Solmis Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Mam taki kod: #include<SDL.h> #include<stdlib.h> #include<string> #include<conio.h> #undef main int main() { SDL_Cursor * kursor; SDL_Surface * obrazek; Uint32 kolorMaski; SDL_Surface * ekran; SDL_Event event; Uint32 bialy; SDL_keysym * keysym; SDL_WM_SetCaption( "Program, wiesz... xD", NULL ); int SDLCALL SDL_InitSubSystem(SDL_INIT_EVERYTHING); ekran = SDL_SetVideoMode(680, 520, 0, SDL_HWPALETTE); ekran = SDL_LoadBMP("tlo.bmp"); bool quit = false; SDL_Flip(ekran); if( SDL_Flip( ekran ) == -1 ) { return 1; } while( quit == false ) { while( SDL_PollEvent( &event ) ) { if( event.type == SDL_QUIT ) { quit = true; } } } obrazek = SDL_LoadBMP("miecz.bmp"); SDL_SetColorKey(obrazek, SDL_SRCCOLORKEY | SDL_RLEACCEL, kolorMaski); int SDLCALL SDL_ShowCursor(1); } Niby wszystko kompiluje się i program działa... ALE tło (background) pozostaje czarne... A oprócz tego "caption" wyświetla "SDL_app", a nie to co ustawiałem... :| Z góry dzięx! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Bezcześciłeś czystość kodu... Popraw to bo nie mogę/możemy rozczytać :/ EDIT: Czy obrazek wczytuje się na końcu? O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 @up: Ale mi chodzi o ekran, nie obrazek... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 A gdzie SDL_BlitSurface? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukier Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Mam pytanie ty sam wiesz co w tym kodzie napisałeś. Bo w większości nie rozumiem bo co napisałeś ładowanie bitmapy na koniec programu ,gdzie SDL_Quit(), gdzie odświeżanie programu w głównej pętli czemu chcesz ustawić caption przed ustawieniem trybu graficznego, dlaczego * ekran zyskuje nowy wskaźnik ? Weź się porządnie za kurs !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zamykam... -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi