Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Buahahahaha - zrobione ! Pseudo serwer znajdziecie tutaj: [deleted] - nie wymaga zew. IP bo działa na innej zasadzie :P W końcu wysyła tylko dane a nie zarządza grą. Edit: koniec testów :P Sprawdziłem, działa, kto nie sprawdził ten lama Przypomnę: Zapomniałem dodać jeszcze, że jak ktoś będzie chciał i faktycznie będzie trzymał serwer, to może podać mi IP, a ja podłącze pod tą stronę ;) http://gear-studio.com/almora/index.htm Borek zrób tak, że każdy uruchomiony serwer będzie co 5 minut wysyłał swój adres IP, liczbę graczy i np. limit graczy jaki może tam grać (warto by dodać taką opcję) - zwyczajnie metodą GET do jakiegoś pliku w php i przy okazji za każdym wywołaniem tego pliku serwery nie odświeżane od 20 minut będą kasowane z listy. Jak liczba gości online na stronie :P To zrób mi takie coś :) Ja muszę się zając serwerem :) Dostaniesz buziaka :lol2: Nie ma sprawy, zaraz zrobię przykład :P W końcu dam coś od siebie do tego GMClanowego hitu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zrób tak, żeby można było bardziej rozróżnić zółty od pomarańczowego :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 To jest kwestia modyfikacji HTMLa, poza tym jakie to ma znaczenie, nie zielone - znaczy serwer kaput, bo co 3 minuty jest update. Większy problem to czas jaki aplikacja zużywa na wysyłanie danych - nie wiem czy nie wpłynie to znacząco na jakoś usługi servera... Sprawdź czy CI serwer działa, nie trzeba zew. IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Hmmm postawiłem ten "serwer" i działa. ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dobra, serwery powyżej 20 minut są usuwane z listy, gdy jakiś inny się aktualizuje właśnie, żeby nadmiaru php nie było :P Znaczy chyba działa :P To jest zmieniony przykład RM_HTTP z downloadu tak aby działał na 39dll i nieco ulepszony :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Nice gnysek :) Widze ze zajmujesz sie troche PHP? :P Swoja droga panie Borek... Trzeba tez odrobinke zmodyfikowac serwer, zeby laczyl sie z odpowienim IP... :) EDIT: Jakos nie usunelo serwera TEST_1 :P EDIT2: A jednak usunelo :P Ale troche za pozno :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 A mi coś nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Podoba mi się projekt Gnycha, polać mu ! xD. Lista serverów ładnie zaprojektowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 EDIT2: A jednak usunelo :P Ale troche za pozno :P Bo usuwane są dopiero, gdy jakiś inny serwer podsyła świeże dane. To znaczy, że jutro rano będą same czerwone takie po kilkaset minut :P Chyba, że ktoś zostawi na noc włączoną aplikację :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Hehe :) No fakt, nie doczytalem. Swoja droga, dlugo sie bawisz w PHP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ja proponuję jeszcze dorobić Uptime - Czyli licznik, ile czasu serwer już chodzi - wtedy to już będzie Prze_######***e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ja proponuję jeszcze dorobić Uptime - Czyli licznik, ile czasu serwer już chodzi - wtedy to już będzie Prze_***e To akurat nie problem, o ile serwer takie coś zlicza. Co do tego ile sie bawie w php - to tak z 2 lata, ale to akurat jest prosty skrypt na zwykłych tablicach i przesyłaniu metodą get - równie dobrze można by na stronie zrobić formularz i też by działało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 GET? GET jest niebezpieczny xD Lepiej POSTem :P A ogolnie co do skryptu, zaraz sie okaze ze skrypt wysyla jeszcze haselka admina na maila gnyska i co? Strzezcie sie!! EDIT: A w sumie to jest bezsensowny post :P Mozna go skasowac :P Jestem dzis jakis nieprzytomny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 GET? GET jest niebezpieczny xD Lepiej POSTem :P Zaraz sie okaze ze skrypt wysyla jeszcze haselka admina na maila gnyska i co bedzie? Postem dane wysyła się praktycznie tak samo :P Odsyłam tutaj: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=1185 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Gnysiu wiesz co zrób? Jeśli ktoś się odwoła w GET'cie np. ?xml&id=IDSERWERA To zwraca mu poprawnego XML'a z info serwera ;) . Pewnie ktoś będzie chciał zrobić status na stronie serwera czy coś. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Good idea :) Albo jakis status graficzny na bibliotece GD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ja mogę to napisać, tylko muszę mieć przykładowy XML statusu serwera ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 W sumie to temat o serwerze Almory a nie statusie :P Co do tematu: czekam z niecierpliwoscia, chce sobie w koncu zagrac w gre, ktora tak bardzo chwalicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 No napewno nie, ale przecież tu chodzi o wsparcie Almory ;) To jak Gnysek i Borek? Może być pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 No napewno nie, ale przecież tu chodzi o wsparcie Almory ;) To jak Gnysek i Borek? Może być pomysł? potem się pomyśli i tak już tak zapamowaliśmy ten temat, że chyba je zaraz podzielę... tylko poszukam jak to zrobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Tyle że ja to mogę zrobić, ale jak sam chcesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Tyle że ja to mogę zrobić, ale jak sam chcesz :P Ale lepiej po IP a nie nazwie serwera. Poza tym, jak dojdę jak mogło by to działać, to mogę sam zrobić :P Tylko ja się w XML nie bawiłem nigdy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi