radSun Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Mam skrypt że postać chodzi najbliższą drogą do punktu ale po kratkach. W create: mpgrid=mp_grid_create(0,0,20,15,32,32); mp_grid_add_instances(mpgrid,obj_mur,false); mppath=-1; W global left pressed: var xx,yy; xx=floor(mouse_x/32)*32+16; yy=floor(mouse_y/32)*32+16; if not position_empty(xx,yy) exit; mp_grid_path(mpgrid,path_motion,x,y,xx,yy,false); path_start(path_motion,4,0,true); Jak zrobić aby postać chodziła jeszcze na ukos? :o EDIT: Najlepiej żeby było to coś innego bo to jest ... :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Czerwca 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 najszybciejm i najbardziej na skruty stworzenie siatki o wymiarach 1x1 kazda kratka. wtedy mozesz chodzić pod ukosem :P (chociaż niekoniecznie musi to dawać efekty takie jakich bym się spodziewał) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 10 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 najszybciejm i najbardziej na skruty stworzenie siatki o wymiarach 1x1 kazda kratka. wtedy mozesz chodzić pod ukosem :P (chociaż niekoniecznie musi to dawać efekty takie jakich bym się spodziewał) <{POST_SNAPBACK}> raczej nie o to chodzi :lol2: Jeżeli ktoś grał w Tibie to wie o co chodzie. Po prost chodzenie w 8 kierunkach najbliższą drogą do punktu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 10 Czerwca 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Nie wiem, jak ja testowałem siatkę, to znajdowało drogę po skosie (ale nie między dwoma obiektami stykającymi się krawędziami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi