Skocz do zawartości
Mateusz Nejman

Downloading from Google Play

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam problem. Kompiluję grę na platformę Android(YYC) i po odpaleniu gry pokazuje mi ikonę gry i pod nią: Downloading from Google Play. Nie chcę tego.

Nie mam nawet gry na Google Play. Co robić?? Pomocy!!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ale gdzie odpalasz, na telefonie? Ja nie miałem problemu, wrzucasz APK i gra się instaluje, a potem działa.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A masz w opcjach ustawione "zezwalaj na instalcję programów z innych źródeł" ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No to nie wiem, nie znalazłem takiego błedu na GMCommunity, więc masz jakiś unikalny błąd ;) Może jakieś in-app purchase uzywasz ?

 

Edit: możesz mi na PW wysłać APK to zerknę (samo APK, bez kodu GMOwego oczywiscie).

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Chyba nie mam włączonego in-app purchase. W tej chwili z mojego neta korzysta jeszcze 5 osób, więc raczej odpada przesłanie pliku

Edit: A to może być spowodowane tym, że mam ściągniętą o jakąś paczkę za dużo w SDK Managerze?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli masz pod kompa podpięty tel. to tryb debugowania włącz.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Najlepszym rozwiązaniem jest wysłanie tej aplikacji na inny telefon i sprawdzenie czy tam jest tak samo, może ktoś w domu również ma telefon z Androidem.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie, bo ja robiłem już kilkanaście buildów na rózne telefony pracując jeszcze w YYG, i nigdy takiego czegoś nie miałem - jak się APK zbudowało, to zawsze działało.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

OK, mam to samo. Spróbuj tak - wyeksportuj projekt z menu, zaimportuj i spróbuj ponownie. Jedyne co znalazłem to ten temat: http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=594726 - wynika, że koleś przeniósł projekty, ale nie zamknął GM:Studio i projekt się kompilował z Ramu, przez co brak jakichś zasobów był. Może Tobie też coś zniknęło.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Wątpie, bo tylko jedna osoba więcej zgłaszała taki problem... Ja bym stawiał na błędną konfigurację, lub niekompletne SDK. Ja eksportowałem kilka gier i problemow nie miałem.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Edit: A to może być spowodowane tym, że mam ściągniętą o jakąś paczkę za dużo w SDK Managerze?
Pokaz screenshot z tym co masz.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Otwórz managera SDK jako Admin i sprawdź, czy nie ma aktualizacji.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się tutaj

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×