Jaklub Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Tytuł: Mega Q*bert Gatunek: zręcznościowo-logiczna Opis: 6 lat temu napisałem takie demko na starą segę, 4 miesiące temu postanowiłem sobie napisać całą grę od początku i skończyłem coś pomiędzy remakiem a sequelem q*berta jest pomarańczowy stwór który skacze po klockach zmieniając ich kolory kiedy zmieni wszystkie na wyznaczony kolor, plansza jest skończona z góry (i z boków) regularnie zlatują przeciwnicy i inne rzeczy dotknięcie każdego niezielonego obiektu który nie jest tęczowym dyskiem kończy się stratą życia żeby było fajniej, dodałem większe plansze, bloki różnego rodzaju, więcej wrogów i co-op dla dwóch graczy są dwa tryby - mega z 80 nowymi planszami i arcade - bardziej bezpośredni remake arcade'owej gry gra niestety nietestowana na konsoli bo nie mam flashcarta Download: wersja 1.1 + Fusion 3.64 do odpalenia na PC wersja 1.2 wersja 1.2 PAL Rozmiar pliku: 512KB Autorzy: Programowanie: Jaklub Grafika: Jaklub + edytowane ripy Muzyka: Jaklub (ale tylko wbijałem instrumenty i nuty do trackera) Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badu The Sheep Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Super gierka. bardzo przyjemnie się w to gra :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Robiłeś to na czysto w Assemblerze czy w C? Programowanie na stare konsole to dla mnie ciekawy temat ale nigdy nawet nie próbowałem, nie miałem odwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Jak ten filmik widziałem wcześniej to myślałem że ty to zrobiłeś w GMie i byłem wtedy pod wrażeniem a teraz mnie zatkało : o Ku mojemu zdumieniu mam ten emulator na kompie nawet nie wiedziałem, grałem w remake bruce lee z commadorki :D szkoda że 1 platforma na na której się startuje się nie zalicza od razu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 dzięki za posty Robiłeś to na czysto w Assemblerze czy w C? Programowanie na stare konsole to dla mnie ciekawy temat ale nigdy nawet nie próbowałem, nie miałem odwagi. c, z tym że jak chcesz zabrać się za coś bardziej wymagającego, bez choć części asm się nie obejdzie szkoda że 1 platforma na na której się startuje się nie zalicza od razu :Ptak jest "czyściej" - kolor bloków jest aktualizowany tylko wtedy, gdy coś na nich konkretnie ląduje, a nie po prostu jest (różnica bardziej widoczna w późniejszych poziomach, gdzie kolory zmieniają się cyklicznie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Jestem pełen podziwu. Dawno na gmclanie nie było produkcji na takim poziomie. W wolnym czasie postaram się przejść całą grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 A to jest na mega drive? bo w sumie pczeciągnałem tylko obraz gry na emulator ale nie wiem nadal która to konsola bo ten emulator jest do paru konsol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Jestem pełen podziwu. Dawno na gmclanie nie było produkcji na takim poziomie. W wolnym czasie postaram się przejść całą grę. dzięki A to jest na mega drive? bo w sumie pczeciągnałem tylko obraz gry na emulator ale nie wiem nadal która to konsola bo ten emulator jest do paru konsolta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Jaklub jak zwykle trzyma poziom i wrzuca kolejną produkcję bardzo wysokiej klasy, zawsze z przyjemnością grywam z Twoje gierki, szacuneczek i czekam na kolejne wysokiej klasy tytuły, bo Ty tylko takie umiesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 A do tego jest jakieś API? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 A do tego jest jakieś API?istnieje devkit z biblioteką http://gendev.spritesmind.net/forum/viewto...p?f=19&t=14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adammik90 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ode mnie również leci pięć gwiazdek, bo w ostatnim czasie (a przeglądam forum od niedawna) nie było tak dobrej produkcji. Aż przejrzałem wszystkie Twoje wątki Jaklub, hehe. Propsuję, dobra robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi