Drwal Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Jak zrobic żeby jakiś teren był niedostępny do przejścia dla sprita??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 odgrodzic go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 spritowi dajesz solid, dajesz jakiemus obiektom solid i wstawiasz tak zeby nie mogl przez nie przejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 spritowi dajesz solid Oo? Od kiedy to spritowi dajemy solid? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Masz w objektach takie coś do zaznacze nia nazywa się Solid zaznacz to w mórku murku czy jak tam masz i w gostku daj kolizje z mórem murem a tam daj klocek z zakładki Code, taki klocek z obrazkiem listu czy coś w tym stylu. A w oknie które powinno wyskoczyć po przeniesieniu klocka do akcji objectu wpisz : GML speed=0; lub GML x=xprevious y=yprevious Dwa błędy, miałeś farta. Marmot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 @up ale ta metoda jest NAJgorsza @down mi chodzi o speed=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 @up ale ta metoda jest NAJgorsza Niby czemu? xpreviousy i ypreviousy są dobre ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Proszę odrobinę dokładniej lub jakiegoś screena :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 tak też można https://gmclan.org/up1558_11_poruszanie.html :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Jakiego wy macie Gmakera ja mam 5.0 i nie wczytuje :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 egh... ściągnij sobie nowszego. np. 6,1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Poda kto linka :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Wiekszosc uzywa 6.1 Na google wpisz: 'gamemaker 6.1 download' i voila! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 http://klasa3e.winweb.pl/inne/Game_Maker6.rar ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Tak, używajcie 6.1 ;) . Gry nie działają pod Vistą i są na sieci dekompilatory plików Game Makera 6.x :) . Idźcie z duchem czasu i wreszcie przejdźcie na to 7.0. Powiedzcie, dlaczego siedzicie na 6.1? Bo żaden crack na 7 nie działa :) ? I po tym, kto używa 6.1, a kto 7.0, od razu widać, kto ma pirackiego GM :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Bo żaden crack na 7 nie działa Tia, a ja mam 7.0 i niby mam orginała :] ? Nie żebym coś sugerował xD, bo ja nie mam zielonego pojęcia o crackach, ale jest dość sporo cracków pod 7-demkę :) "game maker 7 crack" w google..... @topic: Ustaw solid obiektowi, który ma być ścianą.... albo "poczytaj" przykłady :P Edit; Ale rzeczywiście logicznie rozumując ten, kto ma oryginalnego GM6 by se zupgradował (czy jakoś tak to się pisze :P) na 7-demkę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 kto ma oryginalnego GM6 by se zupgradował (czy jakoś tak to się pisze tongue2.gif) na 7-demkę biggrin.gif Niekoniecznie - znam ludzi którzy po prostu wolą GM6 ;) I Zarejestrowaliby gm'a gdyby można było starsze wersje ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 xprevious i yprevious lub też klocek Bounce i zaznaczone solid na obiekcie z którym ma się zderzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Tak, używajcie 6.1 ;) . Gry nie działają pod Vistą i są na sieci dekompilatory plików Game Makera 6.x :) . Idźcie z duchem czasu i wreszcie przejdźcie na to 7.0. Powiedzcie, dlaczego siedzicie na 6.1? Bo żaden crack na 7 nie działa :) ? I po tym, kto używa 6.1, a kto 7.0, od razu widać, kto ma pirackiego GM :] . @Marmot: Po prostu jest sporo niekompatybilności z wersją 6.x np. niektóre dlle nie wchodzą na GM7, a po drugie chciałem skompilować JetMizzy pod GM7, ale podczas włączenia pauzy wszystko się waliło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Może przykłady nie chodzą, ale sam DLL powinien działać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi