Oriental Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mam pytanie bo nie jestem pewien ;P Jeśli u mnie pisze że mam procesor (tam w my computer) AMD Althlon XP Processor 1800+ To czy wejdą do niego Althlon x2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Możesz dokładniej wyjaśnić o co ci chodzi :P ? Bo tak napisałeś, jakbyś się pytał, czy procesor może wejść w procesor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 No czy do mojego kompa wejdzie x2 albo jakis inny z tych lepszych serii. Nie wiem czy one mają takie same gniazda więc sie pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Sprawdź jaki masz Socket ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Tak tyle, że musi to byc procesor firmy AMD. Ja sam osobiscie nie polecam AMD, zawsze trzymam się droższego intela - nie wiem czy słusznie :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 E tam, Athlony rox :D Właśnie se zamówiłem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Jak sie sprawdza socket? mam liczyc druciki na procesorze? ;D Bo w intelu kiedys miałem stary wiekszy procesor zamowilem i przyszedl jakis mniejszy wiec nie chce znowu błędu popełnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Użyj np. programu: Everest Home Edition czy jakoś tak ;p Tam wszystko pisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ale Fallord napisał że to bez roznicy tak? czy wezme AMD XP czy AMD x2 czy co to zawsze wejdzie? Tu mam gniazdo inne ;o http://www.allegro.pl/item293614031_megapr...sbane_oem_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Tak, bez różnicy musi to być jedynie AMD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Wazny jest Socket - czyli gniazdo procesora - musi pasować ;) @up: mówię ci - SOCKET! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Sa rozne rodzaje to zauwazylem tea powiedzcie jak sprawdzic jakos szybko jaki mam socket na plytce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 AMD'ki zwykle mają mniejsze taktowanie niż procesory Intel,ale są czasami dużo wydajniejsze. @UP: W Google sprawdz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Użyj np. programu: Everest Home Edition czy jakoś tak ;p Tam wszystko pisze smile.gif :| Albo znajdź gdzies w jakimś sklepie internetowym swój procek, i zobacz co tam pisze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Everest Home Edition -> Płyta główna -> Płyta główna -> Informacje fizyczne płyty głównej -> Liczba gniazd procesora będziesz miał podaną ilość i typ gniazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Stycznia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Oriental: 1) Nie słuchaj się ich. :P 2) Musisz wymienić całą platformę - płytę główną, ramy, procesor. Athlony XP były pod dawno już niestosowany Socket A. 3) Już półtora roku procesory Intela miażdżą AMD niemiłosiernie. Okres świetności athlonów minął być może bezpowrotnie (czytaj w roku 2008 nic się pod tym względem nie zmieni). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Sa rozne rodzaje to zauwazylem tea powiedzcie jak sprawdzic jakos szybko jaki mam socket na plytce Otworzyć instrukcję obsługi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Procesory Intela są lepsze, ale AMD są tańsze i bardziej opłacalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Procesory Intela są lepsze, ale AMD są tańsze i bardziej opłacalne WTF? Jeżeli Intele są lepsze to chyba się bardziej się opłacają niż AMD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Boże kochany nie możecie normalnie człowiekowi odpowiedzieć ? Zachowujecie się jak banda rozpieszczonych dzieci którym zawsze było mało... Ranmus ma racje Athlony były pod Socket A, a 64, FX i X2 chyba pod AM2... Tego co prawda nie jestem do końca pewien :P ( Prosze tylko nie pytaj o przejściówek bo już takiego delikwenta miałem !! ) fervi@ Nie wiem co za przelicznika użyłeś ale jesteś w błędzie ... Ponieważ np. po co kupować co pół roku procek AMD skoro można kupić 1 Intela i on da sobie rade przez cały ten okres, a nie tak jak w przypadku AMD gdzie już w pierwszy dzień nie wyrabia z niektórymi grami / programami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 chyba pod AM2 są :) Właśnie se takiego zamówiłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 hmm mam nowego kompa od 4 dni... Intela Dual Core 2160.. Crysis śmiga na średnich detalach bez problemu temp procka poniżej 40.. A poza tym Intele są świetne do OC, a jeżeli nie zamierzasz podkręcać i szkoda Ci kasy może być AMD np 4000.. trochę słabszy od Intela ale tańszy.. i za ~230zl kupisz już bardzo dobrą płytę. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi