Lord Vayaa Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Yoda z tym bledem ze trzeba wlaczac na nowo to zroob tak. Jesli gracz padnie to przenosi go do miejsca startowego hp mu odrasta i ewentualnie spada mu exp. Chyba kodu nie musze ci podawac ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Another one: https://gmclan.org/up541_6_theislandss3.html Cóż... przeszedłem całą grę w ciągu ~3 godzin (bez cheat'ów) jak nie mniej. I mam propozycję: Zrób że przyciskając przycisk "i" otwiera się inwentarz, przyciskając "C" otwierają się statystyki postaci i przyciskając "S" otwiera się spell book :) Dodaj jeszcze licznik czasu, żeby wiadomo było ile się już gra :) Niestety gra jest zbyt łatwa - od 3-go lvla idzie już wszystko "z górki", dlaczego ? Bo jeśli będziesz już wyposażony w jakieś tam przedmioty możesz już iść do podziemi znajdujących się przy mieście, a tam rozwalając pająki zdobywasz zbyt dobre przedmioty przez co można się szybko wyposażyć w coś dobrego, chociażby je sprzedawając. Na 5-6 lvlu jesteś już praktycznie nieśmiertelny, bo mając już nieźle wyposażoną postać (wystarczy mieć ok. 25-30 defence, a wyposażyć dobrze postać jest niezwykle łatwo) prawie żaden potwór nie może zadać tobie obrażeń, w tym Athew. Całą grę ukończyłem na 6 lvlu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Snake, dzięki za uwagi odnośnie balansu gry :D Ja ją przeszedłem tylko raz więc za dużo powiedzieć nie mogłem, btw przeszedłeś całą? nie było problemów z głównym questem? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 przeszedłeś całą? nie było problemów z głównym questem? :) Tak. Nie było żadnych problemów, a najgorsze jest to że Athew (to chyba Boss xD) był tak łatwy do pokonania że aż smutno :( BTW. Dodaj więcej questów :) bo nie za dużo ich jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 był tak łatwy do pokonania że aż smutno sad.gif OK, sie wzmocni go :) A co do questów... huh, żebym ja miał pomysły na nie :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ja jestem szczery i wymagający, a więc tak: 4/5 Decyzje taką podałem ponieważ : 1 gwiazdka - grafika 2 gwiazdka - animacje 3 gwiazdka - dobra fabuła 4. gwiazdka - pomysł 5. brak gwiazdki - niepodoba mi się dźwięk.... Gra mi się ogółem podoba :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Yoda na pewno wymyslisz jakies fajne questy to przeciez tylo chwila myslenia i juz jest ! Czekam na update z questami :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maskow Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Hehe, strzelałem z łuku nie mając go. :P A ogólnie gra zasługuje na 4/5, ma jeszcze trochę poważnych bugów. EDIT: A tu screen z kolejnym bugiem którego właśnie znalazłem. http://www.gmclan.org/up3295_6_theislandbug.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Może byś zrobił ładniejsze grafiki postaci i przedmiotów (np w photoszhopie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Game maker i paint wystarczą jak się ładnie potrafi rysować ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 No tak ale paint i program do edycji grafy w gm jest bardzo ograniczony i nie da sie tam zrobic niektorych rzeczy ktore swietnie wychodza w photoshopie. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Co wy ode mnie chcecie? Przecież ta grafika jest obrabiana w Photoshopie ;'( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Nie liczy się program, tylko skille użytkownika ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 No ale grafiki gostków i mobów oraz itemów no są brzydkie;p i nie pasuja do reszty grafik (domy palmy itp itd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Nie myślisz yoda żeby zrobić the Island online ? Była by fajna gra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 No ale grafiki gostków i mobów oraz itemów no są brzydkie;p No a jakie byś ty chciał? Zrobione w photoshopie? IMO głupio by wyglądały... poza tym postać i moby są.. "po" PS. I sa utrzymane w klimacie reszty grafik więc nie wiem o co ci chodzi ;P Nie myślisz yoda żeby zrobić the Island online ? Nie mam chęci do mmorpg ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starhedgehog Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Taaa ... Nie jestem nią zainteresowany :sp_ike: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Taaa ... Nie jestem nią zainteresowany sp_ike.gif . eee... że o co chodzi? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 ten tego dorób jeśli chodzi o grafikę to NPC są strasznie sztywni... o to mi chodzi daj im możliwość swobodnego poruszania się... NP zagraj w HS i popatrz na hera btw mam tam 11lvl kto mnie pobije ;p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 NP zagraj w HS i popatrz na hera A co to ma do rzeczy? Btw Islanda na razie zawieszam i nie wiem czy wznowię prace :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 wypuszczasz wersje 0.999999999 i zawieszasz prace? :jezor: no ladnie :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 No ładnie... a co brzydko? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 to co zajmujesz sie tym tajemniczym chaoslandem online? ;> Moze jakies info? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 jak nie wypuścisz wersji 0.9 to się zabije :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 to co zajmujesz sie tym tajemniczym chaoslandem online? ;> Tak. Moze jakies info? Nie. jak nie wypuścisz wersji 0.9 to się zabije tongue2.gif Ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 a mi sie strasznie podle tnie, co mnie dziwi bo nawet BD który słynie z niemałych wymagań chodzi u mnie całkiem płynnie. A tu w miastach spadało poniżej 10 fps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 a mi sie strasznie podle tnie, co mnie dziwi bo nawet BD który słynie z niemałych wymagań chodzi u mnie całkiem płynnie. A tu w miastach spadało poniżej 10 fps No cóż... miasto jest takie - za dużo obiektów :f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 To przez efekty, np. woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 To przez efekty, np. woda Z tym że w mieście nie ma takich efektów :) To liczba obiektów - mimo instance_deactivate() w środku miasta jest ich duuużo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi