Yoda Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Hmmm...To ja może najpierw trochę się poreklamuję ;3 Otóż: W moim przykładzie znajdziecie prosty, oparty na zwykłych tablicach plecak + inventory :kicking: Ponadto w przykładzie zaprezentowałem sposób używania tylko jednego obiektu 'item' i definiowania jego właściwości zmiennymi; System wyświetlania, dodawania statystyk jest w 90% automatyczny - nie musimy się przejmować żądnymi wartościami - definiujemy je tylko przy tworzeniu itema ;) Dodałem również wyświetlanie informacji o itemie ;3 ŚCIĄGAJCIE WIĘC!!!! - ŚCIĄGNIJ TO!!! :cold2: No to teraz możecie mnie pognoić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Fajne tylko jak sie wklada itema do inventory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Normalnie - trzeba tylko zwiększyć statystyki ( klawisze 1,2,3,4,5 ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ahaa no to ######aszcze, daje 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Fajne 5/5 na 100% jest w mojej grze Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Hmmm...To ja może najpierw trochę się poreklamuję ;3 Otóż: W moim przykładzie znajdziecie prosty, oparty na zwykłych tablicach plecak + inventory :kicking: Ponadto w przykładzie zaprezentowałem sposób używania tylko jednego obiektu 'item' i definiowania jego właściwości zmiennymi; System wyświetlania, dodawania statystyk jest w 90% automatyczny - nie musimy się przejmować żądnymi wartościami - definiujemy je tylko przy tworzeniu itema ;) Dodałem również wyświetlanie informacji o itemie ;3 ŚCIĄGAJCIE WIĘC!!!! - https://gmclan.org/up2576_11_eq_inv___by_yoda.html :cold2: No to teraz możecie mnie pognoić :D Bugów nie widzę. Na początku myślałem, że equip nie działa, ale zorientowałem się, że trzeba staty startowe odpowiednie ustawić, żeby móc zakładać. Naprawdę fajny 5/5 się należy. Ja nie użyję, bo robie znacznie inny equip. EDIT: Aaa. to na klawiszach się staty podbija. Hehe, a ja w kodzie zmieniałem. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Aaa. to na klawiszach się staty podbija. Hehe, a ja w kodzie zmieniałem. smile2.gif Nom, zapomniałem napisać =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 dobra robota :D oceniam na 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Szczerze mówiąc - przykład marny, mało oryginalny ( takich plecaków jest nawet na gmclanie wiele ), zrób lepiej system drag & drop ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 to by było dobre :D a btw. znalazłem kiedyś na gmc przykład ( extansion) inventory ala diablo 2 :blink: chyba lepszego przykladu inventory nie ma niz wlasnie tamten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 takich plecaków jest nawet na gmclanie wiele Nie powiedziałbym - albo maja błędy, albo mają tylko sam zwykły plecak, albo są na obiektach i w ogóle niewydajne ;3 A mój jako tako działa - i jest dość rozbudowany ;Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Nie powiedziałbym - albo maja błędy, albo mają tylko sam zwykły plecak, albo są na obiektach i w ogóle niewydajne ;3 A mój jako tako działa - i jest dość rozbudowany ;Y Lepiej niż jako tako. :) Tylko ciekawi mnie jedna rzecz :huh: dlaczego przedmioty zawsze wracają na dokładnie to miejsce, z którego zostały wzięte? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Bo w argument który odpowiada za wyrzucenie itema wpisałem domyślnie xstart, ystart - wpisz sobie tam co chcesz ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Oh yea - double :D Nowa wersyjka - Hallelujah! Zmieniłem 'jednorzędowość' tego inventory i dodałem podział na 2 rzędy poprzez dodanie warunków przy dodawaniu itema :P I pozamieniałem jeszcze coś nie pamiętam dokładnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neit Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Może tylko ja jestem dziś tak przymulony, ale dobrze :D Mam pytanie do twórcy. Wiesz może jak zrobić aby to wszystko ładnie poruszało się wraz z ekranem. Ale żeby nie było, nie chodzi mi o to żeby panele poruszały się za ekranem, nie. :] Po prostu Itemy za nic się nie ruszają za ekranem (tak jak te krateczki w inventorze i bacpacku ^^), próbowałem kilku sposobów ale zazwyczaj wyglądało to tak...albo sobie to odpuśćmy bo zapewne "Catch te Clown" lepiej wyglądał. :lol: Tak więc czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 dajesz do itema warunek - jeśli jest w plecaku to x= view_xview[n] y = view_yview[n] i już! :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Yoda wykorzystam go do mojej jakieś gry. I ci dopiero powiem jak się sprawuje. ;) Bo tak na sucho to ciężko ocenić. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Po kilku przerobkach (tj. 48 miejsc w plecaku i 9 w inventory, oba objekty polaczane ze soba itd.), musze powiedziec ze system sprawuje sie znakomicie :) Jest tylko maly problem, a mianowicie to, co mowi Neit. Spoko, tlo sie porusza. A co z przedmiotami w srodku? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 if ( inEq == 1 ) //kod na poruszanie za viewem Taki problem? Sam tak mam w ChosLandzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 A dokladniej co tam dac? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Boże... to nawet w FAQ jest :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 ech... wiem o view_xview[] i view_yview[]... ale jak dam x=view_xview[0] to czy item nie pojawi sie przypadkiem w lewym gornym rogu ekranu? -_-' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 to wpisz: GML x = view_xview[0] + <ilość pikseli od lewej strony>; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 @nobody: no to ruszcie trochę mózgownicą... GML if ( inEq == 1 ) { x = obj_Backpack.x + ( posInBp*32 ); y = obj_Backpack.y + obj_Backpack.posY; } gdzie posInBp równa się pozycji (ogólnej) w Ekwipunku, a posY pozycji y ( czyli rzędowi w eq ) :G Teraz wystarczy tylko obj_Backapack - przypisać jakąś pozycję względem view_x/yview ;) BTW: czemu view_...view w naszym kolorowaczu (? :D ) składni ma kolor granatowy? ;> nie powinien być jasnoniebieski? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 @Yoda: ok dzieki @Borek: Nie no az taki glupi nie jestem, nie wiedzialem tylko jak zrobic jakas zmienna, ktora powie ile pixeli jest dana kratka wzgledem backpacka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Mam pytanko : Jak zrobić więcej miejsc w plecaku ?? Jak zrobić żeby okno ekwipunku wyskakiwało dopiero wtedy gdy naciśnie się TAB?? Proszę o odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Plliss odpowiedzcie mi wiem że to głupie pytania :unsure: :crying: :boxed: :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Po 1 - nie tutaj. Po 2 - te pytania są banalne i nie mają nic wspólnego z tym inventory :| A jak chcesz zwiększyć ilość kratek w plecaku - czytaj okmentarze w skryptach: GML //argument0 - ilosc miejsc w eq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Po 1 dzięki już wiem Po 2 dlaczego nie tutaj to jest temat o twoim przykładzie Po 3 temat nazywa się PLECAK&inventory :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ale to jest temat z przykładem, a nie pytaniami jak zrobić żeby plecak było widać po wciśnięciu TAB... takie rzeczy to gdzie indziej bo to nie ma nic wspólnego z moim przykładem :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi