :sp_ike:, chyba nieźle się napociłeś przy tym... Jaja sobie robie z was ;( Jeżeli nie ogarnąłeś to przeczytaj sobie jeszcze raz fabułę gry to może zrozumiesz smile2.gif Pozdrawiam Ekipa Moderującą forum smile2.gif - "jaja" to sobie możesz robić z kolegów z klasy, a ogarnij, to może najpierw swoje umiejętności, a nie porywaj się z motyką na słońce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 AoM zrób lepszy program W C++ OFC. Programik widać że prosty dam 3 gdyż to jest prosty kodzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexarz Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 coś takiego to ja napisze 2 2 minuty w Delphi ...W C++ sie nie znam więc szkoda gadać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 coś takiego to ja napisze 2 2 minuty w Delphi ...W C++ sie nie znam więc szkoda gadać :) Delphi jest łatwiejszy, a w C++ trzeba więcej logiki włożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Delphi jest łatwiejszy, a w C++ trzeba więcej logiki włożyć. Hahahahaha dobre. owyn: Napisz program, w ktorym ktos wpisuje ciąg działań, np: (1+3)*2-11^2 i on to oblicza. Wtedy juz cos pokazac możesz ;] Podpowiem, że chodzi o ONP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 - sam ledwie co zacząłeś i wyrwałeś skądś byle co, Owyn był wcześniej na forum, tylko pod nickiem Bruce, od starej wersji forum, której ty na 100% nie pamiętasz :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 taaaa. ...sxwietny program .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 owny daje 4, bo przypomniał mi się mój pierwszy program na zaliczenie w pascalu :). Wiesz wtedy też zrobiłem styl ala Linux :D Facetowi to się nie spodobało i dostałem 5- ;/ Stwierdził ze to jest mylące i on nie wie czy jest w linuxie czy moim programie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Hahahahaha dobre. Argumenty? :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Indrycho: masz najmniej na forum po powiedzenia ;( Dobijasz mnie :closedeyes: Liczba postów nie świadczy o tym jak się jest "świetnym", walną bym jakąś mowę, ale AoM mnie wyprzedził [i w 100% się z nim zgodzę :thumbsup: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Ludzie trzymajcie mnie..... Publikować takie coś.... przecie to kilka linii kodu..... Oceny chyba nie musę ujawniać... PS: Co za idiota dał 2!? Edit: FreewareNo raczej się nie spodziewamy, że zaczniesz sprzedawać ten program... Poza tym użytkownik Windows, może w tej chwili poczuć się jak prawdziwy informatyk zasiadający za konsolą Linuksa, bowiem interfejs przypomina terminal.Taa bo po prostu nie umiesz zrobić inaczej '-.- .... Normalne C++..... Żebyś zrobił cirekawy program, do którego wpisuje dla przykładu ((((7/9)*8)/2)-11)*5 i ppodaje wynik, to mógłbyś to pokazać publicznie - oczywiście darując sobie tą konsolę. Jeżeli nie umiesz zrobić nie-konsolowego rpogramu to chociaż nie chwal sie tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luz Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 :D Wszyscy mnie powalacie Zamiast ogladac kabarety w telewizji zaczne wchodzic na forum gmclanu :P Daje 5/5 Dlaczego ? A gdybym ja to wiedział... :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi