Pieter Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 W końcu mogę ogłosić że skończyłem przepisywać procedury 39dll z GML na delphi... Zabrało mi to w sumie hmm 10 minut, ale dzięki temu możemy teraz tworzyć servery pod nasze gry w delphi. Wiem wiem pewnie wszyscy chcielibyście mieć to na C++ itd... ale niestety C++ nie znam ;] musi zostać to co jest... Mam nadzieje że będziecie happy :) https://gmclan.org/up44_3_serverdelphi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Pfff i mówiłem, że wcale nie trzeba zmieniać Dlla i przepisywać go pod C++ jak niektórzy uważali, a jedynie znaleźć funkcję która w C++, czy jak tu w delphi odpowiada za wywoływanie funkcji z Dlla - tak samo jak w GM. Respect, że poświęciłeś te 10 minut na udowodnienie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Fajnuchne, fajnie ze w koncu cos w delphi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Dostajesz za to -10% od ostrzeżenia :). Wielkiej różnicy nie będzie, ale zawsze mniej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Dzięki Borek :) Teraz tylko pozostaje czekać aż ktoś zrobi to pod C++ ;> chyba że ja będę pierwszy muhaha :) już się biorę do nauki... Udało mi się dll'a do szyfrowania RSA napisać to chyba wywołanie dll'a w c++ nie będzie zbyt trudne, tak myśle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Teoretycznie, będzie to wyglądać bardzo podobnie do delphi, a przynajmniej deklaracja funkcji/procedur odwołujących się do DLLa. Ale jak już robiłeś coś w C++ to z prostą funkcją nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Czym innym jest eksportowanie a czym innym importowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swety Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Mike_P ? When do you example in Delphi ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi