Skocz do zawartości

Procesor

Oriental

Rekomendowane odpowiedzi

• Filar Społeczności

Oriental:

1) Nie słuchaj się ich. :P

2) Musisz wymienić całą platformę - płytę główną, ramy, procesor. Athlony XP były pod dawno już niestosowany Socket A.

3) Już półtora roku procesory Intela miażdżą AMD niemiłosiernie. Okres świetności athlonów minął być może bezpowrotnie (czytaj w roku 2008 nic się pod tym względem nie zmieni).

Boże kochany nie możecie normalnie człowiekowi odpowiedzieć ? Zachowujecie się jak banda rozpieszczonych dzieci którym zawsze było mało...

Ranmus ma racje Athlony były pod Socket A, a 64, FX i X2 chyba pod AM2... Tego co prawda nie jestem do końca pewien :P ( Prosze tylko nie pytaj o przejściówek bo już takiego delikwenta miałem !! )

fervi@ Nie wiem co za przelicznika użyłeś ale jesteś w błędzie ... Ponieważ np. po co kupować co pół roku procek AMD skoro można kupić 1 Intela i on da sobie rade przez cały ten okres, a nie tak jak w przypadku AMD gdzie już w pierwszy dzień nie wyrabia z niektórymi grami / programami.

hmm mam nowego kompa od 4 dni... Intela Dual Core 2160.. Crysis śmiga na średnich detalach bez problemu temp procka poniżej 40.. A poza tym Intele są świetne do OC, a jeżeli nie zamierzasz podkręcać i szkoda Ci kasy może być AMD np 4000.. trochę słabszy od Intela ale tańszy.. i za ~230zl kupisz już bardzo dobrą płytę. ;]