Mistyk Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mam problem. Ściągam torrenta z prędkością 8kb/sek. U mnie w szkole mówili że torrent wyciągają dużo... czemu tak jest? Mam bittorrent 5.0.9 a net 1.2mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Moze dlatego ze piracisz :) #Edit do wszystkich ponizej Rzeczywiscie, ale nie lepiej jak program jest darmowy to sciagnac go ze strony producenta a nie zawalac sobie glowe tym czy ktos bedzie wysylal czy nie? Mi torrenty zawsze sie z piractwem kojarza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Albo mało ludzi wysyła, albo masz słaby net, albo odblokuj sobie porty. @UP Może sobie ściągać legalne pliki przez torrenta :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Moze dlatego ze piracisz :) A ściąganie Ubuntu na torrentach też uważasz za nielegalne ? Na razie nie ma powodów do oskarżania :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Albo grę której nigdzie nie kupisz?? teraz mam ok 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Zależy jaka to gra. Bo jeśli nie freeware to nielegalnie :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 hmmm ale gra której nie znajdziesz w sklepie np dagerfall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Daggerfall nie został udostępniony za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 @upup,Co z tego darmowe to darmowe,a pałtne to płatne i nie masz tu nic do gadania czy można to zdobyc w polsce czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 To kup za granicą. Trochę drogo wyjdzie ale legalnie. Niektóre płyty można kupić za granicą taniej niż w Polsce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 trochę nie chce mi się wierzyć że kupilibyście grę zza granicy tylko byle była by legalna oO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 @Mistyk: Zależy od trackera.Jedne pliki się ciągną tydzień,inne 2 dni :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 trochę nie chce mi się wierzyć że kupilibyście grę zza granicy tylko byle była by legalna A kto powiedział żebyśmy to zrobili? ;/ My tylko mówimy jak jest legalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 @Nikas: A czemu nie? Ja np. muzykę kupuję za granicą, bo tanio wychodzi, a postać krążka jest dużo fajniejsza od pliku mp3 :P . Co prawda, nie wszystko, tylko tyle na ile mnie stać, ale cóż, nie można tylko i wyłącznie piracić, trzeba wspierać ulubionych muzyków, producentów, programistów, grafików, reżyserów, aktorów, etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 i tak 30% rzeczy jakie macie jest nielegalne. Np założe sie że 50% osup ma piaźoneko fndosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Nie wszyscy,ale to nie znaczy że mamy jeszcze pomagac 'Piratom'.Arrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mistyk mam ten sam problem ;c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mowa o grach czy o torrentach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio3018 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 o torentach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 to więc jak przyśpieszyć torrenta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A ile ten torrent ma seedów, peerów i z jakiego korzystasz trackera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 8 peerów 5 seedów tracker.prq.to/announce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 To nie zależy od prędkości twojego neta, ale od prędkości z jaką uploaduje osoba od której pobiera twój torrent daną część gry czy czegoś... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Ja mam 10mb a torrenty lecą po 3 kilo... nie ściągam zatem nic bo się nie opłaca :D Kwestia także tego, że w sieciach lokalnych są dławiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matis3 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 czasami porty trzeba odblokować żeby było szybciej... w ustawieniach programu powinieneś mieć jakich portów używa, ja mam liveboxa i odblokowanie portu pomogło a jeśli masz inny net i nie możesz odblokowywać to spróbuj pozmieniać na inne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 17 Lutego 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Przy torrentach ważne jest: 1) Posiadanie zewnętrznego IP (przy poblokowanych portach nie ma sensu się bawić). 2) Duża liczba seedów i peerów. 3) Nieobniżanie prędkości na niestandardowych portach przez usługodawcę internetowego. 4) Dobre ratio (czytaj musisz przynajmniej tyle oddać co pobrałeś). Dobre ratio jest łatwo uzyskać gdy się ma łącze symetryczne (szybkość download i upload jest taka sama). Mi tam z torrenta praktycznie zawsze ściąga się maksymalną prędkością, bo spełniam wszystkie podpunkty :). Natomiast jak jest mało seedów i leechów, to to może się wlec niemiłosiernie (8 i 5 to mało udostępniających). ps. Wywal Bittorrent i zainstaluj uTorrent (http://www.utorrent.com/), bo to najlepszy obecnie klient. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Też mam uTorrenta i praktycznie zawsze osiągam maksymalną przepustowość mojego łącza. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A ja z Flashgeta korzystam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi